tiistai 31. joulukuuta 2013

So far so good

Kotikylässämme järjestettiin ilotulitus alkuillasta. Ihmiset olivat totelleet ihmeen hyvin pyyntöä ettei omia pommeja singottaisi. Lapsemme tuijottelivat valoja aluksi hieman hämmentyneinä. Loppua kohti isompi alkoi hihkumaan jii, jii, ooooo, jii kun näkyi uusi suuri taivaan täyttävä kukkanen. Kotona epanain iltapalat ja muut toimet, tyypit nukkumaan, heitä ei kiinnosta riekkua valveilla kun nukuttaa! Viime yönä valvoin kummankin kanssa hammassession merkeissä tunnin, mutta tänä yönä toivottavasti ei tarvitse.

Vuoden vaihtumista juhlistan naisen kanssa mm. pelaamalla tammea ja Bamse-muistipeliä. Puolen yön aikaan saatan mennä laiturille tähyilemään raketteja. Tai voin tuijottaa ulos sohvaltakin. Tai olla tuijottamatta ollenkaan.
Sain illalla kuvaviestin tulevaisuudesta Kuala Lumpurista Petronasin tuplatornipirtin edestä, jossa puolison vanhemmat ovat jo siirtyneet vuoteen 2014. Oli kenties vain hieman suurempi ilotulitus siellä kuin mitä meidän kylän urheilukentältä.

Voiskohan ne ilotulitteet yksityisihmisiltä kieltää kokonaan? Taas vaikka kuinka monta tuhoisaa tulipaloa menossa ja lisää tulee. Unohtamatta silmävammoja ja muita vahingontekoja.

Noh. Huomenna taas armo uus.

4 kommenttia:

Pete kirjoitti...

Teidän pitäjän ilotulitus oli varmasti suuri kokemus neidoille! Minä juuri heräsin, mutta taidan mennä jatkamaan unia takaisin petiin. Meidän kello on 6 aamulla.
Hyvää yötä sinne!

Arttorius kirjoitti...

Jee! Hyvää yötä tai siis huomenta. Toivottavasti löysit jo hyvät uikkarit.

elina kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta.
Toivelistallani on ollut jo vuosia yksityisen paukuttelun kieltäminen. Nytkin entisen kotikylän alueella oli talo palanut huolimattoman ammuskelun seurauksena. Viisas juttu tuo teidän kylän yhteinen ammuskelu.

Arttorius kirjoitti...

Kiitos Elina, samaa sinullekin.

Kunta ja lahjoittajat järjestivät ilotulituksen, oli mukavaa, kun ihmiset pitäytyivät sen aikaa tuottamasta vaaratilanteita toisilleen eikä omia pommituksia tuolloin näkynyt. Olisivat myös näyttäneet laimeilta hienojen tulitusten sivussa.
Ties miten monta tulipaloa, pientä ja suurta eilen oli typerysten takia jotka ampuilivat tulitteita mihin sattui. Toivottavasti tähän liittyvää lainsäädäntöä kiristettäisi vielä, mieluiten vaikka niin että kielletään kokonaan tai sitten rajataan niin ettei lähellä asutusta.