maanantai 3. maaliskuuta 2014

Kuka laittaisi Talvivaaran kuriin?


HS: Talvivaara lisäisi kaivosalueelle kertyneen veden juoksutuksia lähivesiin
Kaivosyhtiö haluaa lievennyksiä ympäristölupaan

Kainuun ely-keskuksesta siihen ei ole, ympäristöministeri nössö-Niinistöstä siihen ei ole. Kenestä on? Yksittäinen ympäristölle haitallinen ja vaarallinen laaki saa saastuttaa vuosien ajan ympäristöä tehden lähiseutujen järvistä meriä ja alueen asukkaille asumiskelvottoman ympäristön. Reilu meininki, not.

Mitenkä se Talvivaaran ympäristölupa menikään läpi? Kuinka paljolla voideltiin ja ketä?

5 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Ruoska vaan viuhuu whip whip whip ;)

elina kirjoitti...

Ei taida kiinnostaa, kun ei ole omilla nurkilla. Yleensä pohjoisen ja idän asiat ei kiinnosta, kun etelän immeiset niistä päättää. Huomattiin Pyhäjoella sama asia. Nyt kun ajellaan kasitietä Pyhäjoella lukee: "Pyhäjoki virtaa" kohta pitäis kai lukea:"säteilevä Pyhäjoki"

Arttorius kirjoitti...

Kohta on yksi hallituskausi mennyt, eikä Talvivaarassa ole tapahtunut muuta kuin käänteitä huonompaan. Mä näen sen vain saamattomuudeksi ja yksistään nössöydeksi, kun sitä laakia ei saada jätöksiensä suhteen kuriin millään. Harmittaa ainutlaatuisen luonnon puolesta kuin tietty myös asukkaiden haittaa. Saati matkailuyrittäjien yms, kun yksi saastuttaa vedet piloille. Ei ole reilua.

Tita kirjoitti...

Talvivaaraa tekohengitetään siihen asti valtion toimesta, kunnes peräseinä tulee vastaan. Siihen menee ehkä vuosi tai kaksi. Ja seuraava vuoto on varmaan jo ns. ovella. Jäljelle jää raiskattu luonto, pilatut vedet ja miljardivelat.

On se vaan niin mahtavaa - Suomen tulevaisuus kaivosmaana :(

Arttorius kirjoitti...

Valtion omistajuus kai siinä onkin takana että sen annetaan sotkea biodiversiteettiä ja muuta skutsia vuosikausia.

Niin ja kun tänne on kuka tahansa mahdollista tulla tekemään valtaus ja perustaa kaivos, tänne vaan tervetuloo! Eikä tuo Tvaara ole edes ainoa saastuttava, esimerkiksi Orivedellä on muistaakseni kultakaivos tms ja sekin tekee lähivesistöstä meriä. Puhumattakaan Lappiin suunnitelluista ja Kainuuseen suunnitelluista. Jotain vikaa sellaisessa valtiossa jossa ympäristön edelle menee suuryritysten etu.