maanantai 24. helmikuuta 2014

Uusi televisio

Ei meillä, mutta kaverin isällä Philips-merkkinen ja kaiketi 46 tuumaa katselualaa. Tv oli Pirsmassa viikko sitten hyvässä tarjouksessa, kun ei kaikille edes riittänyt. Enivei, olin kaverin kanssa asentamassa ruutua katselukuntoon iltasella, kun yksin suurta panelia on hankala nostaa paikalleen sun muuta. Kaveri hankki television isänsä puolesta, koska miekkosen aiempi saloran kuvaputkitelevisio hajosi yli 30 vuoden jälkeen. Ihminen oli sanonut pojalleen, että jospa nyt sellainen littana televisio, että olisi kerrankin modernissa ajassa.

Koko asentamisprokkiksen ja säätöjen ajan miehen puoliso sanoi todella asiattomia heittoja puolisonsa "tempuista", kuten tuhlaaminen(399 euroa ei ole "raha eikä mikään", jos on ikänsä tehnyt töitä, elänyt vaatimattomasti ja myös säästänyt vuosikymmeniä) televisioon, ei hänellä olisi varaa hankkia tuollaista, kuka nyt televisiota tarvii, kun ei sieltä tule dynastiaa(tai jotain vanhaa sarjaa, en kuullut mikä), jäkäjäkä jäkäjäkä kalkati kalk. Nainen oli tiellä koko ajan valittamassa, aiettä miten tympivää! Jos henkilö ei itse katso televisiota tai koe sitä tarpeelliseksi, mutta joku tahtoo katsoa, ei se tee sen tahtojan haluamisista tarpeettomia. Käsittämätön ajatusmalli sellainen. Käsittämätöntä myös solvata puolisoa "vieraiden" aikana, joista toinen oli solvattavan aikuinen poika. Pööh!

Tv saatiin asennettua, jestas miten upeaa kuvaa! Yle 1 ja 2, lisäksi MTV löytyi teräväpiirtokanavina. Tuli juuri olympialaisten päättäjäisiä parahiksi, kun asennukset saatiin valmiiksi. En tiedä onko vaimon televisiossa teräväpiirtomahdollisuus, mutta mikäli on, kuvanlaadussa on huima ero. Minä en siihen kajoa, saan sen vain sekaisin räpellyksilläni.

Lisäys 19.50: Myös vaimon televisioon tuli hd-kanavat, kun viritti kanavat uudestaan. Entistä tarkempaa kuvaa hänenkin plätyssä noilla Ylen kanavilla ja mainostelevisiossa. Ne harvat jutut mitä töllöstä stalkkaan, näkyy nyt hoodeenä. Uuje!

8 kommenttia:

Samppa kirjoitti...

Vaimon vai television?

Lotta kirjoitti...

😁:D

Marjaana kirjoitti...

Mä olen niiiin allerginen tuolle "julkiselle kinastelulle" tai "solvaamiselle" ettei tosikaan.

Vaikka olisi mitä kränää, se selvitetään neljän seinän sisällä, kahdestaan. Pariterapia on asia erikseen, mutta ystäviä, tuttavia taikka satunnaisia tv-asentajia ei vaan oteta oman pahan olon peiliksi. Ei!

Ööh, jotain positiivista tähän loppuun? Ajoin Ison Kirjan ohi ja ajattelin sua ;-)

e l i n a kirjoitti...

Mä oon niin samaa mieltä edellisen tyypin kanssa julkisesta kinastelusta. Tai mistään julkisesta toiseen kohdistuvasta negatiivisuudesta. Aargh! Onneksi itse ei tarvi siihen sortua tai sellasta kestää.

Arttorius kirjoitti...

S, tv :-]

M, komppi. Jotkut pariskunnat/toinen osapuoli on vieläpä sellaisia että aletaan jossain kyläpaikassa riitelemään niiden toisten aikana, hakemalla haetaan jotain syytä. Muutaman kerran on pitänyt todistaa sellaista ja se on vain plaahh ja yök. Riitelyt ja torat on kahdenvälisiä juttuja. Tai minun mielestä pitäisi olla. Olen myös aina halunnut että minut saa mieleen öö hassuista asioista :D


E, näin juuri.
Entisessä elämässä oli hetken tilanne jossa asioitani ja kaikkea röönää jauhettiin värikynillä varustettuna "tyttöjen kesken". Voi vitsi miten pahalta se tuntui ja tuntuu yhä muistiossa, jos tulee jostain mieleen. Hrr.

elina kirjoitti...

Sama täällä. Meillä mökötetään ja riidellään, mutta vain kotona ja kahdestaan. Nuo tilantee, joissa haukutaan, nolataan ja riidellään muiden läsnäollessa tuntuvat kurjilta. Oltiin kerran kyläpaikassa, jossa oli paljon (40) vierasta ja isäntä arvosteli koko ajan vaimoaan, joka oli järjestänyt juhlat. Ei riittänyt, että tarjoamiset haukuttiin ja koristelu, vaan rouva sai kuulla olevansa vanhan näköinen, lihava, huonosti itsensä hoitava, eikä kuulemma saa tulla katsomaan kun mies juoksee jossain isossa juoksutapahtumassa. Niin surkea vaimo nolostuttaa urheilullista miesta.Tuolle otukselle kolme lasta tehnyt vaimo kävi välillä itkemässä ja me vieraat olimme vaivautuneita. Tapahtumasta on jo aikaa, mutta se ei vaan mene mielestä pois. Onneksi rouvalla on uusi ja lapset aikuisia ja ukko senkun vaihtaa ja haukkuu nykyisiäänkin. Säälittävää.

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Tommosessa tilanteessa mää sanoisin sille valittajalle joka ei tajua että muitten pitää antaa olla semmosia kuin ovat että herää pahvi. Ja vähän muutakin. Tai ainkain sen sanoisin, että kuulostaa todella omituiselle.

Tosi ärsyttävä tomintamalli on tommonen missä mollataan ja halutaan päättää toisten puolesta sen toisen omia asioita. Murmurmur.

Arttorius kirjoitti...

Hienoa ettei riitely julkisesti ole yleistä/nk. hyväksyttävää muillakaan.
Koti/parisuhde pitää olla sellainen turvasatama monella tapaa, että siinä saa olla oma itsensä ilman, että nega-asiat on julkista kamaa.