perjantai 20. joulukuuta 2013

Taas hyvää palvelua

Alkuiltapäivällä päällemme meinasi ajaa meidän puolta tiestä koohottanut tukkirekka sipoolaisen pikkutien mutkassa(tämä ei ole siis se hyvä palvelu). Ainoastaan vaimon cool koukkaus ja tyylipuhdas väistöliike säilytti terveytemme samanlaisena kuin se oli vielä tänään aamulla. Vaimo ohjasi autoa pengertä pitkin jonkin matkaa ennen kuin oltiin taas tiellä. Ei ojaan, ollut edes lähellä. Mitä tukkirekkakuski tekee? Rööttää torvesta ilmaa pihalle luullen olevansa veturimies, lisäksi vilkutteli perävaloja kuin jossain tuikkiksessa. Jatkoi myös matkaansa, vaikka kyseisen pellen vika, että piti väistää pöpelikköön. Olisi pitänyt olla miestä sen verran tulla näyttämään lärvinsä, mutta luusereita riittää. Takanamme tullut autoilija näki koko keissin ja heiltä varmistui vielä auton identiteetti ja muut jutut, vaikka rekisterinumeron taltioin itsellenikin.

Vaimon autoon tuli joitakin vauriota pohjaan, mm. moottorin alapuolella oleva suojuslevy irtosi ja meni päreiksi. Öljypohjan kunnosta ei ollut takeita, joten siksi soitto tiepalveluun ja taas meni vain hetki kun Falck oli paikalla, hetken päästä samaisen Auditurvan ansioista taksi hakien ihmiset. Tämä on se hyvä palvelu. Toinen hyvä palvelu löytyi Audin korjaushuollosta, jossa heti hinausauton saavuttua ukko oli hinssaamassa telineille puolison autoa alkaen välittömästi tarkistamaan auton kuntoa. Autossa ei ole onneksi sellaista hittiä, joka epäisi autolla ajamisen, mutta kuitenkin juttuja että täytyy mennä fiksauttamaan. Tukkirekkakuskia taitaa myös kaduttaa pöljäilynsä, mahdollisesti heti huomenna. Mut niin, tärkeintä että tilanne oli hallussa eikä mitään käynyt kenellekään.

2 kommenttia:

HelvetinPöllö kirjoitti...

No huh, onneksi teille ei käynyt kuinkaan! Jonkinlainen suojelusenkeli teillä on ollut matkassa.

FB:ssä on muutamaankin otteeseen ollut rekkakuskien vikinöitä siitä, kuinka henkilöautoilijat ajavat huolimattomasti tai suorastaan tarkoituksella heidän eteensä ja kuinka heilläkin on perhe kotona odottamassa jne - varmasti ihan aiheestakin. Taannoisella Kuopion reissulla syyskuussa katselin jossain Juvan paikkeilla tai jossain, liikenneympyrässä, aika pahassa paikassa, kuinka rekkakuski, täysperävaunurekalla, puhui kännykkään ilman minkäänlaista handsfreetä tms. Näytti aika hurjalta, oli taas niitä tilanteita joissa tuli mieleen soittaa poliisille, mutta mitäpä se olisi enää auttanut, puhelu olisi ollut loppu jo siinä vaiheessa kun poliisi olisi ollut paikalla. Kieltämättä tuli mieleen, että ei ne kaikki rekka-hlöauto -kolarit kyllä varmasti aina ole hlöautojen syytä.
Vähän ikävä aihe näin joulun alla, mutta tulipa mieleen.

Onneksi te kuitenkin selvisitte - hyvä kuski sulle :D

Arttorius kirjoitti...

En usko että mitään sen ihmeempää olisi tapahtunut, vauhtia oli meillä 40-45, tukkirekalla vielä vähemmän ja autossa hyvät turvavälineet. Mutta silti, eipä olisi ollut kiva kokeillakaan.

Teiden ritarit on välillä niin suuri myytti, mutta onneksi valtaosa kuskeista on kuitenkin vastuuntuntoisia. Sitten taas ne jotka ei ole, on just tuollaisia kännykkä korvalla tietokonetta näpytteleviä vätyksiä joita ei paljoa tunnu nappaavan vaikka jonkun henkilöauton jyräisivät välinpitämättömyydellään.

Joop, tänään Hartolassa rekka oli lähtenyt heittelehtimään sohjotiellä ja jyräsi henkilöauton päälle, kuski kuoli. Syynä ainoastaan liian suuri tilannenopeus rekalla, ei huono tienpito tms ulkoistettu syy mitä monasti tykätään hakea. Ettei tosiaan kaikki typerien henkilöautoilijoiden syitä.

Mä oon tottunut kaikkeen ikävään joulun alla, enää ei tunnu missään. :D Kerran laskin huvikseni kuinka monta joulupyhää olen ollut ilta/yövuorossa ja aika monta eli en siis edes muista. Siinä ehtinyt nähdä tehokkaasti sen että joulu on surullinen ja kauhea :D Not.