sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Paikkoja, joihin en osaisi suunnistaa

Huittinen
Tiedän, siis luulen tietäväni sen olevan jossakin Forssan ja Porin puolivälissä. Joskus tsei tsei Lehto mainosti Huittisten nakkia huitsin hyvänä. Mainosta näkyi kauppojen televisioissa ja aivan varmasti olisin jättänyt hankkimatta, vaikka olisin lihansyöjä.

Vieremä
Jossain sellainenkin paikka sijaitsee, luultavasti Savossa ja Savo saa tuntemattomana pysyäkin.

Kyyjärvi
Missä lienee järvi täysi kyitä. Moni tie vie Roomaan, mutta Kyyjärvestä ei ole hajua.

Kärsämäki
Joo-o, ei ole taas ajateltu loppuun tämänkään paikan nimeä. Mistä moinen nimi? Kuinka sinne pääsee? Tai kuka edes pyrkii Kärsämäelle?

Ristiina
Sekoitan sen aina Kristiinankaupunkiin, vaikka ko. Ristiina sijaitsee jossain, niin missä lie. Savossa, sen tiedän.

Varmasti muitakin paikkoja ja paikkakuntia, jotka eivät soita kelloja ollenkaan, mutta nuo tuli mieleen yhtäkkiä.
Suurta tuntematonta areaa minulle on Itä- ja Pohjois-Suomi. Lapin kunnat sekoitan aina varmasti. Luulin pitkään, että Salla sijaitsee jossakin käsivarressa. sehän on kuitenkin ihan eri suunnassa. Lisäksi Pellon olen luullut sijaitsevan Inarin lähellä! Noh, en ole koskaan erityisemmin maantiedosta pitänytkään ja koska noista ei ole tehty Asterixeja, ei ole mitään syytä ottaa paikkojen sijainnista selvää. En myöskään tunne mitään kaipuuta Lappia kohtaan tai tunne fiilistä lähteä tsekkaamaan miltä Etelä-Karjala näyttää. Kuulostaa myös liikaa hyttysten unelmaseudulta, vaikka kyseinen itikka verestäni ei ole kiinnostunutkaan.

Olenkohan kotiseutuepäihminen, kun en tunne enää minkäänlaista kotiseutuarmastusta Päijät-Hämettä kohtaan, vaikka se oli kotimaa yli 30 vuotta? Päijät-Hämeen edelle armastuksessa menee Pirkanmaakin, joka oli ainoastaan kolme tai neljä vuotta reviiriäni. Tärkein kaikista on tämä ihanainen Uusimaa, josta tiesin heti, että tänne haluan rakentaa minä majani, vaikkei mitään ihmeempää sidettä ollut tänne asettuessani. Nyt täällä on maailman kaikki.

9 kommenttia:

Samppa kirjoitti...

Hienoo ku uusimaalaistuit!
Mä en erityisemmim pidä sipoosta vaikka olen sieltä kotoisin ja siellä on monia tärkeitä ihmisiä. Sipoota enempi pidän kotiani kotinani! Se oikein korostui työreissuilla, mikään korkeatasoinen hotelli, coolit palaverit kattojen yllä ja illalliset ei tuntunut miltään alunperinkään kun hima vain mielessä. Tosin kosteusvauriohommien jälkeen tää ei silti tunnu enää yhtä paljon kodilta vaikka hyvä nyt on ollakin kun kaikki kunnossa. Kohta teidä naapurissa! <3

Marjaana kirjoitti...

Voi sua ;-)

Mä liftailin aikanaan pitkin Suomea, joten osaan sijoittaa kaikki nuo ehkä Ristiinaa lukuunottamatta varsin tarkasti kartalle. Joistain osaisin sanoa kilometrilleen paljonko sieltä on matkaa johonkin toiseen pisteeseen tai lähimpään isoon kaupunkiin, tai mitä kautta sieltä olisi järkevintä ilta/yöaikaan liftata pois...

Sarjassamme turhaa tietoa!

Arttorius kirjoitti...

Sa, on! Tsekkaa muuten Lea jakaman sivua myytävien kohdalta!

Ma, knoppitieto on parasta tietoa! Tiedätkö missä sijaitsee Suomen pisin suora? Ei saa kuuklettaa!

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen pohjoisen ihmisiä. Nyt olen teatterireissulle suuressa kylässä ja tämä on kamalaa. Onneksi huomenna pääsen kotiin. Nykyisin koti on Kokkolassa, mutta Oulun seutu on vielä sydämen koti. Kärsämäellä on yksi viitta, joka aina herätti hilpeyttä siitä ohi ajessa. Mukelot takapenkillä kyselivät että minkälainen eläin on kärsämänkylä. Siis tiedätkö, se mänkylä jolla on kärsä.
Sen verran olen kotomaan ihailija, että mieluummin kiertelen tätä maata, kuin lentelen maailmalla ja vielä parempaa,jos voin matkustaa paatilla. t. elina (vieras kone, en osaa kirjautua)

Arttorius kirjoitti...

Etelä-Pohjanmaalla, olikohan Ilmajokea vai Kurikkaa, sijaitsee kylä nimeltä Varpahaiskylä. Joskus poikasena papan kanssa siellä kulkiessa minua huvitti suuresti, kun mietin miten pahalta siellä asuvien ihmisten varpaat haisevatkaan!

e l i n a kirjoitti...

Hiih, onkohan pisin suora Rantsilan suora? Ainakin ihan törkeän pitkä se on! Yleensäahetaan kotiseudulle täältä lapista rantareittiä, mutta joskus aina kiepsataan sisempään maahan ylivieskan / seinäjoen ym. Kautta, sillä tiellä pääsee rantsilan suoraa kaasuttamaan..

Marjaana kirjoitti...

Väittäisin (ilman googlea) että matkalla juuri Kärsämäeltä (!) Oulluun päin. Siinä Temmeksen kohdilla tai vähän ennen. Perstuntumalla 12-15km?

Eiks oo Temmes kans yks sellainen paikka jota ei tiedä se kuuluista Erkkikään?

Marjaana kirjoitti...

No niin, pitihän sitä googleltakin sitten sun tuomiota odotellessa kysäistä. Paljon tulkinnanvaraisuuttahan tuossa tuntuisi olevan, mutta sellainen, jonka päästä päähän selkeällä kelillä näkee, olis just toi Rantsilan suora (jonka virheellisesti sijoitin Rantsilan jälkeen etelästä katsoen, vaikka se on ennen Rantsilaa - oonpa mä ruosteessa, hyi hyi).

Ks.
http://teilla.blogspot.fi/2010/02/missa-on-suomen-pisin-suora.html

Arttorius kirjoitti...

Tässä taitaa olla kahta koulukuntaa, ely-keskuksella ja tieliikennevirastolla jossain yhteydessä eri näkemykset. Ely-keskuksen mielestä pisin sijaitsee Kaskinen Närpiö-enmuista mikä päämäärä, olisi jotakin 20 km. Tuo Rantsilan suora on ~11 km, mutta siinä ei ole korkeuseroja. Viivasuoran ennätyksen vie tuo Närpiön tie.

Mun joku sukulainen on päättänyt tuosta Kaskinen Närpes-baanasta, kuulemma viivottimella piirsi tien menemään kun muuten ei sopuun päästy!