keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Talousvalmentaja-Terhi

Löysin Ilta-Sanomien sivuilta ilmeisesti johonkin televisio-ohjelmaan liittyvän naishössötysblogin, mutta kiinnitin huomiota yhden kirjoittajan kirjoituksiin. Voi viisautta! Tai ei edes suurempaa viisautta, ainoastaan katoavaista kansalaistaitoa, jota jokaisen ihmisen olisi syytä haltsata, mutta tuntuu että entistä harvempi taitaa tai viitsii tai haluaa kelailla.
Tuorein kirjoitus on erosta ja erityisesti tämä litania pisti silmään:  
Puolisot ansaitsevat suurella todennäköisyydellä eri määrän. Tässä ei ole mitään ihmeellistä eikä se ole väärin. Ainoastaan silloin voi käydä köpelösti, jos vähemmän ansaitseva tottuu elintasoon, johon hänellä ei ole varaa itsenäisesti eikä myöskään itse varaudu siihen, että toinen ei olisi häntä elättämässä. 
Boom! Just så.

Väitän, että yksi iso "köyhyyden" ja rahattomuuden syistä ei löydy pienistä tuloista, vaan järjettömästä kuluttamisesta ja vinksallaan olevista kulutustottumuksista. Jos viikoittain ostaa esimerkiksi 10-20 eurolla(vaikkei olisi kunnolla varaakaan) "jotain pientä kivaa koska se tekee iloiseksi", kuinka paljon ne pienet kivat tekevät vuodessa?
Niin.

7 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Sanohan tuo velaksi eläville hällävälisteille.

Minttu kirjoitti...

Väitteesi taitaa olla totta isolta osalta. Tuhlaaminen ilman rahaa on järjetöntä.

elina kirjoitti...

Yleensä kaikki tuhlaaminen on järjetöntä. Itsensä palkitseminen turhalla roinalla on valhetta ja itsepetosta.

Arttorius kirjoitti...


Roina tai palvelu, jos ei ole varaa siihen, se on typerää ja vastuutonta. Suuri osa kulutusluottoveloista ja maksuhäiriöistä johtuu, kun kaikki pitää saada vaikkei ole varaakaan. Muu tuhlaaminen on yksilön oma valinta ja tekee kukin mitä tekee, jos lompakko kestää.

elina kirjoitti...

Lompakko voi joillakin tietysti kestää, mutta tämä pallo huutaa apua.
Kiva kun käväisit blogissani.
Joo, kyllä meillä on venho. Sellainen merten traktori. Vuonna 66 Norjassa rakennettu mahonkinen moottoripursi. Tyyppi troll 33 ja nimeltään Trolle. Trollesta on kuvia viime kesän jutuissani ja siitä on esittely Suomenlahden puuveneilijöitten sivuilla, jos asia kiinnostaa.

Arttorius kirjoitti...

Vau, sillä voi siis mennä pidemmällekin reissulle!

Minä hankin ummikkona mistään mitään tietämättömänä pari vuotta sitten n. 5 vuotta vanhan bowrider-tyyppisen moottoripaatin koska se näytti ja tuntui hyvältä, hintakin oli kohtuullinen. Aivan järjetön valintaperuste, mutta on osoittautunut täydelliseksi. Vaikka on tehokas moottori, kaikkein mukavinta menoa on hiljainen eteneminen.
Kabiinissa on tilaa isommallekin väelle, vaikka oman perheen kanssa enimmäkseen kuljeksitaan. Ensi kesäksi suunnittelen hieman pidempää retkeä.

elina kirjoitti...

Kyllä Trollessa voi asua. Me ollaan aika paljon paatissa kesäisin. Mulla ennätys on yli kolmekymmentä yöpymistä kesässä ja päiväretket päälle. Siinä kun on yön molemmin puolin nuo päivät, melkein koko kesä vietetään paatissa.
Ensi kesänä voi matkat jäädä lyhkäsiksi, kun tytär saa vauvan ja isompaa pitää hoitaa ja tietysti päivystää vauvan tuloa.
Me reissataan kahdestaan miehen kanssa (koirat mukana), mutta neljälle on mukavat nukkumatilat. Matkavauhti on 6solmua.