torstai 3. huhtikuuta 2014

Tekemisen meininkiä

Meillä tehdään aitaa tontin ympäri. Toteutuksena aitatolpat maahan+150 cm korkea aitaverkko. Tarkoituksena on ylettää suurin osa aidalla noista metsämaista. Syitä vaikkapa se, että koirat saa olla vapaammin ja ettei takapihalle tule hölmöjä marjastajia irtokoirineen kanoja pelästyttelemään. Aidattavan alueen piiri on jotakin 400 metriä, ei ihan niin paljoa mutta lähemmäs 4 kuin 3. Tekemistä on paljon, suurin aika menee puutolppien maahan saamisessa.

Homma alkoi hieman odotettua aiemmin, koska sain te-toimiston kautta palkattua kaksi supergringoa supernopeasti. Pessimistisesti ajattelin ilmoitusta jättäessäni ettei ketään kiinnosta ruumiillinen työ ulkoilmassa, vielä mitä! Täkyyn tarttui kaksosveljekset samalta kylältä, joskin toiselta laidalta. Herrat aloittivat eilen ja homma on käynyt kuin leikiten. Toinen tekee rautakangella reikää, toinen lyö aitatolpan reikään ja lekaa perään. Nuoria miehiä ei paljoa tarvinnut edes opastaa, vaikka ei senkään olisi väliä, ei kukaan ole seppä syntyessään. Homma on käynyt niin nopeasti, että aitatolpat (n. 90 kappaletta) on maassa jo. Ensi viikolla aitaverkon pingotusta ja sittenhän se onkin siinä apumiesten osalta.

Oli kiinnostavaa selvittää eroja kotitalousvähennykseen oikeuttavista töistä ja mitkä ei oikeuta. Se olisi ratkaissut maksanko palkkaa vai työkorvausta. Päädyin kuitenkin palkan maksamiseen(vaikka aidan rakentaminen oikeuttaisi vähennykseen) koska pojat saavat täten enempi rahaa ja minun tarvitsee maksaa työnantajamaksuineenkin vähemmän(kuin vaikkapa viherrakennusyritykselle) huolimatta ettei taloutemme tällä erää saa hyötyä kotitalousvähennyksestä. Vielä kun nuo huiput työmiehet löytyivät helposti, ei työnantajan riski taida olla valtava. Niin ja onhan tätä vuotta vielä jäljellä reilusti ja mielessä on hommia, joihin verovähennysoikeutta voi käyttää. Kaikki hyödytään: me saadaan aita, nuoret miehet autorahaa ja työkokemusta ja Suomen valtio verotuloja syydettäväksi Kreikkaan. Heh.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------Piisistä tulee mieleen mm. ikiroudan sulaminen. Kuinkas sattuikin.

2 kommenttia:

Samppa kirjoitti...

Työmiestenne takia teillä nähdään unia kaksosia odottavasta miehestä?

Arttorius kirjoitti...

Heh, paljon mahdollista.