lauantai 28. syyskuuta 2013

Vieraskoreat kanat

Meillä kävi olemassa kylässä muutaman tunnin eräs 7-vuotias jannu eli vaimon kummipoika perheineen. Perhe asuu Manhattanilla tuolla kaukana. Pojan leikkipaikkoja kouluympäristön lisäksi on mm. Keskuspuistossa ja taloyhtiön yleistiloissa oleva leikkihuone. Asuinympäristö ei koskaan vaikene ja ainoita vihreitä asioita näkyy tuolla Keskuspuistossa. Hieman erilaista menoa New Yorkissa kuin täällä piskuisessa Suomessa.

Heppu oli kuin olisi karusellitivoliin tullut meille saapuessaan, niin innoissaan kaikesta, vaikka on muutaman kerran Suomessa käynyt isovanhempiaan ja äitinsä sukua tapaamassa. Juippi tutki tarkkaan kiviä ja kallioita, hihkui monesti waauu!, awesome!, amazing! ihan kaikista tavallisista jutuista mitä itse pidän itsestäänselvyytenä. Puolukoista kloppi ei tiennyt mitä mieltä olisi, kitkeriähän ne sellaisenaan on, mutta niitä piti maistaa, kun ei koskaan ennen ole syksyn aikaan Suomessa ollut. Kanat tuottivat suurimman elämyksen, kun sellaisia lapsi ei ole ennen nähnyt paitsi korkeintaan pakasteena tai hampurilaisessa pihvinä. Kerättiin vielä munat astiaan ja tehtiin niistä omeletti välipalaksi sisällä.

Oli hauskaa seurata täysin erilaisesta ympäristöstä tulevan lapsen edesottamuksia tässä arkisessa pihapiirissä. Ehkä koulussa on jotakin kerrottavaa tästäkin paikasta, esimerkiksi kaakattavista kanoista, joista pari tuli kyhnytettäväksi verkon viereen.

Ei kommentteja: