keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Metsässä on meininkiä


Meillä asuva nainen yritti eksyä metsään suunnisti, minä ja lapset viihdytimme sillä välin itseämme lähistöllä skutsissa kun emme viitsineet paikallaan olla odottelemassa vaikka "huoltojoukkoa" olimmekin. Kuvan kaveri tervehti meitä aurinkoiselta kiveltä ja kävi kaikkien kolmen kädessä kääntymässä ennen kuin laskin otuksen takaisin paistattelemaan alkuillan aurinkoon. Aivan vieressä hyppeli uteliaan oloinen korppi, mutta vaimon puhelimesta akku oli sippi enkä viitsinyt käyttää virtasta epäselvän kuvan ottamiseen. Tirppa oli kuitenkin sen verran kaukana ettei selvää fotoa olisi tullut.

Kotimatkalla ajoimme kahden mörssärin(rekan) välissä kun ohikaan pystynyt menemään jatkuvan vastakkaisen liikenteen tähden. Noh, takanamme ajanut vatipää kilahti ja lähti ohittamaan meitä aivan kamikazena kuten myös edellä mennyttä rekkaa. Just. Vihdintien pohjoispuoli ei ole erityisen hyvä siihen tarkoitukseen, varsinkaan monen kymmenen tonnin painoisen hitaan rekan juttu. Idiootteja riittää!

4 kommenttia:

Tuomo kirjoitti...

Löytyikö rasteja? Sinä se löydät itsellesi aina seuraa. Onko lenkkireiteilläsi käärmeitä näkynyt? Entä sammakoita lisää? Sanna kertoi iltalenkillä nähneensä kalliolla ainakin kuusi suurta kyytä lämmittelemässä. Yhden käärmeen hän oli siirtänyt oksalla tieltä sivuun ettei jää alle.

Arttorius kirjoitti...

Taisi löytää kaikki! En ole nähnyt, harmi. En ole moneen vuoteen nähnyt kyytä luonnossa. Sammakotkin taitaa olla muilla main. Hieman köyhiä havainnoinnit ollut. Merikotkavanhus taitaa pesiä Pickalassa mutta siitäkään en ole varma. Kiikarini tarkennus reistaa!

LB kirjoitti...

Anguis fragilis? En muista miksi sitä suomeksi kutsutaan. Mukavaa Lotan suunnistuksesta innostuminen. Eikö sinua kiinnosta?

Arttorius kirjoitti...

Jee, luontoilta koossa! Vaskitsa joo. Tyttöjä nauratti otuksen silmät ja se kun kieritti itseään rannetta vasten. Tänään tuijoteltiin sammakkoa kanalan takana ja erityisesti sen käsiä.

Joop, se on joskus muutama v sitten enempikin mikä oli yllättävä uutinen kun on lähinnä keski-ikäisten äijien harraste. Joka päivä siis oppii uusia tietoja. Ei mua innosta suunnistaminen. Ei siksi että olisi tyhmää tai vastaavaa, mutta pidän näistä nykyisistä toiminnoistani.