tiistai 18. maaliskuuta 2014

@prg.cz

Ouh, upea kaupunki upea! Kuin jossain keskieurooppalaisessa kaupungissa olisin minä... Tämä on nyt kolmas kerta, mutta ne pari aiempaa ovat olleet pikaisia ei-turistiretkiä. Tällä retkellä voisin äidin perhesukulaisihmeisten lisäksi tutustua lokaaleihin nähtävyyksiinkin. 
Lentoreissu sujui hyvin, liidin pysyi ilmassa sovitusti ja suoritti myös hallitun alastulon. Kentältä sivakoin siskon kanssa porhosti taksilla, äidin ja pikkuisemman siskon tuli hakemaan äidin veli. Taksikuski mutisi itsekseen ja ajeli holtittomasti, mutta pysyi tiellä just ja just. Olin iloinen ettei matkaa ollut kuin viitisen kilometriä! Taksikuski oli ehkä jonkun aineen vaikutuksen alaisena, koska unohti rahastaa oikein. Saimme matkan bussilipun hinnalla. Huh silti.

Kotiuduttuani majapaikkaan himmasin siskon kanssa hotellimme lähihuudeilla, mm. pubissa, josta sisko näppärästi saksankielisesti onnistui tilaamaan meille tummaa olutta litran pöntössä, vaikka kaakaota tai limua oli aikomus ja huomattavasti pienemmällä tilavuusyksiköllä. Oluet lahjoitimme viereisen pöydän papalle ja saimme lopulta tilattua raa'at limuet. Limun jälkeen tuli nälkä, jonka kunniaksi saimme pitseriassa salamia, kinkkua ja muuta lihansyöjän jamia sisältävää pitsaa. Siinä oli sekaannus tapahtunut pitsanpyörittelijän toimesta ja hetken odottelun jälkeen saimme about metrin(ei ihan, puoli metriä, iso silti) halkaisijaltaan olevan vegelätyn. Onneksi tilattiin puoliksi, muutoin olisi jäänyt syömättä, niin valtava se oli. Myöhäisillan aikana meistä ei tullut humaltuneita lihansyöjiä hyvästä yrityksestä huolimatta.

Prahan kaupunki sopii toistaiseksi budjettimatkailijallekin, isosta jättipitsasta "köyhdyimme" ~5€, juotavasta pubissa ~70 senttiä, olut kustansi kait pari euroa joka oli vahinkohankinta. (Koskahan Tsekistä tulee euromaa?)  Ruoan päälle taas hieman tallailua, 13 astetta näytti lämpömittari, kotona on kait 10 pakkasta. Se jokin älyttömän suuri linna näyttää pimeässä kuutamolla upealta, Prahan linna taitaa olla pytingin yllätyksetön nimi.
Mutta ehkä on nukuttava, maanantaille on ollut paljon puuhaa ja tekemistä. Perheestä erkaantuminen pariksi päiväksi ei toistaiseksi tunnu missään.

3 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Oi, nauti reissusta ja suvun tapaamisesta.

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Oi että oikeina mukavaa reissua. =)

Nyt mua harmittaa, että et laita tänne paljoo kuvia, tässä tapauksessa niitä pitäisi kyllä suoltaa tekstin joka väliin.

Arttorius kirjoitti...

Oli kivaa. Parasta aina kotimatka, kotiutuminen ja koti!