keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Ajatelkaa edes lapsia!

http://www.hs.fi/elama/Kuka+haluaisi+hetero-+tai+rumuusvapaan+hotellin/a1400636311058

Olisi myös kaikin puolin miellyttävämpää, jos lapsiystävälliset palvelut olisivat normi. Ei ole mitään järkeä tunkea kaikkia lapsia samaan nallesertifioituun hotelliin kiljumaan. Eihän siitä kukaan nauti, eivät edes lapset.

Jaa, niin miksi?
Taisin olla outo lapsena kun en tuntenut häpeää siitä että oli vain aikuisille tarkoitettuja asioita tai paikkoja. Tunnen outoja perheitä, koska heidän lapset eivät tunne häpeää siitä kun eivät saa mennä elokuviin katsomaan väkivaltaisia leffoja, ylipäätään ymmärtävät että on asioita jotka on suunnattu vain aikuisille. Tai sitten näiden lasten vanhemmat ovat sen verran älykkäitä ja kykenevät nk. tuottamaan pettymyksiä karusta maailmasta siten ettei niitä jäädä märehtimään.

Kirjoittajaa kaiketi tympii lapsivapaa hotelli-nimitystä enempi se että vapaassa markkinataloudessa on ihan okei luoda palveluja eri tarpeita varten ilman että se olisi syrjintää. Kuten vaikka se että iäkkäämpi pariskunta saattaa haluta hotellin jossa aamiaisella saa syödä ilman äänivallien murtumista korvissa alaikäisen pienen ihmisen toimesta. Tai lapsiperhearjesta lomalla irtautuva pariskunta saattaa haluta nukkua yönsä ilman että seinän takana huutaa korvatulehdustaapero. Tai...
Joistakin vanhemmista tulee näemmä herkästi mielensäpahoittavia, varsinkin äitihenkilöistä koska juuri heidän mikatopi on esimerkillinen sävyisästi elehtivä mini-ihminen että tuo hotellin ikärajavaade on just sellainen että kiskonpa palkokasvia onteloon ja kirjoitan kolumnin miten lapseni on syrjitty kansanryhmä. Ja mitä ihmisessä on vikana kun ei ihmisiä kestetä, onko ympäröivä yhteiskunta täynnä suvaitsemattomia lapsivihaajia kun pitää olla lapsettomia hotelleja. Yhyy, ai onko humalassa kiekuva turisti hotellinaapurina sitten mukavanpi vaihtoehto? Joo ei, vastakkainasettelukin on aika tarpeetonta, mutta niinhän se menee.

Joskus luin ihmisen blogia, mutta alkoi olla jossain vaiheessa vihainen äiti-meininkiä sen verran liikaa että nuo Helsingin Sanomien kerran kuukaudessa ilmestyvät kolumnit riittävät mainiosti, hyviä ovatkin. Myös takuuvarma klikkimagneetti kun liittää johonkin kohtaan sanan homo tai suvaitsemattomuus vaikkei itse aiheeseen liittyisi pätkääkään.

Mutta mikä tärkeintä, eikö kukaan ajattele lapsia?!?

4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Televisiosta tuli joskus jonkun mainostoimiston mainos jossa kaksi eläkeläistä kirmasi biitsillä. M kysyi että onko nuo niitä lapsivapaita lomia? Yöks, haluaisin olla samassa hotellissa jossa järjestettäisi rokkifestarit! Saa siellä olla lapsillekin kerho.
Ei selvinnyt mistä oli bongannut tuon lapsivapaa-termin, mutta nähtävästi käsittänyt sen vähemmän negatiiviseksi tahollaan. Kaikki ei tietysti, mutta mikä olisi universaali sanasto jolla ei loukkaisi jotakin. Aina niitä löytyy joka pahastuu mistä pahastuu.

Arttorius kirjoitti...

Tuo(kin) kirjoittaja alkaa toistamaan itseään. Valitettavasti. Nk. tavallisissa ihmisissä se vielä menee mutta mikäli kirjoittaa ja julkaisee työkseen, luulisi että löytyisi muitakin lähestymistapoja kuin kertomukset mistä on pahoittanut mielensä ja miksi.

HelvetinPöllö kirjoitti...

Mä haluaisin lomalle sellaiseen hotelliin/paikkaan joita tv:ssa mainostetaan: jossa ei ole ketään muita kuin minä ja mieheni. Niinhän niissä mainoksissa mainostetaan: Tyhjä ranta, ei ristin sielua missään, allasbaarissa ei ketään muita kuin tarjoilija, illalla ravintolassa vain orkesteri soittamassa juuri meidän haluamaa musiikkia, aamiaisella vain me. Koko kaupunki vain meitä varten.
Missä sellainen on?

Arttorius kirjoitti...

Utopiassa :p
Aika lähelle sitä päästiin kroatiassa johna hilluimme muutama viikko sitten. Ei muita majapaikassa paitsi me.