torstai 17. huhtikuuta 2014

Jalat on pesty

Piipahdin päivällä ortodoksijengiin kuuluvan lanko-Sampan kanssa Uspenskissa räpylöiden pesupalveluksessa. Olen aina halunnut käydä jossakin ortodoksien pääsiäisen tapahtumassa, mutta yksin tuntuu dorkalta mennä palloilemaan(mihin pitää mennä, missä ryhmittäytyä, pitääkö sitä ja tätä...), nyt langon seurassa uskalsin mennä. Pääsiäistropariinkin aion mennä vielä joskus, mutta se nyt saa odottaa toisia aikoja, päiväaikojen setit toimii paremmin.
Mulla oli entuudestaan pieni pelko pokkani pitämisestä, koska en kehtaisi olla itseni kanssa mikäli olisin alkanut virnuilemaan, on se jalkojen peseminen sen verran koominen näky. Uutisista katsottuna se hupsulta näyttääkin, mutta itse stagella koko setti oli hieno. Sitä olen aina miettinyt että esipesevätkö papit jalkojaan, entä jos piispa Ambrosius saa hillittömän hihityskohtauksen näkemistään pottuvarpaista ja karvakoivista, entä jos pesijällä katoaa taju tujakan kantapääaromin takia tai...
Eipä siinä, onpa sekin sessio nähty.

Päivän melkein repeämisen aiheutti siskoni 14-vuotias poika, joka lähetti viestiä että koulussa oli tullut hieman noottia opettajalta historian tunnilla joka oli kysynyt mitä kiirastorstaina tapahtuu. Poika oli vastannut sen kummempia funtsimatta että "liha laitetaan riippumaan". Niinh.

Böh! Hei ei ole mitään pelättävää.

Poplaulajan vapaapäivä on ollut arvossaan. Olen päässyt rauhassa urheilemaan pitkän kaavan mukaan ja käymään siellä Helsingissä. Huippua! Sekin on huippua, että pian sivakoin saunaan.

4 kommenttia:

Samppa kirjoitti...

Poika on tiedon valtatiellä!

Arttorius kirjoitti...

Joo ja kun ei ollut edes ivallisesti tuo, huvittaa kun tulee ajatusvirta yhtä suorana kuin enollaan. :]
Kato melkein julkkis: http://yle.fi/uutiset/metropoliitta_ambrosius_pesi_pappien_jalat/7197053

Tiina kirjoitti...

Ellei tietäisi ettet ole asemaasi asennettu kotiäiti, voisi saada kuvan sinusta kirmaamassa vapaata hengitysilmaa keuhkot täyteen vetäen! ;)

Arttorius kirjoitti...

No siis mähän imin! No joo, aamun varhainen juoksulenkki, päivän pari tuntia pois kotoa ja vielä iltapäivällä parin tunnin sportttitahkoaminen oli enemmän kuin tarpeeksi mutta mahis oli, ei tartte houkutella montaa kertaa. Taas ei tee pitkään aikaan edes mieli olla tunneissa laskettavia aikoja näistä nurkista irti.