tiistai 22. huhtikuuta 2014

@Svjetionik Sveti Petar

Lokaatio Adrianmeren biitsillä Kroatiassa. Pienessä(~13 000 asukasta, mutta tuntuu suuremmalta) kaupungissa nimeltä Makarska sijaitsee neljä meitä joista kaksi kolme on nukkunut jo hyvän aikaa. Järjettömän kaunis paikka koko kaikki! (Harmi etten saa fotoa liitetyksi, koska naisen puhelimen verkkoyhteys stop vikarastin takia eikä ulkomaan esto ole vielä poistunut. Joten jos akuuttia ja maailman tärkeintä asiaa tulee niin mulle viestiä tahi säpo.)

Helsingistä lento kesti n. 3 tuntia, ihan sopivasti, Norwegian liiteli. Tenavia kiehtoi ikkunasta avautuvat maisemat, eivät ehtineet kyllästyä istuskeluun kun alhaalla näkyy lumihuippuisia vuoria ja meitäkin piti muistaa halaamalla, lauleskelemalla yms. Lentokentältä Splitistä on tunnin automatka, taitoimme matkan bussilla. Tällaisena off seasonina reissaaminen on ehkä parasta. Edullista lentää ja majoittua, turisteja ei ole nimeksikään, luonto vehreä eikä ole liian kuuma(koskaan ei ole liian kuuma). Eikä paikalliset ole ehtineet kyllästyneitä niihin(meihin) turisteihin. 

Olimme lunastaneet majapaikaksi majakan, joka on tarkoitettu yhdelle seurueelle kerrallaan, saamme olla rauhassa täällä. Tuolla melko reilun matkan päässä on mm. nudistiranta, mutta off season vissiin sielläkin. Omissa oloissa saa siis olla jos haluaa. Majakka sijaitsee aivan keskustan tuntumassa, kävellen talsii nopeasti. Kauppaa, kioskia, raflaa on lähellä. Emme tarvitse kuin ruokakaupan tai torin ja ehkä ravintolan. Kunhan ruokaa on, muusta höpsöstä viis! Alunperin aie oli mennä samaan majakkamajoitukseen jossa oltiin häh!matkallamme, mutta sinne olisi ollut Splitistä yli parin tunnin ajomatka ja muutoinkin se sijaitsee syrjemmässä. Nyt ehkä joutaa tutustua maisemiinkin ja niitä riittää, kuten jylhää vuoristonäkymää kaikkialla ja hengästyttävän kaunis sininen Adrianmeri. 

Ruokakaupassa wanha entinen kauppiaspappa nappasi tyttäremme syliinsä molemmille polvilleen ja jutteli näille jotakin koko kauppa-asioimisen ajan. Lapsia nauratti kun vääntelivät riemuissaan vanhuksen ryppyisiä kasvoja uuteen asentoon. Miekkosen piippukin taisi lentää jonnekin kun neidot osoittivat lähimmäisenrakkautta. Ostokset tehtyämme tyttäret halasivat uutta ystäväänsä pitkään ja saivat mieheltä banaanin. Lisäksi asioimme apteekista hankkimassa haavataitoksia, ea-reservistä puuttui just niitä. 

Majakkamme rannoilta löytyy mm. sileitä kallioita ja kaikkea älyttömän hienoa, kuten kasveja ja puita joita en tunnista. Niitä ja sitä kaikkea älyttömän hienoa vaimoni on fotoillut kamerallaan siten, että hän joutuu huomenna muistikorttiostoksille. Olisi varmaan 16 gigan muistikapasiteetti riittänyt, mutta unohti tyhjätä kortin eikä ole varmaa onko kortilla olevat kuvat kotona tallessa. 

Erityisiä nähtävyyksiä yms ei ole hinku koluta. Patikointiturneilla varmasti näkyy paljon kiinnostavaa! Heti aamulla käydään kiipeilemässä korkealla. Muutoin riittää tulipunainen auringonlasku, kiviset kadut ja täydellinen reissuseura. Mutta kroh, pitkä päivä takana. 

9 kommenttia:

Acata kirjoitti...

Oi, kuulostaa ihan huipulta! Kroatia on erittäin korkeella mun koettavien listalla, nauttikaa munkin puolesta! :)

Acata kirjoitti...

Oo, nyt se on ottanut haastetehtävät pois, vajakki kiittää! :D

Marjaana kirjoitti...

Voi nauttikaa olostanne, kuulostaa aivan mahtavalta!

Matkakuumeinen täällä kateellisena huutelee ;-)

elina kirjoitti...

Mukavia päiviä.

Maelka X kirjoitti...

Saisiko muutaman kuvan, kiitos. Näin valokuva ja luontoihmisenä kiinnostaisi nähdä millanen luonto siellä on.

Mukavia lomapäiviä sinulle ja perheellesi.

e l i n a kirjoitti...

Kuulostaa ihan täydelliseltä lomalta , good for you all!

Puskissa kirjoitti...

Hyvää lomaa sinne :) Veljeni on myös kehunut Kroatian kauneutta, ehkä joskus sinnekin pääsen.

marrasthetics kirjoitti...

Kroatiasta oon nähnyt niin kauniita kuvia, että sinne pitäs kyllä joskus päästä :)

Nauttikaahan :)

Arttorius kirjoitti...

Kroatia oli tai on se yhä kaunis ja kiva, mutta koti <3<3