lauantai 31. toukokuuta 2014

Ratatatatatouille ja raparperipiirakka

Kävin tänään Alkossa ostamassa pikkupikkuisen pullon punaista viiniä johon sain vinkin viisaammalta. Se (viini siis) tulisi ratatouilleen. Voi, voi, kävi kuten ehdin kauhistella, minulta tultiin kysymään ystävällisen myyjän toimesta millaiseen tilanteeseen olen viintä etsimässä. Ähpvjööö. Löysin viinin myyjästä huolimatta. Alkoholikaupasta poistuessani sain syliini holtittomasti pinkovan nuoren miehen jonka perässä juoksi vartija. Miekkonen yritti tempoa vartijaa repullaan, autoin hieman kiinni ottamisessa vaikka mielelläni en noihin sekoonnu.

Ratatouillesta tuli maukasta. Se on ehkä ainoa ruoka jossa vihannekset saa olla tosi pehmeitä. Patongin ja halloumin kanssa täydellistä! Lauantain ja kesän kunniaksi tein raparperipiirakkaa. Teen raparperipiirakan samalla tavalla kuin mummonikin teki eli taikinan+täytteen päälle tulee kermaviili-kananmuna-sokeriseos. (Tuo sopii myös mustikkapiirakan yms päälle) Uunia ja sitten ei tarvitse muuta kuin popsimista. Popsimme sitä omenamehukuplajuoman kanssa terassilla. Tulossa on hieno kesä!

----

Aamupäivällä juoksentelin lenkin kylän kautta, koska toivoin näkeväni koulusta vapautuneita koululaisia. Näkyihän niitä ja sisuksissa hyppäsi näkemäni riemu ja ilo.
Sain kuvaviestin toisen luokan päättäneeltä pikkusiskoltani. Hän on tehnyt lennokin muka todistuksestaan ja heittää sen Pispalan portailta alas. Hupsu lapsi, sekin.

8 kommenttia:

Maelka X kirjoitti...

Tota ratatataa en ole koskaan syönny, mutta raparperipiirakan ja muutkin marjapiirakat teen kans ton kermaviilihässäkän kera. Huomenna tosin meinasin koittaa uutta ohjetta, jota yleensä käytän omenapiirakkaan. Jospa se toimis raparperillekkin.

Arttorius kirjoitti...

Ratatataan tulee sipulii, paprikaa, koisoo, kesäkurmitsaa, valkosipulii, tomppasosetta ja jotakin punaista viintä ja haudutus. Tai siis mun tekemään tulee aina.
Omenapiirakka toimii melkein pelkän pohjan+reilun kanelisokerin voimin, mutta muita juttuja en halua edes koittaa. Muuten tulee liikaa pettymyksiä! :D

Marjaana kirjoitti...

Mainiota, jos pieni punainen toimi ratataassa.

Mä pääsen ehkä pian kans raparperipiirakan tekoon. Esikoisella on luottoresepti jonka mukaan mennään. Kermaviili kuuluu siihenkin.

Nam!

elina kirjoitti...

Pakkasessa on raparperisatoa, mutta piirakkaa en ole vielä tehnyt. Ei kai ole oikeaa reseptiä, kun mies ei tykkää siitä. Pitää kokeilla tuota kermaviiliä. Annatko reseptin, vai onko se sukusalaisuus?
Nyt on sadepäivä ja leipominen vois olla mukavaa.

Arttorius kirjoitti...

M, toimi eikä tarvinnut miettiä loppukäyttöä. Kiitos neuvosta. Jos sä menet joskus traktorikauppaan, käänny mun puoleen neuvojen suhteen ;]

E, ei ole salaisuus. Se päällyste tulee kahdesta purkista kermaviiltä, kahdesta desistä sokeria ja kahdesta munasta jotka sekoitetaan ja kaadetaan päälle. Pohjaksi teen peruspiirakkataikinan.

marrasthetics kirjoitti...

Hmm, mulla on muovikassillinen raparperia just pöydällä, joista osan jo pilkoin eilen pakkaseen, mutta lopuista aattelin tehdä jotain. Uskaltaiskohan sitä kokeilla tota kermaviili-sokeri-kananmuna-höttöä... Se kuulostaa hyvältä, mutta toisaalta vähän pelottavalta. Kauhian paljon sokeria ja sitten ne munatkin kuulostaa jänniltä. Mutta kermaviilille liputan aina :)

Arttorius kirjoitti...

Ei oo höttöä :] Voihan sen rappipiirakan tehdä esim näkkileipäpohjalla ja syödä puuron kanssa, ei tartte käyttää sokeria lainkaan :D

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/31349/Raparperipiirakka/ se näyttää tuolta.

marrasthetics kirjoitti...

Näyttipäs hyvältä kuvassa. Mun tarvii vaan mennä ostaan lisää sokeria, ei tässä kämpässä oo noin paljoa :) ja minähän käytän vain luomuruokosokeria punnitse ja säästästä. Ihan mielettömän hyvän makuista meinaan se, kuin karamellia :)