tiistai 29. huhtikuuta 2014

Kaksi hyvää

Upstairs, downstairs
Lainasin joskus poliisikouluaikana Tampereen kirjastosta vhs-kasetteja joissa oli 70-luvun sarjaa Kahden kerroksen väkeä. Katselin niitä jos oleskelutilan videonauhuri oli vapaana. Tykkäsin niistä, mutta en ole nähnyt läheskään kaikkia, viimeisen kauden muutamat viimeiset jaksot vain. Tuujuubista voisi löytyäkin.
Nyt pari viikkoa sitten Ylellä alkoi muutaman vuoden vanha sarja nimeltä Kahden kerroksen väkeä, kertoo palvelusväen että näiden työnantajien elämästä eli jatkumoa tuolle ensimmäiselle. Sarjaa on kuusi jaksoa, aikakausi sijoittuu toista maailmansotaa edeltävään Lontooseen. Areenassa näkyvillä viikon ajan vain, mutta ehtiihän siinä. Minä uusimman aamulla tenavien leegoillessa. Tjaa, IMDB:n mukaan jaksoja onkin yhdeksän. Noh, jospa loputkin näytetään.

Toisen kanssa
Toinen johon olen viehtynyt aiemmin (vaikka näyttelijöiden perusteella nou mutta katsoin ensimmäisen kuitenkin ja nyt ne kaikki) on kotimainen Toisen kanssa. Se on kuusiosainen, näkyvillä Areenassa kuukauden verran. Kertoo lapsettomuudesta, uskottomuudesta, avioerosta, uusista kuvioista. Ihan kiva. Pidän erityisesti pääosanäyttelijänaisen suorituksesta, vaikka aiempi tieto ihmisestä on iltapäivälehtien perusteella joku Putoussketsihahmo josta syystä ennakko-odotus ei ollut korkea.

Yleveroa on ilo maksaa noidenkin takia. Hakekaa kätilö! oli eräs englantilainen sarja josta myös pidin, mutta siitä Yle näytti jo kaikki osat. Luultavasti tulee jossain vaiheessa uusintana.
Areenasta on kiva katsella ohjelmia ja dokumentteja hd-laatuisena. Vaimon television digiboksillakin saisi tallennettua, mutta nyt tabletilta tai luurista voi katsella vaikka lattialla selällään.

Huhtikuu on kohta kulunut, tuosta noin vaan humps! Huomenna on vappuaatto, kivaa! Monestakin syystä. Vaikka siksi, että jälleen on katkonainen lyhyempi viikko ja siksi että meille on tulossa pari perhekuntaa saunomaan, rillaamaan ja testaamaan miten hyv...huonosti krokettia kykenee puttaamaan kallioisessa maastossa. Keppien virittämisen jätän kokonaan, reitti merkitään maalatuilla kivillä joiden välistä palloa täytyy saada tökittyä.

7 kommenttia:

Maelka X kirjoitti...

Kahen kerroksen väkeä tuli tuijoteltua aikanaan kauan kauan sitten. Hyvä sarja. Noi muut ihan tuntemattomia mulle.

Mukavaa vappua sinulle ja perheellesi!

Arttorius kirjoitti...

Tänks!

elina kirjoitti...

Kun ei ole telkkaria, tulee aika vhän katsottua mitään. Kahden kerroksen väki piti tiirata areenasta ja se tuntu yhtä hyvältä kuin ne aiemmatkin jaksot. Nuo muut on mullekin tuntemattomia, pitääpä kurkistaa näkyykö ne areenasta.
Aika kuluu ja elämä menee.... niinhän sitä sanotaan. Huomenna tulee kuluneeksi 56-vuotta syntymästäni, joten en juuri välitä vapuaatosta.
Pitäkää te lystiä, kroketti on kiva peli.

HelvetinPöllö kirjoitti...

Hakekaa kätilö löytyy kirjastosta kirjana, on siis kirjasta tehty sarja. Jos siis Elina jaksat lukea niin kirjastoon vain :)

Mukavaa vappua (16 vuotta sitten oli vappuaattona HELLE, ainakin täällä Päijät-Hämeessä, tehtiin nimittäin silloin muuttoa tähän nykyiseen kotikoloomme, ja meinattiin nääntyä. Lämpötila nousi lähes 30 plusasteeseen. Isännällä ei ollut mitään hätää, kun oli juuri tullut kahden viikon lomalta Turkista, ruoja...)

Puskissa kirjoitti...

Upstairs downstairs oli hieno sarja. Toinen hyvä on Forsythein taru, sekä vanha että uusi versio, voin suositella lämpimästi.

Arttorius kirjoitti...

Ehkei aivan hellelukemiin niin aurinkoisiin tunnelmiin on hyvä mahis tänään päästä. :]

Arttorius kirjoitti...

Hokasin että uudessa upstairs downstairissa on sama Rose buck kuin vanhassakin. Imdb on ystävä :D