lauantai 12. huhtikuuta 2014

Suomalainen nettikeskustelija

http://www.iltalehti.fi/viihde/2014041218208938_vi.shtml

Sopii minkä maan kansalaiseen tahansa, mutta kuinka joku viitsii heittää noin rumaa juttua uutiseen, joka kertoo vakavasta sairaskohtauksesta? Aivohalvaus (tai mikä onkaan virallinen määritelmä) on kelju juttu jossa tärkeintä tulevaisuutta ajatellen on potilaan saaminen mahdollisimman pian sairaalaan liotushoitoon. Näin on ilmeisesti toimittu ja hyvä niin. Viime kesänä muistaakseni oli valtakunnallinen radiomainoskampanja, jossa kerrottiin miten tulee toimia ja mitä oireita tulee. Vaikka kuinka ihminen olisi käynyt tursuttamassa silikonia ja botoksia kehoonsa ja on nk. turhis, ei kenelläkään ole syytä olla yhtä mäntti kuin mitä nuo jotkut ääliöt ovat aivo-oksennuksensa rykäisseet. Sitten ihmetellään mistä nuorempi polvi saa ällöttävät vaikutteet juttuihinsa kun jotkut aikuisväestöstä on noin törkeitä!

3 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Just kävi tuossa naapurin rouva kyläilemässä ja mietittiin, että keskustelukulttuuri on nykyään köyhtynyt.

Pohdittiin keinoja sen elvyttämiseen ja katseet kääntyi koteihin ja kouluun.

Mutta kyllä osasyynsä on tällä ajallakin: on niin helppo heittää perustelematon mielipiteensä sinne ja tänne ajattelematta yhtään. Yäk!

Arttorius kirjoitti...

Musta se on taas rikastunut jollain tapaa. Vaikka toisaalta aihio on laaja ja avara ja riippuu mistä vinkkelistä tarkastelee.

Kaikkein parasta ahterointijuttujen heittoon on omalla esimerkillä toimiminen eri tilanteissa. Eipä noita päärääpijäaikuisia kykene ohjastamaan, voi kuin toivoa että itse kukin oivaltaisi miten ihmisiä kuuluu kohdella tai ei kuulu kohdella. Alaikäisten kohdalla on "helpompaa", mutta niissäkin on menetettyjä tapauksia jos vanhempi soittaa suutaan ja haukkuu ihmisiä suureen ääneen. Äh, en ees lähde enempää :D

Marjaana kirjoitti...

Toi köyhtyminen/rikastuminen riippuu varmaan näkökulmasta? Mä en pysty ajattelemaan sitä plusmerkkisenä että keskustelua ylipäätään käydään (mm. netissä) jos sen taso on sitä mitä on.

Ehkä mä oon vaan vanhanaikainen tässä suhteessa?

Ja kyllä, omille lapsille pitää koittaa opettaa argumentointia, erilaisuuden sietokykyä, suvaitsevaisuutta jne. Ja sitä kautta voi kai sitten erimerkillä vaikuttaa tulevaan. Ehkä.

Luin just esikoisen äidinkielen tunnille kirjoittaman mielipidekirjoituksen homottelusta ja homofobiasta ja olin ylpeä. No, taustansa huomioon ottaen on ehkä ihan ymmärrettävää, että on tässä suhteessa ikäistään ymmärtäväisempi.