tiistai 28. tammikuuta 2014

Ahteen Hilkka

Helsingin käräjäoikeus antoi eilen kansliatuomion Hilkka Ahteen ja Timo Rädyn välisessä työpaikkakiusaamiskeississä. Räty tuomittiin sakkoihin, AKT yhteisösakkoon. Käräjäoikeuden perustelu asiaan liittyen on luettavissa netistä, kuten myös lukuisten lehtien sivuilta. Luultavasti Räty valittaa hoviin, saa nähdä. Lampelan ollessa asianajaja ja hänen lausuntojen perusteella päämiehestään varmasti valittaa. Heikki Lampelan lausunnot tuomiokirjelmän saatuaan oli pohjanoteeraus.

Mitä tapahtuikaan lehtien kommenttipalstoilla ja sosiaalisen median liitännäisissä asiasta uutisoitaessa? Hurjan moni sitä mieltä, ettei Hilkka Ahteen olisi pitänyt lähteä oikeusprosessiin turhan takia, jokaisen pitää sietää epäasiallista kohtelua, HA on kitisevä ämmä, HA on laskelmoiva nainen joka sai viattoman miehen maineen tahrattua loppuelämäksi, HA sai ansiottomasti rahaa, ei kukaan tavallinen ihminen vaan lähtisi käräjöimään, nilkuti nilk uli uli.
Hyvänen aika! Mikä joitakin ihmisiä vaivaa? Toisaalta eihän sen vian tarvitse olla iso, kun se on päässä. Kunpa ihmiset oivaltaisivat että väkivalta voi myös olla henkistä. Kunpa ihmiset viitsisivät ottaa selvää miten vahvoja todisteita tarvitaan oikeudessa, ei niitäkään tuulesta pystytä tempomaan.

Minusta Hilkka Ahde on rohkea ihminen, kun lähti raskaaseen oikeusprosessiin laittaen itsensä likoon ja näin toimii toivottavasti esimerkkinä lukuisille muille työpaikkakiusatuille ettei siihen tarvitse alistua.

2 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Jep, "vilpitön mies on lyöty maahan"... huokaus!

Mä nostan Hilkalle hattua ja hilkkaani,koska on äärettömän raskasta olla ve voimakas ja rohkea joka lähtee taistelemaan vaikka tietää, että lokaa tulee niskaan.

Arttorius kirjoitti...

On raskasta, mikä tahansa oikeusprosessi ja vielä tuollainen erikoisempi mediahuomion saava. Hienoa, kun lähti siihen, vaikka sontaa tulee vieläkin.

Muistan kun Hesari kirjoitti pelkkiin juoruihin perustuvan ison jutun sunnuntainuemrossaan pari vuotta sitten. Siinä väitettiin Rädyllä ja Ahteella olleen suhde, jonka päättymisen takia kaikki tuo. Mietin silloin, että siinä on ihmisen mielenterveys lujilla, kun jo valtakunnan päälehtikin kirjoittaa täyttä jaskaa jota kompataan muiden medioiden toimesta. Kaiken kaikkiaan oli mahtavaa, kun jaksoi käydä prässin läpi, vaikka varmasti veronsa vaatii vielä pitkään.