maanantai 10. helmikuuta 2014

Liukkaus

Ulkona on liukasta. Ei ole yllätys kaiken suojasään ja vesitihutuksen jäljiltä, eihän? Ei pitäisi. Silti ulos lähdetään kuin pöljä kukko(meillä asuu sellainen) kaatuilemaan ilman pitoa. Tai sitten kökitään sisällä, kun ei voi lähteä ulos, koska on niin liukasta. Siitä liukkaudesta ulistaan, kun on niin liukasta ettei voi lähteä mihinkään. Eilen uimahallista lähtiessämme vaimoni kertoi kuinka naislauma saunassa oli valittanut koko vartin ajan minkä siellä oli ollut miten ei voi mennä mihinkään, kun on liukasta ja Marjuttikin kaatui postilaatikkonsa edessä. Miksei Marjut ollut hiekoittanut lääniänsä?
Ihmisten pihat ovat pahimmillaan kuin jääluistinratoja, mutta hiekkaa ei voi käyttää, koska talvella kuuluu olla lunta eikä liukasta, se on jämpti näin! Postinjakajan reittiä nyt ei voi ainakaan hiekoittaa periaatteestakaan, saati tietä puuliiteriin tai rappusten eteen. Eikä siitä hiekoituksesta ole mitään hyötyäkään, koska viikon tai kahden päästä saattaa tulla lunta ja hiekka peittyy sinne eli ei hyödytä!

Kuva Varusteleka.fi

Kuva kodinterrra.fi

Kuva maxigrip.se, tällaiset lasten kengissä.

Mitäpä jos kaiken turhan purnaamisen sijaan panostaisi turvallisuuteensa ihan itse ja hankkisi alle kymmenen euroa maksavat liukastussuojat kenkien päälle ja/tai hiekoitussepeliä läheiseltä Tokmannilta? Tekisi ympäristönsä turvalliseksi itselleen ja läheisilleen. Kiinteistöjen ja katujen huoltovastuu kuuluu toki kunnille ja kaupungeille ja mille nyt kuuluukaan, mutta voisiko jotakin vastuuta terveydestään ottaa itselleenkin eikä ulkoistaa jokaista asiaa jonkun toisen kontolle? Toisaalta sitten lähtisi pois yksi aihe nurista, joten se huono puoli asiassa on.

3 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Marjut syytti liukastumisesta puolisoaan jolla on kainalokepit jalkaleikkauksen jäljiltä. Sitä suuremmalla syyllä Marjutin olisi pitänyt tarttua hiekkalapioon itse.

HelvetinPöllö kirjoitti...

Mutta sitten pitäis keksiä uus aihe mistä valittaa, ja vois käydä niin, ettei sitä ihan äkkiseltään keksiskään. Mitäs sitten?

Arttorius kirjoitti...

Vaikka se, että ne liukasestimet on hankala pukea päälle! ;]