sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Onnikko


Hjärta 2/3 (1/3 tutkimassa koppakuoriaista)

Hyvä sunnuntai oli tehty aamuvarhaisen parin tunnin sporttisessiosta, pitkästä aamiaisesta terassilla, monista uintihetkistä, riippumattolukemisesta, ruoanlaitosta ja leipomisesta, kanojen munien etsimisestä pihasta ja tällaisesta himmailusta. 

Tänään on vaalipäivä. Tajusin vaimon äänestäneen samaa ehdokasta kuin minäkin. Öy nöy, ällöttävää samanmielisyyttä! Seuraavaksi varmaan hankitaan samanlaiset tuulipuvut ja pipot, siitä se lähtee. Pian alamme kertomaan ajatuksemme me-muodossa. "Meidän mielestä puolukkavispipuuro ei ole niin hyvää kuin mustikkavispipuuro."
Haluaisin, että meidän poliittiset näkemyserot olisi jatkossakin erilaiset, koska rouvan kanssa on mieluista olla eri mieltä poliittisista ja joistakin yhteiskunnallisista asioista. 

Ainiin, viikonlopun anteihin kuuluu pari uutta makuasiaa. Teimme tänään wannabe-senegalilaista ruokaa, koska eilen ollessamme maailmalla kylässä saimme syötäväksi törkeän hyvin maustettua riisiä ja vihanneksia. Tunnistin eilisesssä safkassa olleet mausteet mielestäni ja tänään tein posselle ohrattorisottoa ja lisäksi porkkanatikkuja. Ei tietty maistunut kuten eilinen, mutta taas uusi idea sahramin käyttöön. Toinen ai niin. Olen juonut maitoa! Kyllä! Ostin erästä ruokaa varten kookos- ja kauramaitoa ja sitä jäi. Tein itselleni ihmiskokeen ja maistoin niitä sellaisenaan. Ei pahaa, muttei hyvääkään. Tavismaidon haju lämpimänä on yksi karmeimmista ja ällöimmistä mitä tiedän, mutta kookosmaidossa pataruoassa ei sellaista efektiä tullut. Mutta nuo toimii. Meillä asuva nainen syö aamiaiseksi veetabiksejä maidon kera, minä kokeilin samaa mutta kylmän(jääkaappimme lämpötila juomaosastolla on 1 aste eli kylmää) kookosmaidon kera. Sehän oli hyvää. Vanha koira oppii uusia temppuja. Eikun makuja. Kauramaito oli positiivinen yllätys, sitä joskus ehkä lisää. 

6 kommenttia:

HelvetinPöllö kirjoitti...

Entäs mantelimaito?

Samppa kirjoitti...

Äänestittekö jussi halla-ahoa? ;) vai tuppia?

Lotta kirjoitti...

Samantha! Yökh! More yakh! 😁

marrasthetics kirjoitti...

Mä oon kerran maistanut kauramaitoa, kun jossakin kylässä ei ollut laktoosittomalle muuta tarjolla jonkun jälkiruoan kera. Se oli siis vähän niinkuin kastike jollekin aika tömäkälle marjajälkiruoalle. Mutta se oli kyllä hyvää :)

Ihana kuva :)

Marmustoi kirjoitti...

Nonnih, löysinhän taas tänne blogiisi. Jotenkin hukkasin sen matkan varrella (niin kuin monta muutakin asiaa elämässäni). Samanmielinen äänestäminen on tosiaan niin last season, että. Koettakaa nyt saada vähän erimielisyyttä aikaan ;)

Arttorius kirjoitti...

Hp, ai sellaistakin on? En tiedä siitä enkä noista muistakaan enempää tuleeko vielä käytettyä.

Sami, tuppia ilman muuta... Juueitod.

Marra, minustakin se kauramaito oli kuin kermaa koostumukseltaan mutta yllättävän raikasta. En tosin arkikäyttöön ottaisi ja muutakaan käyttöä ei taida olla, mutta hyvä tietää että on tuollaisia korvikkeitakin.

M L, kyllä! Huolestuttavaa kun kaksissa viime vaaleissa on oltu kovinkin samoilla linjoilla, vaikka pitäisi olla täysin eri mielteet. Huh, ehkä asian kanssa voi elää ;]