lauantai 12. huhtikuuta 2014

Pelastakaa sammakot!

Ja mehän pelastettiin!
Kotiin palatessamme lähitiellä oli epätodellinen näky. Tietä oli ylittämässä valtava lauma hitaita, ilmeisesti horroksesta juuri heränneitä suuria rupisammakoita. Niitä oli ainakin yli 40, mahdollisesti liki 50! Hätävilkku päälle ja autosta ulos, sammakkoa käteen ja reippaasti siirto ojaan johon olivat matkalla tien toiselta puolelta metsäsuolta. Yksikään ei ollut onneksi jäänyt auton alle, saavuimme sopivasti juuri kun ylitys oli alkanut. Saimme seuraksi nuoren miehen joka hänkin pysäytti kiesinsä ja tuli poimimaan konnia turvaan. Tie on vähän kuljettu eikä kymmenen minuutin aikana näkynyt kuin pari autoa, jotka odottivat sammakkoinvaasion siirtämistä baanalta pois. Tähyilin vielä suon puolelle näkyisikö lisää jähmeitä sammakoita, pari löytyi eikä enempää vaikka kävin hieman pidemmällä. Ennakoin tyyppien aikeet, nappasin käteen nekin ja roudasin ojaan. Jeah, sammakot turvassa, hyvä hyvä.

13 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Hyvö kaikki te :) Ei yllätä yhtään sammakoiden poimintanne. Oliko se tie siellä meidän tontin alussa?

Minttu kirjoitti...

Hyvä siis, lapsi sylissä, ohitusvirhe näppäimistössä.

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Voi onneks sammakot tuli kaikki pelastettua. Kuva olis kiva. Mutta onneks mää näen aina mun ajatukset kuvina niin näen tämänkin tilanteen vaikkei sulla kuvaa ookaan tekstin joukossa. =) Voi vaan vähän maisemat mennä mönkään omassa päässä, mutta selkee valokuvamainen kuva siellä tästä asiasta jo on.

Sammakot on kivoja.

Arttorius kirjoitti...

Minttu, suurinpiirtein siellä.

Jaana, jooh kuva olisi ollut khuul mutta piti saada örkit tieltä pois nopeasti eikä vaimolle moinen tullut mieleen kuin vasta kotona. Sammakot on kivoja harmittomia otuksia, ne vaan on, ui sammakkoa ja syö. Eikä ole haitaksi kenellekään. Kurnutuskin on kivan kuulosta ellei ole joku keuhkosammakko jonka ääntä jossain eläinpuistossa kuulin joskus. Nuo kaikki oli ehkä tosi vanhoja kun oli niin julmetun suuria, yksikin oli suurella löllövatsalla varustettu kaveri :D

Arttorius kirjoitti...

Se eläintarhan sammakko oli mölysammakko http://users.utu.fi/hlehto/aania/sammakko.shtml himmee kurnuttaja!

elina kirjoitti...

Hyvä te:D
Olisi ollut kiva nähdä, miltä pelastusoperaatio näytti, mutta tärkeintähän oli saada sammakot turvaan.

Sanna kirjoitti...

Jahas, se on nyt se aika... joskus iltamyöhällä oon ollu autossa, joka on ajaa lätistellyt sammakkolauman läpi, ja se oli tosi inhottavaa!
Ilahduttavan reipasta kansalaistoimintaa teillä.

Maelka X kirjoitti...

Ne oli varmaan kosiomatkalla kohti kutupaikkaa. Sammakoiden joukkokurnutus on aikas mukavaa kuunneltavaa keväisin. Kiva kun saitte pelastettua...kurn kurn :)).

Arttorius kirjoitti...

En saisi nukuttua viikkoon tai pidempään jos oltaisi jatkettu matkaa siirtämättä niitä tieltä pois kun oli mahdollisuus. Tulevina öinä ja ilmojen lämmettyä varmaan kurnutellaan urakalla ja pian on ojat täynnä kutua ja uusi generaatio syntyy. :-]

Puskissa kirjoitti...

Mainiota toimintaa! Sam Makkoiset on ihania :)

Arttorius kirjoitti...

Pienet ensin! Pitää tehdä kuin haluaisi itselleenkin tehtävän. Jos minä ja monta kaveria oltaisi jättiläisten maassa juuri heränneenä kylmissämme ylittämässä tietä madellen, olisi kiva jos joku jättiläinen pysäyttäisi autonsa ja siirtäisi syrjempään pois jättibaanalta! :D

HelvetinPöllö kirjoitti...

Pelastathan sä myös kastemadot kuivalta maalta? Oikeasti. Mun mielestä kastemadot on jotenkin säälittäviä, kun niistä ei tiedä, kumpi on kumpi pää. Mä nostelen kotipihalta aina kaikki kastemadot asfaltilta nurmikolle ja AM nauraa mulle vieressä.

Korallisormisammakko on aika hellyttävä :D

Itse olen kerran joutunut sammakkoinvaasion kohteeksi lenkillä (olin kai 16). Menomatkalla tie oli tyhjä, kotimatkalla sammakoita oli koko tien leveydeltä ja varmaan parin metrin pituudelta - mitä tehdä? Kaverin kanssa otettiin vauhtia ja hirveästi kiljuen juostiin läpi, kun ei muutakaan voitu. Se oli kamalaa.

Lapsena kyllä pyydystin rupisammakkoja...

Arttorius kirjoitti...

Madotkin jos tilanne on suotuisa. Ne on aika surullinen näky kuivalla tai lainehtivalla tiellä. Todennäköisimmin seivaan ne kuivalta kuin märältä pikitieltä. :]