tiistai 27. toukokuuta 2014

Ikioma lemmikkisademetsä
Tuhansia ja taas tuhansia lemmikkejä 30 metriä torpan takana. Loppukesästä siinä kasvaa...tuota noin, en muistakaan. Viininpunaisia pieniä kukintoja siinä silti ja niitäkin on noin julmetusti. Yksi lempipaikoistani monista muista lempipaikoista. 

Sain toimia alkuillasta erään nuoren herran jalkapallokuskiassistenttina klopin harkoissa, pojan äiti on nuoruudenystävä. Olimme toisillemme melko tuntemattomat, vaikka olen heillä joskus kylässä käynyt mutta poika on ollut yleensä kaverilla tai ulkona. Parin tunnin aikana minusta ja pojasta ehti tulla kovinkin tutut.

Jalkapallokentällä tein erinäisiä huomioita. Kuten sen, että pääkaupunkiseudulla ja ympäristössä panostetaan urheilukenttiin. Esimerkiksi tosi laadukkaat tekonurmet monessa paikassa! Tosin onhan maakunnissakin, mutta mun hämmästely johtuu vain siitä kun sata vuotta eKr. oli vain hiekkakenttä ja jos nurmikko löytyi, oli se joku kesannolla oleva peltopläntti, joka seuraavana vuonna oli jo viljelty. Tosiaan, nykyään urheilu-, suoritus- ja reippailualueet ovat mielettömiä huvipuistoja hiekkakentällä polvet aina aukoneelle juipille. Siellä kentällä huomasin taas maailma on pieni ja kaikki entisiltä nurkilta asuu täällä-efektin. Muuan entinen koulukaveri entisiltä alueilta oli lastaan tuomassa treeneihin. Tämänkin kevään aikana olen yhyttänyt jo kaksi entistä koulukaveria täältä! Tuusula-Kerava-Espoo-Helsinki-Vantaa–huudeilla asuu kohta koko kylä. Eikä mikään ihme, hyvä on ihmisen asua siellä missä tuntuu kodilta!


4 kommenttia:

elina kirjoitti...

Voi, miten kaunista. Lemmikki on lempikukkani ja olen yrittänyt saada sen viihtymään pikkuisella pihallani, mutta aina se häviää. Tuohan on oikea paratiisi Jumalan pienelle unohdetulle. (tiedäthän tarinan)

Arttorius kirjoitti...

Tuo on tie ja jatkuu vielä hieman pidempäänkin. Siitä olisi saanut taloa rakentaessa järkevimmim isommalta tieltä ajotien talolle mutta nähdessäni tuon lemmikkimäärän ei voinut millään! Pihlajat ja lepät kaareutuu vielä alempana noiden päälle, käsittämättömän kaunis paikka.

Maelka X kirjoitti...

Vaude, ihana paikka.

Arttorius kirjoitti...

On. Mullo reilun kokoinen tontti mutta silti jaksaa hämmästyttää kuinka monimuotoista mahtuu luonnon mittakaavassa pienelle alueelle. Rannalla kiveä ja kalliota, talon takana tuollainen sademetsä ja pieni koivikko toisella puolella ja taas toisella puolella kuusikkomännykköä.