perjantai 29. marraskuuta 2013

Ikimerkkihamsterin onni

Itella vai mikä posti se onkaan(mä en oikeasti tiedä) ilmoitti eilen nostavansa vuoden alussa ykkösluokan postimerkin hintaa 15 sentillä eli euroon. Korotus on prosenteissa huima. Perusteluina Posti käyttää sitä, kun kirjepostin lähetys on vähentynyt.
Kun postinjakajan laukussa on vähemmän lehtiä ja kirjeitä, yksittäisen lähetyksen kustannukset nousevat.
Millähän itellaposti perustelee tavallisen postipaketin hinnan nostoa? Siinä taasen on tapahtunut verkkokauppaamisen myötä hurjaa kasvua, joten tuolla samalla asialla ei ainakaan voi perustella. Kun on monopoli, saa nostaa hintoja mielin määrin. Saa myös huonontaa palveluja ja periä vastaavasta aiemmasta lisähintaa. "Posti ei ole enää entisensä", oli takavuosina Postilla mainoslause, joka liittyi palvelujen muutoksiin ja verkkoon siirtymisiin yms. Niinpä.

Ostin erään lopettaneen yrityksen huutokaupasta yli 10 vuotta sitten 12 tai 13 rullaa(sis. 100 kpl) avaamattomia ikimerkkirullia, maksoin muistaakseni kaikista yhteensä 400 markkaa. Vaikka mulla oli tuolloin maatila ja muuta liippaavaa yritystoimintaa, luottamustoimia ja näihin kaikkiin liittyvää kirjepostiliikennettä enempi, silti avaamattomia postimerkkirullia on jäljellä vielä 6 tai 7. Ei ihan heti lopu kesken vieläkään. Se oli totisesti kauppa joka kannatti.

3 kommenttia:

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Muistan noi ikimerkkirullat, määkin käytin niitä jokusen.

aahoo kirjoitti...

Mää sain yhen koulun varastojen tyhjennyksessä n kpl (ISO pino) muumikirjepapereita, jotka taittelemalla saa kuoreksi ja niissä on ikimerkki valmiina painettuna.. että jos ihmiset ihmettelee, miks multa saa aina Muumi-postia :)

Arttorius kirjoitti...

Jos ikimerkkirullia olisi älynnyt ostaa tuhansia silloin kun niiden hinta per postimerkki oli 2,20 markkaa, ja myisi niitä nyt vaikka puoleen hintaan nykyhinnasta, olisi roisos pennonen. :D

Aahoo, muumit on aina muodissa! Kukaan ei varmasti ihmettele vaan pitää sua korkeintaan hörhönä :P