torstai 27. maaliskuuta 2014

Posti, voi kankeus!

Itellaposti ei ole todellakaan entisellään. Hankin yritys Y:ltä tuotteen, joka tulisi Ruotsista. Maksoin etukäteen rahteineen jne, tulisi parissa päivässä. Itellapostin oli tarkoitus hoitaa rahtaaminen kotipihaan asti. Tässä vaiheessa voi jo sanoa että hitot hoitanut vaan sössi pahemman kerran monessa kohtaa. Tilaamani ja maksamani tuote lojuu tällä hetkellä Vantaalla logistiikkakeskuksessa suuntana takaisin Ruotsi, koska "vastaanottajaa ei ole tavoitettu"(missään vaiheessa ei ole tullut puhelua tai tekstiviestiä tavoittamisen osalta). Ei käy sekään, että vaimo tai minä olisi hakenut sen romppeen tuolta Vantaalta, ei tietenkään vaan se pitää lähettää takaisin lähettäjälle koska postilla kukaan ei vissiin omaa tarpeeksi prenikoita, että kykenisi tekemään muutoksen että vastaanottajaa yritettäisi tavoittaa toisen kerran. Postin aspa aamulla neuvoi ottamaan yhteyttä lähettäjään, puolisoni näin teki ja lähettäjä lupasi selvittää postin kanssa. Lähettäjä soitti jonkin tovin päästä vaimolleni ettei onnistu, posti ei kykene enää muuta kuin lähettämään tavaran heille takaisin.

Harmistus on ihan silmitön, siitäkin syystä että tuote oli hyvässä alennuksessa ja syystä että sitä tarvittaisi just nyt viikonloppuna eikä mistään pääkaupunkiseudun jälleenmyyjältä ole sellaista saatavilla. Onhan se varmaan halvempi lähettää takaisin kuin luovuttaa tuote tilaajalle! Mulle tulee postin pelleilystä mieleen vain jokin neuvostoaikainen byrokraattipatsas jonka ainoa määränpää on mennä eteenpäin ilman päämäärää vain siksi koska säännöt sanoo niin.

9 kommenttia:

HelvetinPöllö kirjoitti...

Mulle selvitti toi meidän Siwa-postin täti kerran, kun avauduin sille, että ei noille postin jakajille enää edes anneta paketteja mukaan, vaan niille on jo valmiiksi kirjoitettu ne "hae pakettisi postista" -laput mukaan.
Asia kävi ilmi, kun mä toissa joulun alla odotin pakettia, ja satuin seisomaan ovella kun posti tuli ja sieltä tipahti lappu, jossa luki juurikin jotain, että "yritin toimittaa teille pakettia, mutta ette ollut kotona tms." ei siis soittanut ovikelloa. Avasin saman tien oven ja postinkantaja oli puolivälissä portaita menossa alempaan kerrokseen, huikkasin sille, että ai sulla olis ollut mulle paketti - se ei ollut kuulevinaankaan, vaan jatkoi matkaansa.

Kaiken lisäksi kävi niin, että sitä pakettia ei löytynyt postista sillä kortilla; mä kävin kyselemässä sitä varmaan kahden viikon ajan ja sitä kyseltiin jo lähettäjän päässäkin - siinä kun ei ollut siitä koodia, niin ei pystytty jäljittämään. Sitten se lopulta löytyi laatikosta "epäselvät", ihan vaan mun nimellä.

Mutta se on hyvä, kun Itella kun pisti väkeä pihalle, niin hommat varmaan alkaa sujumaan paremmin!

Arttorius kirjoitti...

Siis tapahtuuko noin kotiinkuljetuspaketeissakin?
Hommat todellakin alkaa sujumaan paremmin jatkossa... Not. Vaimolleni postin aspa oli sanonut että tää virhe on tapahtunut täällä meidän(postin) päässä mutta ei voi tehdä mitään kun se on laitettu menemään takaisin. Eilisestä iltapäivästä asti ollut paketti logistiikkakeskuksessa mutta ei voi tehdä muutosta sille. Tuntuu käsittämättömältä, varsinkin kun mitään yhteydenottoa ei ole tullut edes seurantakoodin mukaan. Plaah.

Marjaana kirjoitti...

Oi voi, ihan järkyttävää byrokratiaa!

Meidän tuppukylällä onneksi toisinaan toimiikin: paikalliselta R-kioskilta sditettiin (töihin) että haetteko vai ette, vai pistetäänkö takaisin. Siis paketin, josta emme olleet saaneet saapumisilmoitusta. Kun koitin sitten hakea, ei voinut antaa sitä mulle mukaan kun atk oli jumissa... Mutta sain mä sen sitten viimein seuraavalla kerralla, ja päällä luki isolla lappu: ÄLÄ LÄHETÄ TAKAISIN, MARJAANA HAKEE KYLLÄ!

Arttorius kirjoitti...

No on! Asia ei edes harmittaisi näin paljoa ellei olisi täydellinen syntymäpäivälahja lauantain synttärijuhliin ystävää varten. Nyt se paketti lähtee takaisin vain siksi kun posti mämmäillyt! Eikä samaa tai vastaavaa löydy mistään täältäpäin, tuskin suomesta ollenkaan. Kaikki aateekoistaminen on varmasti tehnyt asioita joutuisammaksi ja joustavammiksi mutta ei se nyt aina toimi ja kaikki muutokset sun muut tuntuu olevan pelkkää kankeutta. Plaah II.

Puskissa kirjoitti...

Tervetuloa kerhoon vain! Ihan samoin on käynyt meille. Vähänkö otti pattiin.

Jostain kumman syystä ne ovat useimmiten mihen tilaukset, jotka jäävät pyörimään jonnekin. Olen arvellut, että minä tilaan niin paljon enemmän tavaraa niin tietävät jo missä asun.

Arttorius kirjoitti...

Ihan käsittämätöntä ettei pakettia kyetä toimittamaan tai muuttamaan sen suuntaa tai tekemään JOTAIN että se päätyisi sinne mihin on tarkoitettukin! Luulisi postilaitoksen toimintaperiaatteeseen kuuluvan olennaisena... Mua ärsyttää vieläkin että jatkossa käytän varmasti jotain muuta rahtipalvelua kuin itellaposti kunnes taas unohdan seuraavan kerran :D

elina kirjoitti...

Kotiinkuljetus loppui täällä, kun vanha jakaja jäi eläkkeelle.Nämä nykyiset eivät edes pidä pakettia mukana vaan tuovat seuraavana päivänä lapun, jolla paketin saa hakea. Tiedän varmasti, kun olen aina kotona ja näen kun jakaja käy ja kun kysyn ei mitään kotiinkuljetuspakettia ole ja seuraavan kerran on lappu ja selitys ettei olla oltu tavattavissa. Ei kyllä ole portista sisään tullut, meillä koira kyllä ilmoittaa, jos joku tulee portista. Ehkä se on koira, ja jakaja pelkää taskukokoista koiraa:):)

Arttorius kirjoitti...

Toisaalta jos koiria pelkää, ei siinä hurtan koolla ole väliä. :]

On jännä jos tosiaan on niin että ovelle yms kotitoimituspaketit eivät olisikaan kotiinkuljetettuja, ehkä kyseessä on paketit jotka pitää hakea jostakin. Käsittääkseni tavispaketteja ei kuulukaan kuljettaa mukana vaan saajan ne tulee hakea ilmoituksella.

elina kirjoitti...

Niinhän se on, mutta usein mun paketit on kotiinkuljetuksella(joka on kyseenalainen), koska en pysty ajamaan autoa, enkä kävele pitkiä matkoja, enkä kanna mitään. Silti joudun laittamaan valtakirjoja puolisolle, että hän hakee postini. Kotiinkuljetus tietääkseni maksaakin enemmän, mutta silti ei toimi.