torstai 5. joulukuuta 2013

Suomen Kalkkinen

Poikkesin perheen kera katsomassa tutun uutta kylmäpihattoa, samalla saatiin käytyä tuossakin kylässä kun oli matkan varrella. Kauppa, jossa monta palvelua, pankki, polttoainetta, paari, Jesse ja sen vanhemmat, kirkko, hautausmaa, tarviiko ihminen muuta! :D
En muista onko tämä hurmaava pieni päijäthämäläiskylä valittu joskus vuoden kyläksi tai jotain sinnepäin, mutta mukava mesta jopa talvella. Osuuspankki on vieläkin, vaikka taitaa olla tosi harvinaista nykyisin.


7 kommenttia:

Maelka kirjoitti...

Muutaman kerran ollaan piipahettu kesäaikaan Kalkkisissa ihan vaan huviajelulla. Viehättävä pieni kylä.

HelvetinPöllö kirjoitti...

Kalkkinen loistava kylä - siellä on heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Kalkkisten kyläpäivät :)
Anoppini asuu siellä eikä parempaa paikkaa hälle voisi kuvitella. Ehkä mekin joskus asutaan siellä, kalkkiksina ;)

HelvetinPöllö kirjoitti...

Niin, se piti vielä sanoa, että se vain harmittaa kun ne hävittivät sen lossin ja rakensivat sen tylsän sillan tilalle ja nyt "oikaisevat" sitä ns. Kopsuon tietä eli tietä joka tulee Vesivehmaan kautta Kalkkisiin. Sinnehän siis pääsee kahta kautta: joko Vesivehmaan kautta "mutkaista tietä näkymättömiin" - niinkuin mummoni sanoi, tai yhtä Suomen hienointa reittiä, Vääksyn kautta Pulkkilanharjun kautta.

Arttorius kirjoitti...

Maelka, todellakin. Pidän enempi Kalkkisten kanavasta kuin Vääksyn vastaavasta joka on vähän matkan päässä.

HP, no ne. Joskus "nurkilla" asuessa tullut pörähdettyä siinäkin. Nyt vissiin jotkut markkinat viikonloppuna, näkyi olevan kyltti - ja Jeesus :-]
Mä olen elämässäni kulkenut tasan kolme kertaa mihinkään Vesivehmaan kautta, vaikka liki noita seutuja asuin aikoinaan vuosikymmenet. Mut harvemmin on ollut asiaa K-kylään, vaikka mukava loosi onkin. Valtavasti asutusta tullut, hirmusti rakennettu uusia taloja ja varmaan koko ajan rakennetaan ja paljon nuoria perheitä. Lisäksi kun poikettiin marketissa, monet oli siellä kunnon ruokaostoksilla mikä on hieno juttu kaupan elinvoimaisuuden kannalta.

Arttorius kirjoitti...

Eiku nyt sekotin tuohon tiehen mikä lähtee Nuoramoisiin. Oonhan minä vesivehmaan baanaa mennyt muutaman kerran, mm. rosvojen perässä. Ei voi kaikkea muistaa. En pidä siitä tiestä :D

HelvetinPöllö kirjoitti...

Mä kävin ala-asteen koulua Vesivehmaalla, se oli viimeinen koulu joka muuttui kansakoulusta peruskouluksi ja mäkin olen saanut käydä yhden vuoden kansakoulua :D
"Kyllä meillä silloin kansakoulun aikaan oli..." Mm. ulkovessat - sellaiset pitkät, johon mahtui varmaan kymmenen tyttöä pissalle yhtä aikaa :) Siellä minkäänlaista yksityisyyttä tunnettu.
Vanha koulu purettiin kun olin kuudennella luokalla.

Nuorena tyttönä sitten poikain kanssa sitä Kopsuon tietä ajettiin niillä vanhoilla Corolloilla ja 100A Datsuneilla niin kovaa kuin uskallatttiin - tai siis pojat ajoi ja me tytöt pelättiin kauheesti.
Oikeasti, kesäaikaan tosi kaunis reitti ajaa sekin kun malttaa ajaa rauhallisesti.

Oi tätä ihanaa kotimaata ♥

Arttorius kirjoitti...

No ollaanpas oltu lähellä :-]
Mäkin kävin kansakoulua vuoden tai pari, mutta Hönölän mlk:ssa.

Lasna/teininä hypimmme pulkkilanharjulla käkisalmen sillalta järveen. Yksissä häissä toissa vuonna lähes saman jengin kanssa käytiin katsomassa että ei tosiaan enää uskaltaisi ja ihme ettei kukaan kosauttanut uppotukkeihin tai käynyt muuta kahjoa.