lauantai 19. huhtikuuta 2014

Upea päivä!

Taas kerran!
Vaimon kaksi kummilasta kävi olemassa pari tuntia kylässä aamupäivällä. Heitä ei näy kovinkaan usein, sillä toinen asuu Yhdysvalloissa ja toinen tuossa pienemmän veden takana Tukholmassa. Nyyjorkkipoika oli innoissaan kun sai taas hoitaa kanoja ja korjata kananmunat pois, viimeksi hän oli meillä loppuvuodesta. Nytkin ensimmäisenä kysyi voidaanko jo mennä siivoamaan kanalaa. Niinpä kanoilla oli päivällä eri palvelijat kun Ruotsityttö ja Jenkkipoika ruokkivat niitä. D-vitamiiniannos tuli myös täytetyksi runsaan auringon seurauksesta, hyvä hyvä.
Muutoin päivä noudatti eilisen linjoja. Sauna kuumana ja merivesi kylmänä. Ei mies muuta tarvitse.

7 kommenttia:

Samppa kirjoitti...

Kävitkö jumpalla tänään?

Arttorius kirjoitti...

Kotona joo. Tuletko huomenna meille?

Magdaleena kirjoitti...

Hei, kerro miten teillä hoituu kanojen hoito jos lähdette reissuun? Meillä on jo pitkään ollut kesäkanala haaveena mutta ainoana esteenä mietityttää se kun kesällä kuitenkin tulee parin-kolmen päivän reissuja reissattua ni mitäs kanat sit?

Arttorius kirjoitti...

Ensi viikolla vaimon sisko ja/tai sen mies käy niitä hoitamassa. Viime vuonna kun oltiin reissussa viikko sain nakitettua samalla kylällä asuvan kaverin. Kaikki potentiaaliset hoitajat asuu alle 10 kilsan etäisyydellä niin onnistuu helpohkosti. Muut eliöt viedään puolison vanhemmille. Mut kanoja tarttee jonkun käydä hostaamassa vähintään kerran päivässä, sillä tavalla nk. vaativia otuksia he.

Magdaleena kirjoitti...

No niin ajattelinkin.. Eli täytynee lahjoa munilla tarpeeksi kattava mahdollisten hoitajien porukka ennen kanojen hankkimista. Ehkä vuoden päästä jo... =)

elina kirjoitti...

Upea päivä oli täälläkin, eli en tehnyt yhtään mitään:) Illalla ajattelin mennä kirkkoon, mutta ulkoilu oli jäänyt vähäksi ja linkutin koirien kanssa ulos. Ihanaa olla kävelyllä pitkästä aikaa.Olin ulkona yli tunnin ja loppuillasta en sitten osannut kävellä ollenkaan, mutta ei haitannut oli niin mukava olo ulkoilun jälkeen.
Tänä aamuna mies kysyi, uskaltaako hän lähteä venehommiin, kun en pääse kävelemään, mutta totesin istuvani koneella sitten koko päivän. Nyt on kuitenkin ihana olo ja menen ulos haravoimaan. Kyllä ms on kumma tauti, kun välillä lenkkeillään ja välillä en kävele metriäkään. Uimaan pystyn, mutta en sauno, haravoida pystyn, mutta en kyyki kukkapenkeissä.
Ihanaa pääsiäisen aikaa ja aurinkoisia päiviä. Minä lähden nyt ulos.

Arttorius kirjoitti...

Onneksi pystyt noinkin aktiivinen olemaan! Toivottavasti ne paremmat päivät auttavat jaksamaan hieman paremmin niitä kehnompia päiviä. Mutta liikkumaan kykenemättömyys on aivan kamalaa, oli kyse yhdestä tai muutamasta. Minä olin muutama vuosi sitten ~2 vuotta käytännössä vuoteen vanki kun katosi kaikki taidot.

Tänään kauden ensimmäinen veneretki. Ja jo piti irroittaa moottorikin ja purkaa atomeiksi kun hän hieman halusi nikotella...