lauantai 7. joulukuuta 2013

Vatipäät koolla

IS

Mielenosoitus on oikein. Siihen on jokaisella kansalaisella täysi oikeus vapaassa, demokraattisessa maassa. Sitä ainutlaatuista perusoikeutta ei ole monellakaan maailman ihmisistä. Mutta väkivalta ja vandalismi on syvältä, sitä ei tule minkään missään hyväksyä ikinä. Valitettavasti oikeutusta haetaan. Poliisin ohjastama hevonen astui jonkun humalaisen ihmisen nilkan päälle, kyllä. Silloin mennään sairaalaan hoidattamaan jalka kuntoon ja potemaan sen kanssa, kuten muissakin mahdollisissa tapahtumissa jos johonkin sattui.

Tampereella riekkuneet typerykset, miltä tuntui lyödä jääkiekkomailalla poliisimiestä solisluuhun? Heitellä puolitäysiä kaljatölkkejä poliiseja kohti? Heittää jääkalikka pari vuotta sitten valmistuneen poliisin jalkaan? Yms. Työtään eilenkin teki jonkun naapuri, puoliso, isä, äiti, sisko ja serkku, kuten tekevät monta kertaa vuoden aikana, jokaisena työvuorona valmis siihen, että voi jopa kuolla tai vammautua vakavasti. Kukin poliisi tietää ja tiedostaa ammattinsa riskit, mutta silti. Mikä oikeuttaa käyttäytymään väkivalloin vain siksi, koska "nyt tuntuu tosi pahalta"?

Ei riitä ymmärrystä vandalismille ja väkivaltaisuudelle.

2 kommenttia:

HelvetinPöllö kirjoitti...

Ja nyt Pete 21 on ylpeä siitä kun joi viinaa ja pottuili poliiseille! Voi luoja!
Hevosia, viattomia luontokappaleita, jotka tahtomattaan on tehtäväänsä joutuneet (tuskin ovat hakemuslomakkeita koskaan täyttäneet, kun nuoret pojat aikanaan), hakattiin jääkiekkomailoilla avohaavoille. Tekisi mieleni kirota ja rumasti, mutten kehtaa/viitsi täällä sun blogissa sitä tehdä.

Eilen illalla Veteraanien sisääntuloa Tamperetaloon katsellessani olin ylpeä suomalaisuudestani, mutta näistä mellakoista lukiessani häpeän olla suomalainen.

Arttorius kirjoitti...

Niinpä näkyi. Mellakoiminen, ihmisten ja paikkojen rikkominen ylittää reilusti mielenosoituksen tarkoituksen. Jää taakse kaikki muu ja ei millään tavalla hyväksyttävää. Eikä sana mene perille tuolla tavalla.

Minusta se veteraanien tuleminen oli paras hetki koko shoussa.
Olikohan se ensimmäinen, Viljo vai viljami nimeltään, 100-vuotias? Käveli kuin nuoret miehet.