tiistai 18. helmikuuta 2014

Hyväntekijä

Katsoin Areenasta kotimaisen elokuvan nimeltä Hyväntekijä. Näyttelijöinä mm. Sari Siikander, Esko Salminen, Tea Ista. Tea Ista teki hyvän roolin, samoin tykkäsin pääosan esittäjästä. Esko Salmisesta en pidä, mutta mukava pätkä tsekata kun en muutakaan Qaamuyön tekemiseksi keksinyt.

Tea Istasta muistan hillittömän hauskan Nitrokabinetti-nimisen tv-sarjan, jonka jaksoja lainasin vahingossa kirjastosta vuosia sitten. Se voisi tulla jostain tuutista uudestaan, koska en nähnyt kuin ne kirjastosta vhs-kasetteina lainatut muutamat jaksot. Nyt olisi aikaa katsoa kiinnostavia ohjelmia, dokuja tai eläviä kuvia, kun on vain yksi työ hoidettavana. Työnantajieni kanssa ajattelin mennä aamu-uinnille halliin kello 7, mutta saa nähdä jaksanko valvoa vielä pari tuntia. (Jaksoin)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Uimahallissa funtsin maksamaan pääsemistä odotellessani notta missä vaiheessa joistakin ihmisistä tulee katkeria, ympäristölle ja lähimmäisilleen haitallisia puhisevia katkeropensaita. Mikä saa ihmisen negatiiviseksi ioniksi, joka kylvää lähelleen ja kauemmas kitkeryyttä ja pahaa mieltään päivästä toiseen? Onko vammautuminen, sairastumiset, menetykset tai takaiskut ihmissuhteissa/työelämässä/elämässä oikeutus sille, että lapsista voi alkaa puhumaan saatanan hemmmoteltuina kakaroina, hyvinvoivista ja elämässään viihtyvistä ihmisistä teeskentelijöinä tai muutoin vain neggistelemään ympärilleen kaikesta tai etsimään syitä kaikkeen muista ihmisistä ja asioista?
Uimahallin ovesta sisään mennessämme hihkuville tyttärilleni tuhahdellut ja kiroillut naishenkilö sai takanaan tulleelta mieheltä samanlaisen tuhahduksen ja kehoituksen lähtemisestä kotiin, jos ihmisiä ei kestä nähdä. Onhan noita, onneksi marginaalissa päivittäisessä arjessa.

9 kommenttia:

Magdaleena kirjoitti...

Meillä käy töissä muutama sellainen perusnega, yksikin nainen aina naama väärin päin eikä hymyn hymyä tai ystävällistä sanaa vaikka kuinka yrittää itse olla ystävällinen. Näyttävät sitten lapsilleenkin esimerkkiä siitä miten kaupassa käyttäydytään ja ne lapset sitten tekevät perässä kun keskenään käyvät. Ja surettaa se miten puhuvat niille lapsilleenkin, lapsiparat ei osaa mitään tehdä oikein.
Näille nyrpeilijöille tapaan olla ihan ylenpalttisen ystävällinen ja hymyileväinen, ihan vittuillakseni. =D

Arttorius kirjoitti...

Hahaa, tuo on oikea taktiikka. :] Tosi tyhmää silti, kun tenavilleenkin pitää puhua siten. Sitten ihmetellään miksi vanhempana lapset ei käy kylässä tai halua olla tekemisissä.

HelvetinPöllö kirjoitti...

Mä sain juuri viime viikolla lähikaupassa vihaisia katseita niskaani, hyvä ettei mua lynkatty kassajonossa. Viereisessä jonossa oli mammalla kärry täynnä tavaraa ja mun takana samoin. Viereisen jonon mamman taakse meni nuori poika, about 13 vanha, pullokuitin kanssa jonottamaan. Ajattelin itseäni siinä tilanteessa ja huikkasin pojalle, että jos ei hänellä ole muuta kuin se kuitti, niin voi tulla siihen mun eteen saamaan rahansa.
Poika katsoi hämmästyneenä, kiitti kauniisti ja tuli saamaan reilut 1,50 euroansa - ja minä niin mustanpuhuvia katseita takana seisovalta rouvalta, etten uskaltanut pariin päivään kaupassa käydäkään... Aikaa meni n. 45 sek..

Lapsille ja nuorillekin voi olla ystävällinen; kun nuoria kohtelee ihmisinä voi yllättyä. Jos heitä aina kohtelee kuin roskaa, niin sitä he myös kokevat olevansa ja käyttäytyvät sen mukaan.

Olet Arttorius oikeassa, kuten lähes aina :D

Arttorius kirjoitti...

Joo olen mä aina oikeassa! Not. :p

Tuolla tavalla ihmiset toimivatkin. Mutta sitten useimmat ei. Onneksi sinä kuulut siihen kunnon ihmisten joukkoon!

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka ollakaan näyttelijä Tea Ista on kuollut. Katsoin itsekin hyväntekijän viikonloppuna. Koskettavan aidosti Ista teki roolinsa. http://yle.fi/uutiset/nayttelija_tea_ista_on_kuollut/7099091

t.Andie H joka ei jaksanut kirjautua. :)

Arttorius kirjoitti...

Niin teki! Meinasin linkittää tähän postaukseen tuon Areenan leffan kun hakuja monta just tähän tullut tänään.
Menikö sun blogi kokonaan kiinni?

Andie Heimaz kirjoitti...

Blogi on toistaiseksi kiinni. Mulla on yks treeniprojekti meneillään mikä vie aikaa ja muutenkaan ei ole huvittanut kirjoittaa.

Arttorius kirjoitti...

Kerroh lisää?

Andie Heimaz kirjoitti...

Oon semmosessa treenivalmennuksessa. Tähtäimenä hyvä mieli ja parempi kunto.
Salitreenit neljä kertaa viikossa ja muut oheistoiminnat päälle.
Loppu fiilis kirjottaa blogia, niin läppäsin luukun kiinni. Ehkä joskus taas alan kirjottamaan, ehkä en. Aika näyttää.