maanantai 16. joulukuuta 2013

Maanantaimainen riistakamera

Hankin viime vuonna nettihakujen ja youtube-videoiden ja -kuvien perusteella Uovision uv565-riistakameran. Sellaisen version, joka ei lähetä kuvaa sähköpostiin vaan tallentaa muistikortille. Mitäpä minä lähettävällä, kun kameran tarkoitus on kuvata elämää 300 metrin päässä villieläinten ruokintapaikalla, jossa käyn lähes päivittäin ja samalla saan tsekattua kekä on käynyt kylässä.
Se on reistaillut melkein koko elinikänsä, välillä kuvat on jäänyt ottamatta, välillä sammunut virrasta huolimatta jne. Joskus on tehnyt mieli paiskata kiveä päin, kerrankin se sitten toimisi. En tietenkään ole niin tehnyt, mutta tänään se lakkasi elämästä kokonaan. Ei tule virtaa, ei ota luonnollisesti kuvaa, ei toimi. Takuu on loppunut tammikuussa tänä vuonna. Pöh. Seuraava kamera on joku muu, mutta sellainen on oltava, jotta näen meillä vierailevat höyhen- ja karvatyypit.

2 kommenttia:

Maelka kirjoitti...

Juu, meidänkin on pitänny ostaa semmonen riistakamera, mutta se on jäänny toistaiseksi aikomukseksi. kattelin niitä tossa syksyllä ja luin keskustelupalstoja aiheesta. Itelle jäi semmonen kuva, että Scout Guard merkkinen riistakamera oli selkeesti saannu enemmän kehuja kuin muut. Mallia en enää muista.

Arttorius kirjoitti...

Kävin iltapäivällä eräretkikaupasta hankkimassa tällaisen: http://www.digimesta.com/tuote/scout-guard-sg560k-8m-inframustasalama-riista-ja-valvontakamera/90-070/

Täytyy hetki perehtyä ja laittaa paikalleen vasta huomenna.