torstai 21. marraskuuta 2013

Ärsyttävä ostajaehdokas

Vaimolla on myynti-ilmoitus torifiissä tuotteesta A, jonka hintapyyntönä on 210 €. Tuote on uudenveroinen takuu voimassa jne, uuden hinta kaupassa 350 €.
Eilen hänelle soitti(minä infosin, että ei laittaisi puhelinnumeroa tinkijäjumppareiden takia, mutta koska minua uskottaisi ;]) muuan mies, joka aloitti tinkaamisen n. 15 sekunnin jälkeen. Mies kertoi miten uuden hinta on se ja se, eli tuo 350. Ja miten rinnakkainen malli maksaa sen ja sen verran ja taas paljon vähemmän. Puolisoni kuunteli ja ilme alkoi näyttää melko kyllästyneeltä parin minuutin jälkeen. Koko ajan tuo heppu oli infonnut miten joku tuote lisävarusteineen maksaa jossakin vain 100 euroa enempi plaa plaa. Tämän pään ihminen sanoi sinne puhelimeen muutaman kerran, että varmaan se uusi sitten kannattaa hankkia niin tietää varmasti mitä saa, jos siltä tuntuu. Miekkonen lupasi ottaa uudestaan yhteyttä, jos hän ei löydä jostakin muualta jotakin mitä etsi.

Se uudestaan yhteys tuli nyt äsken jostain käsittämättömästä syystä. Mies kertoi ensimmäisenä puhelimessa että on laittanut osto-ilmoituksen vastaavasta tuotteesta kahteen eri paikkaan. (Okei, se kiinnostaa ketä?) Mies kertoi olevansa reilu ja maksavansa 150 euroa, että eikö tulisi kauppoja. Vaimo oli taas tiukka, 200 euroa hän oli kertonut jo eilen ettei sitä alemmalla myy. Mies ränkytti ja ränkytti hintaa alemmas, kertoen taas samalla koko ajan kaupoista joista jonkun saa sillä hinnalla uutena ja hipelöimättömänä jargonjargon... vaimollani alkoi palamaan hermo ja taas hän sanoi, että pitäisikö se uusi käydä sieltä kaupasta ostamassa, jos kerran 300 eurolla saa jostain täysine varusteineen. Vaimo oli lopettelemassa puhelua jolloin mies "antoi viimeisen tarjouksensa 190€". Tähänkään nainen ei suostunut ihan jo periaatteen takia. Samalla kertoi lähtevänsä tekemään perheelle ruokaa, että on muuta tekemistä kuin kuunnella onnetonta tinkaamista monta minuuttia monena päivänä! Mies oli jäänyt mykäksi ja puhelu päättyi siihen.

Ihan oikeasti, mitä ihmeen typeryksiä onkaan? Asiallinen alennuksen pyytäminen on okei tietyissä tilanteissa, mutta sen muuttuessa itseistarkoitukseksi pitää varmaan lähteä etelänmuan basaareihin sitä harjoittamaan.

Muoks. kello 16.28
Eräs toinen soitti, vielä samalta paikkakunnalta ja tuotteen nähtyään ja ilahduttuaan sen hyväkuntoisuudesta halusi maksaa enempi kuin mitä aiempi ja alhaisempi hintapyyntö oli. On ostajia ja sitten on valittavia ikitinkaajia, joille pitäisi luultavasti antaa rahaa, että veisivät tavaran mennessään.

Ei kommentteja: