perjantai 6. joulukuuta 2013

Varustautumisia

Varmistautuminen eri asioiden varalta on yksistään hyvä juttu. Koskee melkein mitä tahansa asiaa. Jotkut ei osaa, jotkut osaavat. Tai sitten ei vaan välitetä, se kai on eniten, kun eihän mitään koskaan tapahdu. Eikä tietysti tarvitse välittääkään, ei se minulle kuulu. Varmistautuminen on silti yksistään hyvä asia eikä sillä ole mitään tekemistä pirujen maalailemisella seinille. Olen joskus kuullut kuittailua varmuusvarastoistani, varsinkin kun asuin korvessa, mutta eipä haittaa. Okei, oli tuolloin aika paljon esimerkiksi kuivahedelmiä ja muita kuivatuotteita, mutta jos olisi tullut viikoksi yleislakko, olisin alkanut tekemään bisnesä kuivatuilla vihanneksillani ja hedelmilläni ja tietty ollut nääntymättä nälkään. :p

En voisi olla rauhassa ellei kotoani löytyisi:
Kynttilöitä, tulitikkuja, tasku- ja otsalamppuja, ruoka-aineita vähintään viikoksi, puhdasta vettä, paristoilla toimivaa pikkuradiota, kattavaa ea-välineistöä, joditabletteja+muita kuten lääkehiiltä, ilmastointiteippiä, polttoainetta. Nykyisin myös paristoilla toimiva powerbank, jolla saa ladattua kännykät, jos ei tulisi virtasta jostain syystä.

En voi kuvitellakaan lähteväni autolla mihinkään pidemmälle ellei autosta löydy:
Lämpöpeitteitä, heijastinliivejä, tulitikkuja, taskulamppuja, villasukkia, tyhjää vesipulloa, päähinettä, paksuja ja ohuita työkäsineitä, pari yleistyökalua, ilmastointiteippiä. Mieluusti myös muuta tarpeellista, mutta nuo vähintään.

Lisäksi eri "salakätköissä" minussa on pari seteliä, kuten myös autossa parissa paikkaa. Jos minut kolkattaisiin ja vietäisiin lompakko ja kännykkä, silti takissa tai laukussa on kohta jossa on pari seteliä joita kolkkajengi ei varmasti löydä ja voisin matkustaa bussilla johonkin niillä seteleillä! :D Tai jos vaan unohdan lompakon kotiin ja kauppareissu silti tarkoitus suorittaa, löytyy autosta tai takin taskusta rahaa jolla ostokset voi suorittaa.

Lapsuudesta mieleen jääneitä varmuusvarastoasioita: Rahaa tuli olla säästössä vähintään puolen vuoden menoja vastaava summa. Polttopuuta piti olla reservissä vähintään 2,5 vuodeksi. Kerran kuulin kuinka äiti kysyi isältä miksi meillä on puuta liiterissä aina noin paljon ja miksi sitä pitää aina tehdä lisää. Isä vastasi, että mikäli hänelle kävisi jotakin, ei ensimmäisenä tarvitse miettiä riittääkö polttopuut. Mulla on tällä hetkellä puuta liian vähän, ehkä vain puolentoista vuoden tarpeeksi, mutta se korjaantunee kunhan "naapuri" saa haketushommansa valmiiksi ja toimittaa halkoa lisää. Esimerkiksi puuasioissa enempi on niin paljon parempi kuin vähän polttopuuta.

6 kommenttia:

Peter kirjoitti...

Hyvä on lista varusteita ja muuta varustautumisia kuten ajatukset niiden takana. Ruokaa varsinkin on oltava aina, koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu.
Meillä on tällä hetkellä puita liian vähän. En ole sitä edes ajatellut kun kylmäksi jätetään talo lähtiessä. Pitääkin sitten kysyä sinulta neuvoja pariin asiaan kun tulee ajankohtaisemmaksi.

Tiina kirjoitti...

Mulla on oltava rahaa säästössä vähintään summa, jolla saataisi elettyä minimissään kolme kuukautta, enempi olisi ilman muuta parempi.
Autovarustelu hyvis! Onhan sielläkin ensiapuvarusteita?

Tiina kirjoitti...

Miksihän olen aina öisin kommentoimassa sun blogia =)

Arttorius kirjoitti...

Pete, olet siirtänyt ajatuksesi mm. ruoan suhteen lapsellesikin. Hyvä...
Tiu, juh. On eeaat sielläkin. Säästö hyvä homma, parempi tilillä kuin eisäästössä! Varmaan siksi, koska olet tullut töistä eikä sinua väsytä? Tai b, mun blogi on niin jäätävän magneettinen että tänne on päästävä vaikka unen keskeltä :D

Nina kirjoitti...

:-D tsiisus, onneks et oo mun kanssa naimisissa, tulisit hulluksi! Mä en varustaudu yhtään mihinkään, mitenkään, ellei sitten jauhokaapin uumenista löytyviä vuosikertapapuja lasketa. Ainoa mitä joskus olen harmitellut on hiilitabletit, kun meillä on koira joka säännöllisesti ryöstää jotain kuten suklaata tms sille epäterveellistä.

Arttorius kirjoitti...

Heheeh, onneksi :D :D No mut riittää kun mä varustaudun ja mahdollisesti pelastan perheeni :p