tiistai 10. syyskuuta 2013

Voiko langaton katketa?


Näemmä voi. Nettitikku otti itseensä pudotessaan tietokoneen kanssa lattialle kylki edellä. Höh, ainoa hyvä tikku mikä toimii kunnolla yleensä aina. Huutonetistä pitää alkaa etsimään uuttavanhaa tilalle, koska noita ei vissiin enää myydä. Siihen asti täytyy käyttää wlania.

Rikkoutumisen ja muiden laiteasioiden funtsailun takia alkoi kiinnostamaan tarkistaa kuinka monta nettiliittymää mulla ja vaimolla on. Mulla ei ole kuin yksi, koska aikoinaan hankin Saunalahdelta fiksun liittymän, johon sai 5 sim-korttia. Kaikkia viittä korttia ei ole enää tallessa, mutta kolme kuitenkin. Yksi on tuossa rikkinäisessä vekottimessa, yksi 3g-reitittimessä, jolla saa jaettua netin mm. ipadeihin, yksi on hälytysjärjestelmään liitetty. Ai niin ja yksi tietysti puhelimessani. Eihän niitä ole kadoksissa kuin yksi. Talouden naisella saattaa nettiliittymiä olla enempikin...ei ollutkaan, on ollut joskus. Maksamme yhteensä interneteistä 26 euroa kuussa, joka on aika vähän. Summa saattaisi olla suurempi ilman multisim-juttua.
Eri aparaattien nettiliittymiin saa helposti kulumaan useamman euron, jos jokaiselle laitteelle täytyy liittää simkortti. Nykyisissä ja vanhemmissakin luureissa(Joikuspot-softalla) internetin jako on helppoa eikä tule ylimääräisiä kuluja, kun järkevöittää liittymiään ja käyttöä. Jos kuljettaa tablettia tai kannettavaa tietokonetta mukana, siinä samalla sen tarvittavan internetin saisi mukana kulkevasta kännykästäkin. Rahan säästö on aina kivaa.

Kiinteä laajakaista olisi paras vaihtoehto, mutta Soneran kuparilankojen kerimisinnon takia meidän huudeilla mobiililaajakaista on ainoa vaihtoehto. 3500-7000 eurolla saisi samaisen Soneran vetämään valokuitua tänne suuntaan, mutta juuei, hinta on liian suuri jo periaatteenkin takia. Mobiilinetti toimii pääsääntöisesti hyvin eikä ole suurempaa valittamista toimimattomuudesta. Joskus pykinyt ja ollut kumossa, mutta on lopulta harvassa ne kerrat. Nopeus on aina vähintään 4 mbit/s(en ole varma merkintätavasta), joten sekin riittää tähän käyttöön, joka meillä on.

2 kommenttia:

Antti on ihana kirjoitti...

Sateliittinetti? Onkohan sellasta edes.

Arttorius kirjoitti...

Joo on sellaisia, mutta rajoitettua, hidasta, kallista.