tiistai 28. tammikuuta 2014

Lapsettomat hääjuhlat

Olen menossa talouden naisen kanssa ystävän häihin lauantaina. Kutsukortissa luki asiallisen kauniisti, että juhla ei ole tarkoitettu lapsille syystä ettei juhlapaikassa ole mahdollista(=tilaa) pienten lasten pyöriä ja hyöriä lapsille tyypilliseen tapaan. Asia okei, saimme järjestettyä hyvissä ajoin epanoille lauantaiksi kaitsijan. Vaan mitä tekee eräs kutsuttu? On alkanut kitisemään siitä kuinka hääpari on lapsikielteinen ja lapsivihamielinen ja vaikka mitä muuta. Varsin hyvin tietää ettei tosiaankaan ole. Ihminen on soitellut vaimolleni yrittäen saada hänet mukaan paheksumaan kanssaan tilannetta, kun meitä lapsiperheellisiä sorretaan(not). Nyt tuo itsensä kiihdyttäjä ilmoitti tekstiviestillä minulle(ei siis tulevalle hääparille) ettei aio osallistua, kun hänen kauniisti käyttäytyvät lapset ei ole tervetulleita, että siitäs saavat. Aha. Eihän siinä sitten, varmasti parempikin ettei ole menossa, yleensä tuollaiset melskaajat voivat järjestää jotain omaa jännittävää infoten ajatuksensa julki itse kemuissa. Kohteliasta silti olisi infota hääparille asiasta.

Ei mahdu käsitykseen miksei juhliva pari saisi järjestää juuri sellaisia kemuja kuin itse tahtoo ilman vinkujia. Joku ei halua lapsia juhliinsa, so what. Jotkut juhlat ei vaan ole pienille lapsille tarkoitettuja mistäkin syistä, tämä selvä, sitä ei tarvitse edes perustella. Jos se otetaan henkilökohtaisena hyökkäyksenä juuri minun lapsia vastaan, on taasen jotakin vioittunutta rattaistossa. Se, että itse pitää pienten ihmisten kanssa hääräämisestä, mutta joku ei pidä/muu syy, ei tee siitä toisella tavalla ajattelevasta julmuria, vaikka on helppoa ja samalla köyhää sellaiseksi nimittää. Joku ei muuten vaan osaa olla lasten kanssa, tämäkin ookoo. Joku ei pidä eläimistä, ok, ok. Normaalein hoksottimin varustettu ihminen yleensä oivaltaa ettei siinä ole taustalla henkilökohtaista. Miksi silti toisella tavoin toimivia tai ajattelevia voi nimittää vaikkapa julmureiksi tai kylmäkiskoisiksi?

Meidän häissä oli lukuisia lapsivieraita ja näille oli järjestetty tekemistä ja muuta kivaa. Viimeksi lauantaina leffaseuratytöt sanoivat meille miten kivaa heillä oli silloin kun juhlissamme oli ongintaa ja vesi-ilmapallojakin sai heitellä ja ja...
Meidän häissä ei ollut tarjolla pisaraakaan alkoholia(eikä lihaa) syystä ettemme sitä käytä. Tiedän tuon viinattomuuden olleen syy ettei eräs kutsuttu tullut häihimme, mutta ei se mitään haittaa, oma mokansa. Tiedän ettei kaikki jaa samoja ajatusmalleja ja tajuan sen ettei mun mussukkamurupöllötilöllöömarenkinomparelli sinitimanttiöögaa ja lutupölliölliäispikisilmää välttämättä tahdo joku katsella juhlissaan tai ei yksinkertaisesti ole tilaa, joten silloin hankitaan lapsenhoitaja ja mennään ilman otuksia. Eikä kitistä vaan ollaan iloisia, kun yksi huikea pariskunta avioituu.

6 kommenttia:

Pohdiskelija kirjoitti...

Amen!

Antti-ihana kirjoitti...

Onko noin että joku jäi tulematta tuollaisen asian takia?

e l i n a kirjoitti...

lapsellista, voi vitsit. miten jotkut jaksaa vinkua! luultavasti tuollaset ihmiset on just niitä jotka vinkuu joka asiasta! huoh.. meillä oli häät ilman lapsia, koska sinne ei olisi lapsia mahtunut tai myöskään sopinut mukaan. oli ihana saada nauttia paljosta musiikista (jota todella keskitytään kuuntelemaan) ihan rauhassa ilman häiriötekijöitä. tai no, aika kultaa muistot, oli sielä yksi rämäpää vaikka kutsussa selvästi luki että ei lapsia mukaan. he jättivät kaksi muuta lasta pois, mutta tämä yksi kahopetteri , syystä jota en tiedä, oli sitten mukana juhlissa.. mut unohdan ne sen yhden ei-niin-hiljaiset-satunnaiset ääntelyt ja mietin että olipas ihanat juhlat ilman lapsia :D

mutta siis joo. vaikka lapseni kanssa tykkäänkin olla erinäisissä tilanteissa, on myös eri kivaa päästä juhlimaan ihan vain kahdestaan sen oman rakkaansa kanssa, vähän kuin treffeille. pusipusismack :D

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä.Mä ainakin meen tommosiin paikkoihin mieluummin aikuisseurassa kuin pikkulasten kans. Saa itekin nauttia juhlasta ja syödä kerrankin rauhassa. :) T. 3:n alle 4veen äiti

elina kirjoitti...

Lapsettomat juhlat on ihan jees, jos kerran järjestäjät niin haluavat.
Minä ainakin nautin, kun saan olla aikuisten juhlissa ilman lapsia ja nautin silloinkin kun lapset on mukana. Täytyy tunnustaa että mummuikäisenä en aina jaksa noiden ihmelapsien ihailua, vaan mieluummin katselen rauhassa ohjelmaa.
Olen varhaiskasvatuksen parissa työni tehnyt, mutta silti joskus minua pyydetään juhlissa olemaan lapsilauman kanssa, kun kerran osaan, kun tykkään lapsista ja kun lapset niin tykkää kun leikitän...plääh. Kerran yksi nuori rouva pyysi että enkö voisi mennä rantaan leikittämään mukeloita (mökillä olleet viisikymppiset) kun kerran olen lastentarhanopekin joskus ollut. Minä menin hänen eteensä ja aukaisin suuni ja valitin lohjennutta hammasta. Tämä hammaslääkäri älysi asian ja rupesi nauramaan. Eikä leikkitätinä olosta enää puhuttu:)

Arttorius kirjoitti...

Nytpä sama vali-ihminen on jauhanut hääparille kukkua notta minä ja rouva oltaisiin myös otettu palot kärsään tosta tenavajutusta :D Ou nou mitä himmelipäitä. Mut lauantaina hähpileisiin kaksin, jibi.