sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Meri, vene, perhe

Sininen taivas, tyyni meri, kaakaotermari & eväät, tyttäret & koirat, kaikki pakattiin veneeseen ja menoksi. Kävimme pyörähtämässä Espoon puolella Kivenlahdessa jäätelöllä. Veneenlaskupaikalla oli ruuhkaa, kaunis lämmin kevätpäivä houkutteli vesille paljon väkeä. Kevään ensimmäinen retkemme tapahtui upeassa auringonpaisteessa, ei ollut erityisen kylmäkään, pärjäsin toppaliivillä ja paksulla hupparilla paatin kulkiessa. Moni muukin venekunta näkyi olevan liikenteessä vesillä, myös Kantvikista oli paljon tulijoita avomerelle.

Homma meinasi muuttua paluumatkalla jännittäväksi, kun moottori sammui pari kertaa eikä sähköstartilla käynnistynyt eikä moottori muutoinkaan käynyt kuten pitää. Kotiuduttamme purkasin moottoria selvittääkseni vikaa. Putsasin mm. kaasarin tyhjäkäyntisuuttimen. Siitähän se vika löytyi, vaikka syksyllä koko moottorin kävin läpi. Ihmeellisiä nuo japanialaiset härkit!


Sitten oodi mukille. Ensin henkilö saattaa hankkia surkean termosmukin ja pettyä kun kuuma juotava jäähtyy tai kylmä lämpiää jo viiden minuutin päästä. Sitten löytyy se oikea(tai vaimolta löytyi ja olen sosialisoinut sen häneltä). Tänäänkin kaakaoni pysyi kolme tuntia tulikuumana. Ei ole maksettu mainos eikä tule, mutta Contigo toimii! Tuokin muki on ollut aktiivisessa käytössä ensin silloisella tyttöystävällä ja nyt minulla ties miten monetta vuotta.

Nämä päivät on kai niitä jolloin alkaa menemään ajantajusta tai päivän nimestä sekaisin. Tänään on sunnuntai. Huomenna on taas sunnuntai. Ei paha.

3 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Oliko se mötikkä kädessäsi kaasari?
Suzuki PVeessäkin oli kaasari =) Sitä en koskaan putsannut, mutta kaiken muun osasin siitä korjata.

Marjaana kirjoitti...

Esikoinen totesi kotiin tullessaan, että eilen oli sunnuntaiolo, tänään on sunnuntaiolo ja huomennakin on taatusti sunnuntaiolo. Siitä tuntee hyvän loman!

Arttorius kirjoitti...

Huomenna on maanantai ;]