sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Äidin vanki

Entisen kotikylän naapurikunnassa asuu muuan nainen jonka tunsin joskus paremminkin, kun oli yhteisiä maatalousprojekteja ym. toimintaa. Hän on ahkera, työssään menestyvä ja tunnollinen maatalousyrittäjä, mainittava tuotakin tärkeämpänä myös se että tosi mukava ja kaikkien kanssa toimeentuleva. Urheilullinen, hiihtää finlandiat huippuaikoihin, juoksee maratonit ja maastojuoksukilvat vikkelään. Nainen elää silti yksin. Yksin olemisessa ei ole mitään vikaa, jos se on vapaaehtoista, mutta tiedän varmaksi ettei ole. Luulisi, että nk. ottajia riittäisi hymyilevälle, reilulle, ystävälliselle ja kivan näköiselle naiselle. Olisi tosiaan, on vain yksi iso mutta: Naisen äiti.
Naisen äiti torppaa aikuisen tyttärensä pariutumisyritykset kerta toisensa jälkeen. No, varmaksi tiedän kaksi. Ainakin kaksi eri yritystä ihmissuhteeseen naisella on kaatunut äidin vastustukseen/äidin henkiseen yliotteen tyttäreensä jottei sulhoehdokkaat ole voineet tai pystyneet jäädä taistelemaan kun toisella on selvästi elämässään joku muu, joka määrää...

Naisen äiti asuu siinä tilalla samoin ja taatusti puuttuu kaikkeen yhä tänäkin päivänä. Kuten myös henkilökohtaiseen elämään jota ei varsinaisesti ole paitsi urheilukilpailujen ja -tapahtumien verran. Todella surullista. Jotkut ihmiset ovat yksinkertaisesti julmia ja kuvittelevat voivansa määritellä miten lähimmäisensä saavat olla ja elää. Tuollainen valta-asema-asettelu ja ihmisen alistaminen tahtoonsa on kamalaa ja hirvittävää. Siinä ei hyödytä vaikka alistettu olisi normaalein ajovaloin varustettu.

Tuttunaisella on myös sisko, joka meni naimisiin useita aikoja sitten. Tuo sisko ei koskaan käy entisessä kotopaikassaan. Mikseihän?
Miksei vanhempien suorittama henkinen väkivalta ja nollailu päädy oikeussaleihin?
Ihminen tuli mieleen kun selasin eilen käydyn juoksukilpailun tuloksia. Harmi etten bongannut häntäkään, tosin Extreme Runissa oli muutama juoksija. Josta tuli mieleen jatkoaatos notta voisin laittaa menemään postikortin.

2 kommenttia:

Puskissa kirjoitti...

Tuli mieleeni, olisiko mahdollista että äidillä olisi jokin persoonallisuushäiriö (esim. narsismi)? Selkeästi aikuinen tytär on vahvassa alistussuhteessa.

Arttorius kirjoitti...

Paljon mahdollista. Ko. äiti jäi leskeksi muutama v sitten ja tuntuu kuin olisi tiukentanut otetta sen takia. Että pelkääkö jäävänsä yksin. Äh, pimeetä meininkiä. :/