tiistai 17. syyskuuta 2013

Tampereen tunneli

Aamulehti

Rotsi kääntyili siellä niin, että koiperhosetkin oli ihmeissään. Tamperelaiset saavat eilisen valtuuston päätöksen jälkeen kantaakseen n. 180 miljoonan euron osuuden(valtio kustantaa kolmanneksen) rantatunnelin rakentamisesta, joka on vain vasta arvio todellisista kuluista. Onhan se nähty kuinka suurissa projekteissa kustannukset karkaa moninkertaisiksi.

Tosiasia on se, että Paasikiventie Tampereella on tukko ja ruuhkainen aamuin illoin, mutta oliko tuo rantatunneli ainoa oikea ratkaisu, siitä voi olla montaa mieltä. Kuitenkin demokraattisilla vaaleilla valitut edustajat näin päättivät eilen. Eniten ihmetyttää Vihreiden nössöys valtuustossa. Tietysti myös Sdp:n neljän edustajan valehtelu äänestäjilleen viime syksyn kunnallisvaalien aikaan. Aamulehdelläkin on mielestäni ollut iso rooli, tietysti paikallislehtenä, mutta onko se rooli ollut puolueellinen, siitäkin voi olla montaa mieltä.

Kun tunnelin rakentamisesta on nyt päätetty, tamperelaisten pitää keskittyä tulevaan. Ajatella se mahdollisuutena, esimerkiksi työllisyyden suhteen. Sitten myös pitää älämölöä, jos homekoulujen korjauksiin ei löydykään varaa, vaikka näin ei jonkun kuulemani haastattelun mukaan käy. Mun mielestä tunnelin rakentamisen pitää tuoda veroeuroja Suomeen, ei Baltiaan tai muualle. Se ei tietenkään tarkoita, että pitäisi rakentaa pelkästään suomalaisella työvoimalla, mutta edellyttää, että verotuksen alaiset tahot ne verot tänne maksavat, joten Suomessa vakituisesti asuvien soisi rakentavan tuonkin veistoksen. Josta tuli mieleen, että hankintalaki on syvältä ja sieltä.

Ei kommentteja: