lauantai 25. tammikuuta 2014

Onneli ja Anneli

Teimme hetkeksi vaihtokaupan päivällä. Jätimme omamme, otimme jättöpaikasta tilalle kaksi suurempaa tyttöä ja suuntasimme elokuvateatteriin katsomaan Marjatta Kurenniemen Onnelin ja Annelin talo-kirjaan perustuvan elokuvan.

Leffa oli juuri niin hyväntuulinen ja kesäinen kuin itse kirjakin. Seuraneidot pitivät kovasti, suunnittelevat kesällä ostavansa naapurin puuliiterin johon muuttaisivat asumaan. (Isältään tuli viesti, että O&A-kirja piti lukea illalla pitkästä aikaa.)
Elokuvassa on moni asia nykyaikaistettu ja hieman överisokeroitukin, silti kirjojen viattomuus on läsnä. En pitänyt parista näyttelijävalinnasta, mutta ei se häirinnyt. Jostain luin, että elokuvan turkoosin värisen talon on tehnyt Kannustalo. Talo on n. 70 prosenttia normaalitalon koosta. Sisäkuvaukset on tehty studiolla. Mukava elokuva, sopiva myös kesäkaihoa nostattamaan.

Muistan tenava-ajoilta O&A-kirjojen kauniit, yksinkertaiset piirrokset. Varsinkin kirjan kannen, sisäsivuilla kuvat oli muistaakseni mustavalkoisia. Niissä on sama kuvittaja kuin Tiitiäisen satupuu-kirjoissa kuin vanhan liiton aapisissakin(Maija Karma). Muistan sen siitä, että mietin joskus miksi Aapisen, Seljan tytöt ja Tiitiäisen satupuun kuvitukset muistuttaa... sitten sen yhtäläisyyden äkkäsin kirjahyllyäni penkomalla. Josta tuli mieleen, että olen poikasena lukenut paljon(kenties enimmäkseen?) tytöille suunnattua kirjallisuutta, syystä ettei voinut vähempää kiinnostaa Viisikot sun muut pojille suunnatut niteet, vaikka toki nekin luin. Ilmankos olenkin tällainen nössö.

5 kommenttia:

LB kirjoitti...

Lapsimuistokirjassakin on Maija Karman kuvia.

elina kirjoitti...

Harmi, kun ei ole sopivan ikäisiä lähtemään mukaani. Kehtaisko ihan yksi mennä, olisi mukava muistella kirjan juttuja. Onneksi on kirjat tallessa.

Marjaana kirjoitti...

Sä olet ainoa mun "tuntema" mies joka edes tietää Onneli ja Anneli -kirjat. Mä rrrrakastin niitä pienenä ja olisin minäkin voinut ostaa naapurin liiterin serkkuni kanssa.

Ne kuvat oli mustavalkoisia niin, että vähän väriksi oli keltaista tai vaaleanpunaista, muistatko?

Mä just harmittelin, että omat on poikia enkä pääse katsomaan. Lainalasta en tullut ajatelleeksi. Hmm, pitää miettiä!

Johanna kirjoitti...

Seljan tytöt :)
Tämä selittää jo jotain ;)

Ne on kyllä hyviä. Oletko lukenut sen osan, joka ilmestyi vasta muutama vuosi sitten?

Onneli ja Anneli on edelleen mun top kympissä. Se tunnelma, kun tytöt tutustuvat taloon! Voi hurja, mihin tunnelmiin se pikkutytön aikanaan sai. Ja saa vieläkin.


Se vaan on hassua, ettei toisen tytön poissaoloa huomaa kukaan, kun lapsia on perheessä niin monta :D

Arttorius kirjoitti...

Äiti, niinpä onkin! Tytöillä on jotkut muut, kun en älynnyt, että voisi hankkia saman kuin minullakin oli. Onko muuten se kirja minusta teillä vai isällä? Toivottavasti on jossain, siellä on hienoja hassuja ensimmäisiä suomenkielisiä lauseita sinulta ja muistaakseni minun tukkaa.

Elina, voi varmasti mennä yksinkin, mene ihmeessä jos kiinnostaa! Nytkin tuolla oli pari aikuisempaa ihmistä ilman tenavia.

Marjaana, ne on huippuja. Mulla on ensimmäisiä painoksia, en just nyt muista tarkkaan kuvituksen väriä. Muistan kuitenkin tunnelman ja sen, että ne oli <3 ja sopi siihen kohtaan tarinassa. Sitten mulla on se kokoelma 1-2-3 joka on ilmestynyt 80-luvun alussa, sen taisin pihistää siskoltani.

Johanna, ne on! Mä olen lukenut vain kaksi tai kolme, sen ekan ja sitten Tuntematon Selja. En ole lukenut niitä uudempia enkä siis niitä muitakaan ja en taida uskaltaakaan, ainakaan niitä uudempia.
Meni hetki kun kaivelin yhtä inhottavaa blogipostausta syksyltä ja sen löysinkin... http://sarankirjat.blogspot.fi/2013/10/vetoomus-selja-sarjan-puolesta.html :/