torstai 24. lokakuuta 2013

@Berliini

Titta äit, fiiiisk! Tällainen akvaario oli jossain.

Koti-ikävä otti hetkeksi valtaansa, vaikka onkin kodin tärkeimmät mukana ja kiva reissu tähän saakka. Saavuttiin aamupäivällä Hampurista Berliiniin. Vaikka Hampuri on iso 2 miljoonan asukkaan voimin, Berliini se vasta suuri onkin, olikohan niin, että täällä on n. 4 miljoonaa asukasta. Esikaupunkialue alkoi jo varmaan 40 kilometriä ennen keskustaa. Löydettiin hotelliimme helposti tai navigaattori näytti oikeat reitit, ei tarvinnut huolehtia kuin ajamisesta. Lounaan jälkeen mentiin tsekkaamaan DDR-museo, joka oli aika pliisu. Sen jälkeen tuli väsymys ja jäin lasten kanssa hotellille päiväunille, vaimo lähti sillä välin tutustumaan televisiotorniin.
Yllättäen ja pyytämättä vaimon pankki- ja luottokortti suljettiin syystä, että jokin kopiointiepäily. Loistavaa ja nopeaa toimintaa pankilta! Aiheutti silti pari puhelinsoittoa ja suunnitelmien tarkistusta, hän kun on ainoa luottokortillinen ja paluulaivamatka kotiin on vielä maksamatta. Eikä me haluta saksalaisiksi jäädä! Ei tarvitsekaan, rahallakin voi maksaa, mutta luottokortista tulee turva sen suhteen, jos laivayhtiö keksisi mennä muutaman päivän sisällä konkurssiin.

Hotellissamme on suuri uima-allas ja myös poreamme, siellä tietysti piti taas liota monta aikaa. Uintiriemun ja iltapalan jälkeen tyttäret nukahtivat hetkessä yöunille. Me menemme pian himmailemaan seurusteluaulaan, jossa näkyi olevan paljon paikallisia lehtiä ja pieni kahvila(olimme jo, taas syötiin hyvin!:D). Televisiossa näytetään paljon politiikkaa ja EU-juttuja, uutisia on paljon. Jollakin kanavalla oli amerikkalaisia sarjoja dubattuina saksalaisiksi. Mainoksia on hirvittävästi. Suomen televisiokanavilla olevat mainokset on jotkut ärsyttäviä, mutta nämä vielä enempi sellaisia. Kovaan ääneen huudetaan käyttämään ruoka-aineita/hygieniatuotteitta/olutta/alkoholia/saksalaisia autoja.

2 kommenttia:

Jaanaba kirjoitti...

Voihan koti-ikävä, toivottavasti on helpottanut kokonaan. =)

Berliinissä olen käynyt kerran ja tykkäsin vaikka vaan pienen palasen näinkin. Hienoin hotelli missä ollaan oltu oli siellä.

Arttorius kirjoitti...

Berliini oli kiva kaupunki, mutta nykyinen kotia kohti on paras suunta!