tiistai 22. lokakuuta 2013

Äitini, mulatti

Äitini myi autonsa viikonloppuna, koska ei sitä tarvitse. Auto on alle 10 vuotta vanha, hyvässä kunnossa ja hyvin pidetty. Pyyntihinta kohtuullinen, ostaja sai vielä alennusta, kun osasi tinkiä. Paperit oli tehty sun muuta, kaikki okei. Tyytyväinen ostaja lähti kiesin kanssa kohti kotiaan. Parin päivän kuluttua eli tänään ostaja soitti epäasiallisen puhelun äidille, että autosta on mennyt osa x rikki, joka äidin pitää korvata alentamalla hintaa 500 euroa. Äiti ei silti mikään fuulattava ole, vaikka joskus harvoin suomenkieliset sanat saattaa olla hakusessa ja vissiin siltä voi joistakin ilmeisesti tuntua, että ihminen on tyhmä, kun ei täydellisesti argumentoitua suomea osaa. Mutsi oli auton uudelta omistajalta kysynyt miten se osa yhtäkkiä on voinut mennä rikki ja muuta, kun auto tähän asti toiminut moitteetta ja huollettu säännöllisesti. Ostaja oli vaatimalla vaatinut, että pitää olla se 500 euroa käteen nyt, kun "kohta tullaan se hakemaan". Äiti oli jo hieman hätääntynytkin, että mikä juttu tuo nyt on, uhkaillaan tuolla tavoin.

Äidin aviomies, tamperelainen poliisi tuli kotiin töistä samaan aikaan, kun soittelija taas soitti äidille, olivat kuulemma "kulmilla" veljineen, että sitä rahaa pitäisi alkaa satelemaan. Jätän enemmät yksityiskohdat väliin, pääasia että uhkailija ei enää soittele, mutta kaikenlaista vatipäätä sitä on! Sain referaatin tapahtumasta tekstiviestillä äidin mieheltä, jossa yhdessä luki: "Sä saatanan mulatti, me tullaan vielä ja näytetään miten autokauppoja tehdään, joten varaa se 500 euroa välittömästi kun pian se veljen kanssa tullaan noutamahan."
Tuo vielä tekstiviestinä lähetetty, typerykset! Huvitus ja sitten taas ei, kuinka idiootteja voikaan ihmiset olla? Tumma romanimies haukkuu mulatiksi slaavilaista alkuperää olevaa tummaa naista, jotain oksymoronia kenties.Tärkeintä silti ettei enää soittele ja ahdistele ja yritä fuulata tekaistulla "osarikolla" rahaa.

Jos ostaa auton käytettynä yksityiseltä, ei ole kuin perävalotakuu mikäli auton tehdastakuu on umpeutunut. Näin se menee. Hyvää hyvyyttään joku saattaa, noh, en tiedä mitä, mutta minkäänlaista korvausvelvollisuutta tai mitään velvollisuutta myyjällä ei enää ole, kun paperit on allekirjoitettu ja hommat hoidettu. Käytettyä autoa myytäessä tulee myös aina täyttää luovutuskirja, joka jää myyjälle. Tällä tavoin saa turvattua vakuutuksen katkeamisen ellei uusi omistaja käykään rekisteröimässä autoa omiin nimiinsä. Tällä tavalla saa myös mahdolliset muut seuraamukset ylinopeussakoista pysäköintivirhemaksuun pois uuden omistajan seuraamuksiksi, mikäli siirto on jätetty tekemättä.
---
Marine trafficin mukaan venhomme kulkee jossakin Saksan saarten väleissä. Pari tuntia ja pääsemme kiinteälle maalle jatkamaan yöpymispaikkaan. On ollut tosi mukavaa tähän asti.

4 kommenttia:

Samppa kirjoitti...

Olen luultavasti sen verran epäsivistynyt luolamies, että olisin voinut kalauttaa kukkakimpulla tuollaista persettä naamaan jos lähistölle kävisi pyrkimään.Kukaan ei saa uhkailla ketään, vielä vähempi äitejä tai vaimoja, perkele.

Antti-ihana kirjoitti...

Keissiin liittymättä,Vaikka myyjä olisi vilpillinen, poikkeuksetta aina ostajan tappioksi oston jälkeen tapahtuvat rikkoutumisey menee. kun auto hankittu yksityiseltä, ostajalla on velvollisuus tsekata mihin rahansa laittaa. Autoliikkeestä saa takuun mut sitten enämpi pitää maksaakin. Luuserit valittaa, luuserit uhkailee, luuserit puhuu asiattomia.

Andie Heimaz kirjoitti...

Minä olen päättänyt, etten tee kyseisen vähemmistöryhmän kanssa kauppaa, sen enempää heitä arvostelematta.
Olen todennut, että tuo ihmisryhmä saa lähes poikkeuksetta ongelmia aikaan, varsinkin, kun kyseessä on kaupantekotilanne.
Vaikka ei pitäisi yleistää, en lähde testaamaan josko seuraavalla kerralla sattuisi hyvä tuuri.

Jaanaba kirjoitti...

=(