keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Yle Uutisvahti ei toimi

Ruutukaappauksissa näkyy mielestäni suurin Ylen Uutisvahdin ongelma, joka minulla aiheuttaa ärsytysreaktion. Vaikka kuinka olen piilottanut epäkiinnostavat aihealueet, silti uutisia kyseisistä aiheista puskee näkyviin. Minkä ihmeen takia applikaatiossa on urheilulle kaksi eri sivustoa? Eikö yksi riittäisi? Ja miksi urheilu-uutisia tulee tuoreimpiinkin uutisiin, eikö voisi pysyä siellä omassa karsinassaan? Ja tuo epäkiinnostavien aiheiden litania, luulisi riittävän, jos Satakunnan on merkinnyt kätkettäväksi, tietysti Satakunnasta puskee uutista. Tai Savosta tulee uutisia, vaikka olen jokaisen kyseisen uutisen aihion piilottanut. Tympeää. Yleisradiolla olisi mahdollista tehdä ohjelmasta hyvä, mutta mennyt turhan kikkailuksi ja aiheuttanut varmasti vastaavia reaktioita muissa kuin minussa.

Olen piilottanut vaikka miten monta kuntaa ja aluetta, jotka eivät kiinnosta millään tavalla, silti uutisia puskee päivittäin lukuisia niistä. Tämän runsaan viikon käytön jälkeen en voi suositella ohjelmaa saati sanoa sitä hyväksi. Ainakin sitä kannattaa välttää sellaisen, joka oikeasti luulee, että uutisia näkyisi niistä aihepiireistä jotka tosiaan kiinnostaisivat ja jotka käyttäjä on merkinnyt kriteereissään korkeammalle. Ei ole näin. Jatkossakin on tiedossa Savon, Lapin, Oulun, Jyväskylän, Karjalan yms merkityksettömien paikkojen pikku-uutisia. Joten ohjelma menee poistoon kun seuraavan kerran tympäännyn lukiessani jälleen kerran kuinka Vetelin koulutaksiin kohdistuu säästöjä(esimerkki keksitty) tai miten mikkeliläinen jääpalloseura on tehnyt jotain. Tjaa, huomasin juuri että piilottamani aihealueet ovat putkahdelleet uudestaan kiinnostaviksi. Juu, nyt delete. Tyhjän saa pyytämättäkin.

4 kommenttia:

Uutishullu kirjoitti...

Kuvakaappauksista ei tule esille, miltä listalta uutiset on avattu. Uutisvahdin painotukset koskevat vain "Oma Lista" -näkymää.

Muut näkymät sisältävät kaikille käyttäjille identtiset uutiset. Veikkaisin tämän vuoksi, että kuvakaappaukset eivät ole otettu omasta listasta, jonka käyttäjä pystyy personoimaan oman maun mukaan.

Arttorius kirjoitti...

Kaksi ekaa on omalta listalta.

Omasta listasta näkyi säännöllisesti mm. savoa ja monta aihiota jonka olen piilottanut. = Huono ohjelma

Pääuutisissa näkyy peräpohjolan peräkammarin kevätjuhlauutisointia, vaikka kaikki aiheet uutiseen liittyen laitoin pois aiemmin. = Huono ohjelma

Siitä ja muutamista muista syystä teilaan ko. applikaation yksinkertaisesti huonona ja sen poistin tarpeettomana, koska se paikanteleekin miten sattuu ja laittaa tulemaan uutisia joista en ole kiinnostunut. Luulisi myös, jos on neljä kuudesta aihiosta piilottanut, uutinen jää näkymättä.

Anonyymi kirjoitti...

"Jatkossakin on tiedossa Savon, Lapin, Oulun, Jyväskylän, Karjalan yms merkityksettömien paikkojen pikku-uutisia."

Jos Lappi on sinusta merkityksetön pikkualue, mene takaisin maantiedon tunnille. Ehkä on ihan hyvä, jos näiden alueiden uutiset näkyvät. Saattaisi sivistää sinuakin hieman.

Arttorius kirjoitti...

Minulle Lappi ja muut mainitsemasi ovat täysin merkityksettömiä paikkoja jotta olisin kiinnostunut em. alueiden pikku-uutisista. Pistähän siis hellehattu päähän, vannetta löysemmälle ja hankkiudu syksyn tullessa lukutaitokurssille, kun ei tunnu ymmärrystä olevan tekstin tajuamiseen. :]