sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Laiskat työttömät

Tällä viikolla luettua:
Työttömille tulossa työvelvoite
Työttömille tulossa pakko hyväksyä pitkät työmatkat

Siis mitä hittoa? Kuuntelin Yle Puheesta joku iltapäivä kuinka työvelvoitetta valmistellaan jo täyttä häkää. Esimerkkinä siinä kerrottiin, että työtön voisi kaksi tuntia päivässä hoitaa vanhuksia, lukea näille tms. Tai mennä valittujen yritysten töitä tekemään, esimerkiksi siivoamaan keittiötä. En ihan kuullut kaikkea tarkasti enkä ohjelmaa kokonaan, mutta voi jessus mitä skeidaa! Työttömiä ollaan kaikesta päätellen laittamassa työhön, jota nyt tekee yritykseen palkattu työntekijä tai ammatinharjoittaja, sehän onkin järkevää! Eli ei. Kahdeksi tunniksi lähteminen johonkin voi viedä päivästä aikaa neljä tuntia. Kuka korvaa matkakulut sinne työvelvoitepaikkaan? Tuskin täysmääräisinä kukaan.

Tarkoitus lienee hyvä, kuten aina, todellisuus silti muuta. Kukaan työtön tuskin ilahtuu asiasta eikä mikään tuollainen pakko lisää työpaikkoja. Mihin työpaikkaan voi edes mennä, kun työpaikat vähenee Suomesta jatkuvasti? Työmatkojen pituuteen en osaa sanoa mikä on kohtuullinen ja mikä ei, mutta tuntuu järjettömältä, jos ilmaisharjoitteluihinkin aletaan velvoittamaan kulkemaan 1,5 tuntia suuntaansa. 

4 kommenttia:

Muuttolintu kirjoitti...

Skeidaa, mutta totta. Opiskelukaverini kulkevat bussilla/ omalla autolla harjoittelupaikkaan -ja se maksaa. Mistä rahat, ei mitään tietoa... Hölmöläisten hommaa,sanon minä.

Arttorius kirjoitti...

Opiskelijat saa kuitenkin -50 % alennusta matkoista julkisilla, työttömät ei.
Silti järjetöntä pelleilyä kaikki mitä tällä viikolla uutisoitu.

Anonyymi kirjoitti...

Onko nuo vaateet sinulta pois saati ylipäätään sinua ikinä koskevia? Helppoa hurskastella huoltaan jos itse on tukevalla pallilla!

Arttorius kirjoitti...

Ei mua kosketa luultavasti ydinvoimalaonnettomuuskaan toista kertaa, mutta olen silti sitä mieltä että sen sijaan tulee hakea vaihtoehtoisia energiatuotantoratkaisuja.
Jne.