perjantai 31. tammikuuta 2014

Päihdemyönteisyys

Eilisessä Hesarissa luetuin juttu oli äidistä, joka yritti saada poikansa irti kannabiskoukusta. Irtautuminen lopulta monen eri katkaisupaikan jälkeen onnistui, hyvä niin. Joskaan ei jutun nuorella miehellä kaikki tunnu vieläkään olevan hallinnassa, mm. pelaamis- ja kännykkäriippuvuus paistoi parin lauseen verran silmään vaikkei toki niin paha asia taida olla tuollaisenaan. 

Aina tuollaisissa jutuissa poteroista pongahtaa kannabiksen laillistamisesta hekumoivat hamppukassikansalaiset joiden mielestä kannabis on ihana luonnontuote eikä aiheuta riippuvuutta eikä ole läheskään niin paha asia kuin alkoholi eikä... blaah. Vastenmielistä ja rasittavaa. Mikä pakko viinaa ja blossia on edes verrata? Samaa shaissea kumpikin. (Joo-o, tiedän ettei ole, mutta näkemyksellisesti kyllä)
Miksi ylipäätään täytyy vetää mitään ainetta sisuksiinsa, josta kupoli menee sekaisin? Miksi viina ja muut päihteet on Suomessa arvossaan, jota pidetään kansalaisoikeutena ja moneen asiaan kuuluvana? Jos ei käytä mitään ainesta, on joko raskaana, hihulikulttiin kuuluva, lääkekuurilla tai muuten vaan tosi outo. Suomen alkoholi- ja päihdemyönteisyys on sairasta. 

Vaikka typerykset jaksaa varmasti kitistä muuta, omaan mielipiteeseeni ja asenteeseeni ei vaikuta ammatti tai uskonnollinen vakaumus. Toivottavasti Suomessa ei ikinä laillisteta mietoja huumeita ja viinaveroja nostetaan sille tasolle jossa se kattaa siitä aiheutuvat haitat.

18 kommenttia:

Rouva B kirjoitti...

Ongelma poistuu, kun ongelman määritelmä poistetaan, näinhän tämä näyttää menevän. Mitäs muuta kivaa voitaisiin laillistaa?

S kirjoitti...

Tietenkin ammatti ja vakaumus vaikuttaa mielipiteeseesi, turha muuta edes selittää.
Sinulta ei muiden juominen ole pois, vai onko? Onko absolutismi ainoa oikea tapa elää ja määritellä maailma kuin muut ihmiset?

Arttorius kirjoitti...

Sarjatuliaseet laillisena ois kiva juttu :-] Samoin aselainsäädäntöä paljon höllemmäksi, aseet ei tapa vaan ihmiset...

Arttorius kirjoitti...

S, ei vaikuta, sori. Duuni on lähinnä vain avartanut katsantoa sille miten huonoja asioita mainitut asiat tekee. Ikinä ei ole tarvinnut kohtuukäyttäjää roudata säilöön, toisin kuin överiksi pistäneitä. Kohtuukäyttäjä ei myöskään riko paikkoja tai pahoinpitele muita. Absolutismia(mistä se tuli, en ole väittänyt olevani tai pitäväni sitä ainoana oikeana tapana elää) en työnnä muille, kunhan itse saan olla sitä rauhassa jatkossakin ilman että kuulen olevani friikki sen takia. Minua ei haittaa saati kiinnosta yms. ihmiset jotka lipittää mitä juovatkaan eikä asia ole minulta pois.

S kirjoitti...

Miksihän silti määrittelet silti muut ihmiset juovatko nämä vai ei?

Arttorius kirjoitti...

En määrittele, sori :D Minusta vain on mieletöntä se, kun alaikäisten dokaamista pidetään normaalijuttuna ja ylipäätään ihmisten överiä viinan kittaamista. Minä en tahdo itseeni mitään päihdyttävää ainetta, siksi on vaikea tajuta miksi joku vapaaehtoisesti tahtoo näin tehdä ja tarkoitan niitä suurempia määriä jne.

S kirjoitti...

KUN kannabis aikanaan laillistetaan, kuinka sitten suu pannaan?
Teitä yhden asian jeesustelijauskis ihmisiä on hauska pelotella.

Arttorius kirjoitti...

Heh.

Pauliina kirjoitti...

Kun kerroin olleeni juomatta jo yli puoli vuotta, minulta kysyttiin, että miksi vihaan alkoholia. Sanoin, etten vihaa alkoholia, en vaan löydä syytä juoda sitä.

Arttorius kirjoitti...

No niin. :]

Anonyymi kirjoitti...

Laillistakin on:
Lääkekannabis on lääkinnällisissä tarkoituksissa käytettyä, hampusta saatavaa kannabista, jota käytetään Suomessa MS-taudin lihasjäykkyyteen, elleivät muuta hoidot tehoa.

Sitten tuo, että kutsut typeryksiksi niitä, jotka mahdollisesti ovat eri mieltä kuin sinä päihteiden käytöstä. Katsopa peiliin, kukahan se siinä typerys on. Jokainen valitsee omat nautintonsa ja rentoutuksensa, jotkut alkoholin. Minua ei lainkaan häiritse, että muut juovat. Itse en juo,koska kipulääkkeitä on niin paljon.

Hieman avarakatseisuutta sinulle toivotan, oli ammatti ja uskonto mitä tahansa. Mutta niistä voi jo päätellä, että miksi sitä avarakatseisuutta EI ole.

Anonyymi kirjoitti...

Unohdin allekirjoituksen äskeisestä:

Olen Veera Tampereelta

Veera

Arttorius kirjoitti...

Lääkekannabiksen toki tiedän, se nyt ei sattumoisin ollut aiheena vaan päihdekäyttö, kuten otsikkokin paljastaa. Vai onko mielestäsi Sativex päihde?
Hmm. Et tainnut ymmärtää lukemaasi tai kirjoitin epäymmärrettävästi. Siispä kehiin ratakiskoa: Minua ei kiinnosta saati häiritse mitä muut tekee eikä toden totta haittaa, jos ja kun joku kohtuullisesti käyttää(seurassa tai ylipäätään). Överöijät ovat minusta hölmöjä, typeryksiäkin, enempi silti surullisia tapauksia. Typeryksiä ovat lähinnä ne, jotka olettavat mielipiteeni päihteisiin liittyen johtuvan ammatistani tai katsomuksesta. /Ratakisko loppui.
Mielipidevapaus on hieno asia ja oikeus. Yhtä kuin sinulla on oikeus tulla ilmoittamaan minun olevan typerys ko. mielipiteitteni takia. Itse asiassa peilistä katsoi tosi mukava näkymä äsken eikä lainkaan typerys, kun juuri vilkaisin. :-] Seuraavan kerran lue hieman tarkemmin.

LB kirjoitti...

Täällä Pispalassa kaksi teinipoikaa polttelee säännöllisesti tuossa portailla. Kutsuin heidät teelle eräs päivä, kun oli kylmää, mutta halusivat mieluummim polttaa ruohosätkää. Minä mietin usein tietääkö poikien vanhemmat asiasta mitään.

elina kirjoitti...

Minusta on aivan sama mitä muut tekevät, kunhan eivät ryyppää lasten nähden. Nuo mukelot eivät ole kenenkään omaisuutta ja niiden parasta tulisi kaikkien yhdessä ajatella.
Meillä ei käytetä alkoholia, mutta en ole absolutisti. Jos joku kylässä minulle tarjoaa, saatan liköörilasillisen ottaakin, mutta eipä ole vuosiin kukaan tarjonnut ja kotiin en osta. Olen katsosonut läheltä, mihin ns kohtuus voi johtaa.
Onneksi nuorissa on jo paljon päihteettömiä, mutta minun ikäisilleni viinan käyttö on jotenkon "hienoa". Olipa hienot juhlat, kun oli montaa sorttia viinejä, siellä oli niin kivaa, kun istuimme iltaa viinin kanssa, kyllä oli upea päivällinen, viinejäkin ainakin neljää sorttia ja jälkiruuaksi konjakit. Hmm, onko kellään kivaa ilman viinaa:):)

Arttorius kirjoitti...

Äiti, voisitko kutsua pössyttelijöitä teelle silloin kun H on kotona? :D Ei vaan, tiedän minä, itsekin olisin yrittänyt jotakin.

Elina, viisaita sanoja ja lauseita.
Ai niin, toivottavasti sait koostettua esittelyn sinne kurssillesi, sinulla on paljon annettavaa itsestäsi hyödyksi.

Anonyymi kirjoitti...

Se on huomattu, että kun on eri mieltä kirjoittajan kanssa, niin syytät siitä, että ei ole ymmärretty tekstiä.
Ei se ymmärryksestä ole kiinni, olisko jotenkin asennetta mukana jo tekstissä...

Arttorius kirjoitti...

En ole syyttänyt mitään, älä sinäkään asentele mielipiteitä joita ei ole. Anonyymilla meni puurot ja savet sekaisin oman asenteellisen lukukokemuksensa myötä josta syystä irroitti haluamikseen viimeisten lauseiden sisällön josta syystä ratakiskoa piti käyttää.
Tietysti tekstissä on oma asenteeni mukana, kenen muunkaan? :D