keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Kysymyksiä ilman vastauksia, osa T. Siljoona

Milloin kuolleen ystävän nimi täytyy poistaa puhelinmuistiosta?
Sellaisesta paperisesta tai puhelimen vastaavasta. Entä koska ihmiseltä saadut joulukortit pitää hukata paikkaan, josta niitä ei enää muista? Löysin 13-15(en muistakaan enää) vuotta sitten kuolleen parhaaseen tyyppiin liittyviä juttuja jostakin laatikosta, jonka olen unohtanut. Siis sen laatikon. Miekkosta en ikinä.

Miksi jotkut lataavat blogeihinsa niin paljon kuvia ja muuta kilkettä, että sivuston lataaminen on hidasta, vaikka olisi hyvä nettiyhteys?
Kuvien resoluutioita saisi helposti muutettua keveämmäksi. Eikä veisi tilaa, bloggerissa on käsittääkseni gigatavu kuville tarkoitettua tilaa. Sivustoja(mitä tahansa) hidastaa jokainen ulkopuolinen linkki, kuva tai flash-animaatio. Adblock plus ei valitettavasti estä niitä kaikkia, eikä jokaista viitsi erikseen klikata piiloon, kun yleensä se epää jonkun toiminnan jossain muussa sivussa.

Miksi vauva nykyään lähinnä raivostuu sukkahousuvaatteista aka potkupuvun laittamisesta päälle?
Heti kun tilalle laittaa housu-paita-sukat-kombon, vauva rauhoittuu. Eilen oli tilanne, että yritin asentaa sukkapuvun ylle, tyyppi sai kilarit jo sen nähdessäään. Äsken vauvajumppatunnilla vauva himmaili ja juoksi kaikkea karkuun onnessaan pelkkä t-paita ja housut päällä. Toisilla oli käteviä yhtenäisasuja.

Miten joku ihminen viitsii elää kulissiliitossa?
Luin Iltalehdestä artikkelin enkä voi sellaista käsittää esitetyistä mukamas hyvistä syistä huolimatta. Tiedän joitakin kulissipareja "elävästä elämästäkin" enkä voi käsittää sellaistakaan. Elämä on vain kerran, miksi tuhlata sitä väärän ihmisen kanssa? Jos toinen puoliso dokaa, pahoinpitelee, käy vieraissa, mäkeen vaan sellainen.

Miksi joitakin ihmisryhmiä on okei pilkata ja haukkua?
Yhtään ketään tai mitään ei ole kenelläkään oikeutta haukkua tai nimitellä. (Kritiikki on eri asia, mutta sitä ei usein onnistuta erottamaan toisistaan.)

Mistä johtuu asennevammani kuullessani jonkun sanovan puolisoaan emännäksi/isännäksi, vaikka puoliso olisi lähiössä asuva toimistotyöntekijä?
Tekee mieli repiä hiuksia päästä.

Miksi nk. luonnollisuus käsitetään pahalle haisemiseksi ja hygienista huolehtimattomuudeksi?
Kävin kirjastossa vauvan kanssa vauvajumpan jälkeen. Ekohenkilö oli siellä myös.

Miksi jotkut kotieläinihmiset lähtevät hiihtelemään kylille skeidalle haisevana navettarytkyt yllä?
Mulla oli vasikoita n. 15 kpl ja sonneja n. 60 kpl kerrallaan, päivittäin siivosin sontaa vasikoilta, mutta koskaan en haissut pahalle julkisilla paikoilla enkä kotonani. Tätä tärkeämpää oli pitää navettarytkyt navetassa ja muutoinkin erillään kaikki. Enkä huolinut pihattoon ihmisiä siviilikuteet yllään ja olin supertiukka, mutta eipä ollut koskaan mitään eläintautejakaan. Kotieläinten kanssa tuo kaikki on hajuhaittaa haitallisempaa, jos hevos- ja lehmäihmiset kulkevat ne skeidavaatteet yllä kaupoissa ja muilla julkisilla paikoilla. Lähes kaikki eläintaudit leviää välinpitämättömien tai tietämättömien spedejen takia, kun esim. heppahenkilöt lähtevät hevosvaatteet yllä shoppailemaan kauppaan kopotikophummanihei-lenkin jälkeen. Talliin ja navettaan ei pidä mennä kalosseilla ja vaatteilla joilla on pistelty menemään jossain muualla ilman kunnon desinfioimista eikä mihinkään muualle sieltä tallista kautta navetasta eikä navetan kautta tallin jälkeen jätetä pesemättä käsiä! Hölmö on ihminen joka näin tekee.

Onko monta asiaa parempaa kuin kaksi tytärtä, kolme koiraa ja yksi kissa samassa läjässä limittäin lattialla mieshenkilö alimpana?
Ei taida olla montaa juttua. Joskus teen vaimon kanssa koirille kiusaa asettumalla kumpikin lattialle sopivan välimatkan päähän toisistamme. Koirat aloittavat vaeltamisen välillämme, koska haluavat olla aina samassa paikassa missä lattialla istuva tai lojuva ihminen eikä tiedä kumman luona olisi mieluisampaa.

Minkä tähden moni ajokortin ja oman auton hankkinut nuori mies asentaa autoonsa sellaisen äänentoistojärjestelmän, jossa ei ole mitään järkeä?
Subbari pauhaa niin, että auto tärisee ja ääni resonoi kilometrien päähän. On järkee eli ei. Joskus töiden merkeissä tällaisia huomauttanut hiljentämään toosia, auto on tonnin ritsa, mutta ämyrit maksavat monta tonnia, unohtamatta hyperkalliita vanteita ja väärin asennettuja xenoneita ja muuta lisävalokuraa.

Miksihän mainosradion kello 13 tulleissa radiouutisissa kuului hetken kolinaa?
Aivan kuin olisi kynä tippunut tai jotakin. :]

2 kommenttia:

Andie Heimaz kirjoitti...

Näitä tämmöisiä ajatelmia on mukava lueskella. :) se on kyllä kumma miksi ekoihmisen täytyy pukeutua hirveisiin rytkyihin. Ihan kuin kirppis-yms kamat olisivat aina jotain kuvottavia luutuja. Ja miksi pitää haista, jag hajar inte!

Arttorius kirjoitti...

Haiseminen haisee! :D