tiistai 6. toukokuuta 2014

Poliisi on natsisika

Missä syntyy niitä erinäisiä ihmisiä joilla on niin suuri viranomaisviha, että aletaan näkemään mörköjä kaikkialla jossa sellaisia ei ole? Mikä mutteri on löysällä, jos mahdollinen huono kokemus saa ajattelemaan jokaisen olevan samaa kuin sen oman huonon kokemuksen osapuoli? Mietin tätä ja paljon muuta viimeksi eilen kun paikkakuntamme marketin kahviossa ollessani lasten ja kaverikollegan kanssa mehulla tuon kaverin joku "poka" tuli kiekumaan miten paskoja Suomen poliisit on ja miten väärin oli se kun joutui tuon kaverin viemänä putkaan pääsiäisenä. Heppu räähkyi vieressämme pari minuuttia ladellen luultavasti kaikki osaamansa kirosanat, mutta ei saanut huomiota ja lähti pois. Keskaria osasi näyttää lähtiessään, oo mikä taituri! Olimme syvästi vaikuttuneita ihmisen verbaalisesta ulosannista.

Mikäli poliisin toiminnassa kansalaisen mielestä tapahtuu jotakin väärin, demokraattisessa valtiossa on mahdollista tehdä kantelu(klik) eikä tule hakatuksi tai pidätetyksi. Lehtien kommenttipalstoilla ja Esson baarissa kitiseminen ei hyödytä ketään, joten valitusta sinne mihin kuuluu, lähimmälle poliisille, poliisipäällikölle tai oikeuskanslerille tahi nettisivun kautta, hopi hopi. En tunne valitusprosessin tarkkaa kulkua, mutta asiat käsitellään ja tietysti vakavimmat syytökset mahdollisimman nopeasti.
Toki on tyylikästä ja trendikästä dissata suorittavia viranomaisia ja muodostaa kuvitelmissaan homogeeninen yhteisö, jossa on tyhmiä/hölmöjä/natseja/kaljuja/tatuoituja paskiaisia jotka saavat ihan taatusti kiksiä sakkolapun näpyttelemisestä, rekisterikilpien repimisestä ja virka-apuna huostaanotoissa toimiessa ja muussa tavallisen ihmisen kiusaamisessa. Samoin kuin humalaista, päälleen oksentanutta pöksynsä liannutta ihmistä autoon kantaessa, kirveen kanssa riehuvaa sekakäyttäjää taltuttaesssa tai neljä viikkoa hukkuneena olleen vainajan tuntomerkkejä ja lautumisia kuolinsyylomakkeeseen ylöskirjatessa. Kyllä noista kiksiä saa! Not. Silti noita ja paljon muuta tekee ne samat ylimieliset hyväkkäät, jotka ovat "ajattaneet kilometritolkulla" sun muuta kauheutta(=työtehtäviä) suorittaneita tyranneja joiden päämäärä on viattomien ihmisten jahtaaminen ja ikuinen odotus, että pääsee retuuttamaan ja käyttämään liiallisia voimatoimia. Se on se toimintamalli jolla Suomen poliisit toimivat. Juu.

No mut se siitä. Veikkaan ettei yhtäkään poliisihenkilöä nappaa pätkääkään kuunnella vapaa-ajallaan miten hyvin tai huonosti joku kollegansa on toiminut jossain tilanteessa. Olen noin parin vuosikymmenen aikana kuullut melko monta tarinaa miten joku poliisi on tehnyt sitä tai tätä ja miten hyvää tai huonoa palvelua on saanut. Ei kiinnosta. En minäkään postinkantajaksi tietämälleni ihmiselle selvitä miten entisen kotikuntani postinjakaja oli myöhässä. Tai tutulle lääkärille selitä kokemuksellisia mielipiteitäni lääkäreistä. Ketään ei luultavasti kiinnosta työnsä vapaa-ajalla siinä määrin etteikö se alkaisi tulemaan korvista pihalle jossain vaiheessa, varsinkin jonkun toisen jauhamana oli positiivista palautetta tai ei. Ammatti on yleensä vain ammatti eikä välttämättä kerro ihmisestä mitään. Tietty esimerkiksi poliiseja dissaavat kuvittelevat yhtä jos toista, mutta sillehän ei mahda mitään. Ei voi vaikuttaa kuin omaan toimintaansa ja tekemisiin.

----

Ps. Dear kitinäilkeäano - you're so busted. Tik-tik-pöff! Tekohyvyys on tosi ällöä. Minäkin olen pro omassa ammatissani. 

6 kommenttia:

Antti-ihana kirjoitti...

Tule hyvä kakku.

Arttorius kirjoitti...

Tuliko? Mä kävin päivällä katsomassa miltä mun pyssypumpum näytti ja menen heti huomenna iltapäivällä ammumaan. Eiku ampu... Tjoo, koti on rakkaus.

Puskissa kirjoitti...

Just. Näin asiakaspalvelijan näkökulmasta voisin sanoa, että ensinnäkin joka ammattikunnasta löytyy pissipäitä, mutta kyllä todella paljon vaikuttaa ihan se oma käytös. Eli niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

Yksi veljistäni on poliisi, kaikenlasita olen kuullut hänenkin hommistaan ;) Hän oli pari vuotta Kosovossa kuulustelemassa Strebreniczan sotasyyllisiä, kun halusi vaihtelua normiarkeen.

Arttorius kirjoitti...

Eilinen ulisija oli kuulemma riekkunut julkipaikalla yrittäen potkia ja hakata autoja ja polkupyöriä. Et ihan omaa typeryyttään sai yösijan valtion majatalosta. Mutta vastuu omista teoistaan voi olla helpompaa vierittää toisen kontolle. Kurjinta oli kun tyttöni oli kiroavan ukon vieressä mutta eivät todennäköisesti äkänneet mitään tyhmää tapahtuvan kun keskittyivät kirjaan.

marrasthetics kirjoitti...

Just viime viikolla mietin, kuinka tuo valittaminen paisuu. Siis kun kaupassa yksi rouva alkoi vinkua kun jossain kukkasessa oli pari lakastunutta kukkaa ja siitä se juttu sitten laajeni, pienestä alkanut valitus päättyi siihen, kuinka nykyään on tosi huono myymäläpäällikkö ja ennen kaikki oli paremmin ja kaikki järjestyi kun sanoi (näinköhän...) jne. Mua suorastaan huvitti kuunnella, kun pienestä asiasta paisui iso härkänen ja loppu viimein ihan joka asia oli huonosti. Mainittakoon, että ko. rouva käy kaupassamme joka ikinen päivä ja on kanta-asiakas pitkältä aikaa, niin mietinpä vain, että jos kaikki olisi niin huonosti, kuin tuo väitti, kävisiköhän rouva joka päivä... Aiheesta saa ja pitääkin huomauttaa esim kaupassa, mutta silti musta ihminen tekee itsestään aika nolon, jos jostain todella pikkuasiasta kehtaa paisutella valituksensa siihen asti kuinka kaikki on huonosti ja ilmoittaa tekevänsä valituksen. Tekisivätpä joskus ihan oikeasti niitä valituksia, niin ehkä meidän rivityöntekijöiden elämä olisi jopa helpompaa, koska suurin osa valituksista koskee asioita, joihin meillä ei ole minkäänlaista vaikutusmahdollisuutta.

Niin ja kaupan täti on rasisti, kun se huomaa ulkomaalaisen asiakkaan käyneen jo kolmella kassallaostamassa tuotetta, joka on rajoitettu tietty määrä per asiakas. Neljännellä kassalla kieltäydyttiin myymästä, koska toiminta oli huomattu. Kaksi päällikköä täytyi raahata paikalle, koska tämän itse väärin tehneen asiakkaan mielestä myyjä on rasisti ja myyjä on erotettava ja heti. Suomalaisella on vähemmän "aseita", koska kun ne jää kiinni vastaavasta, ne ei voi edes käyttää rasistikorttia, vaan joutuvat nielemään tappionsa.

Arttorius kirjoitti...

Äsfh, tylsiä tuollaiset härkäskärpäset!
Samoin kuin räsism!syytökset. Ite en ole enää järjesyspoliisissa eli tuolla kadulla mutta ollessani oli aina välillä niitä jotka kitisi kohtelun olevan rasismia kun kohde on tumma/romani/venäläinen. Kerran nyhdin kilvet aasialaisperäiseltä kuskilta vakuutusmaksamattomuuden takia, sekin oli rasismia miekkosen mielestä. Mut joo, maailmaan älämölöä mahtuu!