maanantai 3. maaliskuuta 2014

Marie-keksi erotilityksen keskellä

Kävin langon ja lastemme kanssa vaimojemme vanhempien kotona tsekkaamassa remontin lopputulos. Hieno tuli ja remonttifirma - se toinen vaihdettu - teki priimaa sovitulla aikataululla. Koko talossa on uusittu pinnat, lattiat ja keittiö, ei ehkä tunnistaisi samaksi. Tsuumasin erityisen tarkasti paikat, jotka yleensä on helppo hutaista, mutta nekin on tehty juuri kuten pitää. Ei huomauttamista missään, paitsi ehkä se, että tuli paljon upeampi kuin olisi voinut kuvitellakaan. Joten tervetuloa kotiin sitten vappuna tai koska tulettekaan, hyvä tuli. Laskukin on paljon pienempi kuin kehnosakkiremonttifirmalla olisi ollut.

En tajua Marie-keksien tarkoitusta. Huonon, ei minkään makuista. Kukaan ei varmasti osta niitä. Mikäli tuote katoaisi kaupoista, monikaan ei ehkä kaipaisi. En edes tiedä tehdäänkö niitä enää. Ilmeisesti, kun sellaisen tänään näin. Enivei, Marie-keksipaketti oli remonttiltalon ohi kulkeneen henkilön polkupyörän korissa. Lanko tietää hänet paremmin, onhan sieltä samasta pitäjästä kotoisin hänkin. Siksi kaiketi jäikin iskemään tarinaa.
Polkupyörähenkilö alkoi selittämään yllättäen jostakin erostaan ja siitä miten Jari(nimi muutettu) oli niin täynnä vikoja ettei sellaisen kanssa voinut elää. Jari sitä ja jaritätä. Jari teki kaikkea negatiivista eikä Jarin kanssa elämä sitten mitään enää. Polkupyörähenkilössä ei tuntunut sen sijaan olevan mitään vikaa. Polkupyörähenkilö omien, pyytämättä kuultujen lauseiden mukaan ei tehnyt mitään väärin ikinä, Jari vain oli se suhteen pahis ja huono osa. Kaiketi se negailumeininki helpottaa erosta selviämistä ja vikojen haeskelu jostain muualta. Jännittävää silti miten tilittäjät eivät usein hoksaa että myös heissä saattaa olla jotakin mikä edesauttaa eroa. Osa vielä vuosia eron jälkeen jaksavat muistuttaa monessa käänteessä miten paha ja huono se mennyt suhde oli ja miten täydellisiä he itse siinä olivat ja suorastaan marttyyrimaista hapatusta.

Keksipaketti ei liity tapaukseen.

Marie-keksit ovat silti mauttomia ja pahoja, vaikka niitä hankkii ihmiset joilla on "mielenkiintoisia" juttuja kerrottavana ihmisille joita ne eivät kiinnosta saati kuulu.

Ei kommentteja: