sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Muutama hassu asia

Sylkeminen ilman tarvetta
R-kioskin edessä oli kolme nuorta poikaa sosasolapullot käsissään. Noin 10 sekunnin välein joku jannuista klimppasi asfaltille. Karsean näköistä.

Isi on huono sana
Eipä ole, jos siihen on tottunut tai se on ominaista. Jos tenava sanoo isi, ei kenenkään pitäisi alkaa korjaamaan lasta sanomaan isäksi. Tai sitä, että lapsen äiti puhuu lapselle isistä jos on oman porukan kesken. Eiköhän se lapsen kasvaessa viimeistään aikuisena muutu viralliseksikin isäksi.

Käsi kädessä käveleminen
En osaa. Kokeilin ent. tyttöystävän, nyk. puolison kanssa sitä muutaman kerran, koska luulin, että hän asiaa pitää pakollisena, mutta ei. Käsikkäin kävely ei ole mun juttu. Tahdon kädet itselleni. Lapselle käsi käteen sopii ja kuuluu, mutta aikuiset, juuei.

BB
Vaikka ei katsoisi yhtäkään televisiokanavaa tms, ei voi millään välttyä siltä tiedolta, että pian BB. Amppareista pitää laittaa BB- ja viihdesuodin päälle.

Lehtien kuvituskuvat
Joistakin ihmisistä laitetaan ihan hirveitä kuvia, en käsitä ikinä. Vaikka olisi kuinka valtiovarainministeripääministeri tai joku muu julkishenkilö, joka "kurittaa kansaa", on epäprofessionaalia ja moukkamaista(ja vaikka mitä muuta) lehdiltä laittaa tyhmäilmeisiä kuvia aviiseihinsa.

Oikea kulttuuri
Mitähän sekin on. Ilmeisesti oopperaa ja klassista musiikkia ja kansallisteatteria ainakin. Kaikki mikä ei täytä oikean kulttuurin vaatimuksia, on vissiin skeidaa. Sama toisinpäin. Sekin on hassua.

C-kasetti
50-vuotias hieno kapine. Kokee ilmeisesti uutta nousukautta vai onko koskaan kadonnutkaan. Kasettiin liittyy monenlaista muistoa ja tapahtumaa. Tiedän, että mulla on jossain laatikko, joka pitää sisällään itse äänittämiäni kasetteja. En vain tiedä missä se laatikko sijaitsee. Kansallisaarre, kun se joskus eteen sieltä jostain tulee. Kasetin fiilistä pidän yllä puhelimeni suojakuoren muodossa. Uuden voisi hankkia, kun nykyinen alkaa olla liian kulunut.

3 kommenttia:

Andie Heimaz kirjoitti...

Mä ajattelin enne lapsen saatuani, että olen joskus tulevaisuudessa isä, en isi missään nimessä.
Isi kuitenkin nykyisin olen ja sopii mulle hyvin. Eikä edes ole väliä, vaikka ei lapsen suussa koskaan kääntyisikään viralliseksi isäksi.
Käsi kädessä kävely ei oikein ole munkaan juttu. En ole koskaan sitä osannut, enkä enää välitä opetellakaan. En nyt tietenkään jähmety suolapatsaaksi jos minua kädestä tartutaan, mutta ei ole omin juttu.

Arttorius kirjoitti...

Kävin viikonloppuna kahvilassa jossa n. 4-vuotias lapsi puhui fiinin oloiselle ihmiselle isistä. Fiini ihminen korjasi koko ajan että isÄ, ei isI. Lasta alkoi vatuttamaan eikä puhunut enää mitään.
Ärsyttäisi muakin.

Andie Heimaz kirjoitti...

Oisit pyörittäny sen fiinin päätä lattekupissa ja käskenyt pitää naamansa tukossa ja antaa lapsen puhua juttujaan.