maanantai 7. huhtikuuta 2014

Oli ennen Onnimanni

Pitkäkestoinen operaatio Haali hyviä lastenkirjoja jatkui tänään. Poikkesin pitkästä aikaa kirpputorilla, josta bongasin M. Kurenniemen Oli ennen Onnimanni-niteen. Joku oli ehkä päättänyt luopua koko Marjatta Kurenniemi-satukirjastostaan sillä samalta pöydältä haalin myös Kuinka Kum-Maa on kaikkialla, Puuhiset ja Kaksi kukkopilliä. Nuo kirjat sopii kategoriaan ihastuttava jo Maija Karman kuvituksen tähden. 
Kirpparilla olisi ollut monta Tammen kultaista kirjaa, mutta se on vaimon heiniä hankkia niitä, kun en tiedä mitä on ennestään tai mitä kaikkia hän haluaa niistä. 

Aita tonttia kiertämään-operaatio jatkui iltapäivästä iltaan supergringojen kera. Se ei ole aivan niin nopeaa puuhaa kuin aitatolppien juurruttaminen maahan, mutta kolmeen pekkaan työ on sutjakkaasti etenevää. Vielä on arviolta pariksi samanlaiseksi perioidiksi tekemistä, mutta uskon huomenna homman sujuvan vanhalla tottumuksella nopeampaa. Tänään aidan pingottamisen kanssa piti keksiä menetelmiä, mutta nyt on hyvät löydetty ja homma etenee! Kuormaliina+räikkä toimii monessa paikassa, niin myös aitaverkon kiristämisessä. 

Väsymykseen toimii uni!

4 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Oli ennen Onnimanni on parhaita lastenkirjoja ever!!!

Arttorius kirjoitti...

Joo! Tutkailin eilen kirjaa vuosikymmenien tauon jälkeen enkä ole muistanut miten hieno se onkaan, kaikki palautui lapsuudesta mieleen kun tuotakin luettiin.

elina kirjoitti...

Adalle luen Pilvipaimen kirjaa,siinäkin on Karman kuvitus ja Kureniemen kauneimmat sadut. Yleensäkin Kureniemen kirjat on hyviä. Voiton vie ainoastaan iki-ihana Aili Somersalon Mestaritonttu. Munulla on äitini vanha nide ja se on jo aika luetun näköinen. Onneksi "tyttökirjat" olen säästänyt ja vanhin on isotätini vanha tottisalmen perillinen vuodelta 28.

Arttorius kirjoitti...

Tuo pilvipaimen meillä onkin jo! Siinä on myös mukava kuvitus.