keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Loma!

Talouden naisella alkoi runsaan viikon mittainen loma, siispä koko jengillä on loma. Ensin vietetään rento pääsiäinen, sitten reissuun muutamaksi päiväksi. Arki on kaikilla mittareilla katsottuna lokoisan kiireetöntä ja saamme viettää koko perheen voimin paljon aikaa yhdessä arkenakin, mutta tällainen on silti aina tervetullutta.


Kanojen tarhan vieressä krookukset kukkivat vuodesta toiseen. Kuka lie joskus istuttanut, aina puskee esiin keväisin kuten nytkin. Vuosi sitten tulevien kanojen aitauksen paikkaa siirsin siten että kukat jäisi ulkopuolelle, koska ainakin kissoille krookus on myrkyllinen eikä kukista olisi enää mitään jäljellä tirppojen käsittelyn jälkeen. Kivoja niitä on katsella kaukaa kanojenkin. Meidän pieni pääsiäistipu on vielä tosi pieni tipu, mutta tänään se oli silti suihkussa koska joku oli sontinut sen päälle eikä pääsiäistipujen sovi olla likaisia!

Tuli krooninen pääsiäisruokaideapuutos. Haeskelin siitä syystä reseptejä ja vinkkiä netistä, mm. yhteishyvän sivulta. Löysinkin ideoita tai kehittelin jo omat variaatiot nähdyistä: Omenamehumarinoituja tofu- ja halloumipaloja, tuoretta parsaa(valkoinen säilyketankoparsa maistuu ja tuntuu hattivattien sormilta) grillattuna tai haudutettuna foliossa, porkkanaröstejä, chili sin carnea ja niin edelleen. Eiköhän noita tekemällä saa yhden perheen ruokittua tulevat päivät. Jälkiruoaksi vaimo saa puolestaan ideoida jotakin mihin ei liity millään tavalla pasha ja mämmi.

5 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Teidän pääsiäismenu kuulostaa herkulliselta.

Ja purkkitankoparsa on julistettava pannaan tai liharuoaksi. Joskus aikoinaan sitä tungettiin kasvispizzaan yhdessä purkkiherkkusienten kanssa. Yäks"

Arttorius kirjoitti...

Moni säilykeasia on aivan eri kamaa kuin tuore. Luulin liian pitkään että kirsikka on pahaa kun kokemus niistä oli vain parin kerran säilyketölkkimaku. Tai persikat, hirveää pehmeää möhnää säilöttynä mutta tuoreena hedelmänä huippua.

Samppa kirjoitti...

Älä sinäkä krookusta popsi.

e l i n a kirjoitti...

Tilasin kerran kasvispitsan yhdessä mukamas hyvässä pizzeriassa. Vesi kielellä odotin jotain tosi hyvää, mutta mitä sain? Juurikin tankoparsoja, säilykepaprikoita ja muita säilykejuttuja täyteen läntätyn lätyn. Hyi visto, niinkuin täälläpäin sanotaan!! Sen jälkeen olen pysytellyt visusti lihaisammassa pitsassa tai margariitassa (joka on ehkä parhainta pitsaa mitä voi olla, jos on hyvistä raaka-aineista tehty..)

Arttorius kirjoitti...

Samppa, just kiedoin pari kukintoa!

Elina, hyijyi. Harmittaa tuollaiset halpispitseriat jotka pilaa hyvien vihannesten maineen käyttämällä säilykejuttuja. Kerran vein ulkomaistaustaisten pitseriassa "pitsan" takaisin koska paprikat oli säilykkeitä ja kaikki muukin vaikka tuoretta piti olla. Niistä paikoista lihansyöjä saa varmaan rahoilleen vastinetta mutta suosin itse kotipitsaa joko kirjaimellisesti kotona tehtynä tai sit sen laakin pitsoja.