sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Duplolöytö

Muuan pääkaupunkiseudulla asusteleva henkilö tahtoi päästä kotoa pois lähteneiden lastensa leluista eroon torifiissä. Myynnissä oli duploja 80- ja 90-luvulta. Legot hyvässä kunnossa, sisältää mm. rakennusalustoja, junavaunuja, erikoispalikoita, norsuja ja muita viidakon eläimiä, peruspalikoita ja lukuisia ukkoja. Meillä asuva nainen kävi tovi sitten hakemassa ja maksoi valtavasta laatikollisesta palikoita ainoastaan 20 euroa(tuolla hinnalla ei saisi kuin pienen rasian kaupasta). Tenavien joululahja"ongelma" ratkesi siinä. Palikat on tiskikonetta vaille valmiita joulupakettiin, vielä pitäisi löytää tieto voiko legoja pestä tiskikoneessa. Päättelen löytämistäni linkeistä, että pesuohjelmaksi tyyppiä hellä, lämpötila alle 50 astetta, mahdollisesti myös ilman pesuainetta. Eipä legot ole nuhjuisia tai tahraisia, mutta kuitenkin olleet vintillä yli 10 vuotta. Tiskaus tulee tapahtua siten ettei epana(t) ole näkemässä, koska sitten menee pasmat sekaisin, kun ei saakaan kapineita käyttöönsä heti. Kyläpaikoissa duplot ovat kummankin suosiossa, mutta niitäkään ei ole meille hankittu ennen tätä päivää. Luultavasti mun suosiossa ei ole sillä hetkellä, jos kun sellainen löytyy jalkojen alta.

5 kommenttia:

Heidi. kirjoitti...

Minä pesin kirppis-duploja tiskikoneessa. Lämpöä oli 60 ja pesuainettakin laitoin. Mutta kuivaus oli pois, sitä suosittelen muillekin. Ja pesun jälkeen huuhtelin vielä ne, jotka olivat kiepsahtaneet nurinpäin.

Arttorius kirjoitti...

Laitoitko normimäärän pesuainetta? Meillä on vain niitä pesuainetabletteja eikä niistä saa osia ja pesuainekohta eniten arveluttaa. Luin myös, että yli 55 asteessa ne haalistuisi vaikkei varmasti vielä yhden kerran jälkeen, mutta täytyy vielä funtsia. Olisi tylsää, jos figuureiden silmät katoaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Pesu saavissa onnistuu myös. Saaviin vettä, fairya, likoamaan ja jonkun ajan kulutta harjanvarrella sohimista ja pyörittelyä. Huuhteluita kunnes ei kupli. Jos muoviin on tarrannut tunkan hajua vintiltä, niin voipi fairyveden jälkeen liottaa etikkaisessa vedessä, niin hajut häviää. Tämän jälkeen vielä huuhtelu puhtaalla vedellä ja pyyheliinojen päälle kuivumaan.

Arttorius kirjoitti...

Muuten hyvä, mutta aivan liian vaivalloista :D
Palikoita on yli 240 kappaletta, toinen erä on tiskikoneessa, ensimmäinen satsi peseytyi hyvin ilman pesuainetta ja on nyt lakanan päällä kuivamassa.
Tuo konsti otetaan käyttöön sitten kun pitää lasten jäljiltä pestä seuraavan kerran. :]

Heidi. kirjoitti...

Semmoisen tabletin laitoin. Haalistumisesta en osaa sanoa, koska minun pesemissäni ei ollut silmiä tms. Kyllähän se alempikin lämpötila pesee, minulla kun ei ollut mitään ohjeita käytössä, niin laitoin vaan tuon tavallisen ohjelman käyntiin.