tiistai 15. lokakuuta 2013

Toisia ajatusratoja

Uutinen: Supercellin työntekijöille yli puoli miljardia, toimitusjohtajan osuus noin 170 miljoonaa euroa

Kommentoija: "Iso lauma riistäjiä synnytettiin Suomeen. Toivottavasti verottaja nöyryyttää heitä mielin määrin."

Juu. Noinhan se aatos menee, jos on punaista lippua heiluttava.

Ja sitten toiseen hieman liippaavaan, josta Hesarissa Johanna Korhonen viime viikolla kirjoitti nimellä Rikas etääntyy yhteisestä hyvästä kauimmaksi.

En ole lainkaan samaa mieltä, ettäkö "rikas hyvin toimeentuleva" ei tuntisi myötätuntoa köyhempiä yms. kohtaan. Mitataanko myötätunnon määrää sillä kuinka paljon maksaa veroja, minkä verran tienaa tai antaako kerjäläiselle lantin mukiin? Miten paremmin toimeentuleva ihminen voisi tehdä toisin ettei johannakorhosten mielestä pidetä poikkeuksetta myötätuntovajeisena? Onko myötätuntovaje sitäkin, että haluaa ihmisten noudattavan lakeja ja asetuksia tai jos on sitä mieltä, että varastaminen on ahterista riippumatta varkaan kansallisuudesta? Onko rikas ihminen automaattisesti paha, sellainen, joka haluaa riistää ja tavoitella itselleen lisää etuuksia? Pitäisikö rikkaiden ihmisten rahat sosialisoida ja jakaa köyhemmille?

On helppoa yleistää ja ainoastaan pelkkää kliseellistä möyhkäämistä, että "paha eliitti" tulee ja ajaa Suomen ja suomalaiset köyhät köyhemmiksi, rikkaat rikkaammiksi. Eliittilukio, vanhemmat maksaa, rikkaat talloo köyhät alleen, blääh. Myötätunto ei pitäisi olla sitä, että hyväksyy rikollisen toiminnan, vaikka hesarilaisten kirjoittajien mielestä kyllä.

Hokasin joskus vuosia sitten hyvän ystävän olevan superrikas, kun joku nillitaho ilmoitti mulle, että katso kuka löytyy veropörssin kärjestä. En katsonut, arvelin näin olevan entuudestaan. Ihminen työllistää yrityksessään kymmeniä ihmisiä, maksaa omat kuin yrityksen verot Suomeen, lisäksi kerrannaisvaikutuksia työllistymisellä alihankkijoineen on lukuisia eikä henkilö ajattelekaan siirtävänsä tuotantoa halvemman kustannusten maihin. Silti hänenlaisiaan pidetään riistäjäporvareina, joita on oikeus solvata esim. kapitalistisioiksi kerran vuodessa julkisten verotietojen tähden. Tai vaikkapa myötätuntovajeiseksi. Tuo oli vain yksi ihminen, siitä ei voi tehdä johtopäätelmiä kuin yhden kohdalta. Saatan tunteatietää monia(?) muitakin keskimääräistä varakkaampia a.k.a rikkaita. Näitäkään ihmisiä en pidä kylminä tunnevammaisina yms., koska en sellaisten ihmisten kanssa pystyisi olemaan tekemisissä.

Riippumatta statuksesta kaikissa ihmisissä on empatiakyvyttömiä ja J. Korhosen mainitsemia esimerkkejä, mutta yleistäminen "elitistin" syyksi ryhmien köyhyys ja huutelu ilman todellista faktaa on aika pliisua. Mutta sopii taas kerran HS:n linjaan.

6 kommenttia:

Samppa kirjoitti...

Sama palkka! Kansalaispalkka 2000€! Verot rikkailta 90 prosenttiin! Paljon enempi rahaa sosiaalitukiin! Jos noin ei ajattele, on jonkun ajattelumallin mukaan riistosikaporvari vaikka ois tavallinen keskiansioinen duunari.

Oslo vaikenee ja huomenna kotiin ja enää kolme viikkoa näin.

Arttorius kirjoitti...

Niin, mahdollista. Siis olen tuollaista ajattelua nähnyt ja kuullut, saatan hokata mitä tarkoitat.

Miten olisi kaksi viikkoa? Vai pidentyikö viikolla?Muistaakseni puhuit et lokakuun loppuun Norjailua.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä sulla on Johanna Korhosta vastaan? Mitä sulla on heikompiosaisten puolesta taistelevia vastaan?

Arttorius kirjoitti...

Kumpaankin sama vastaus: Ei yhtään mitään.

Anonyymi kirjoitti...

huviksesi puhut niin? ;)

Arttorius kirjoitti...

Whatever. Kantsii jatkaa Voiman lukemista tämän sijaan.