keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Suomalaisin elintarvike

Nyt oli niin pitkä linkki sellaisenaan että lyhennys.

Suomalaisen työn liiton tutkimuskyselyn mukaan suomalaisin elintarvike on ruisleipä. Sisu-pastilli tosin suomalaisuutta ole nähnyt enää vuosiin, Elovena-hiutaleistakin on muistikuva että raaka-aine roudataan muualta. Hieman yllättävää ettei makkara löydy. Kauppojen valikoimasta ja muista kansanperinteistä päätellen se olisi korkealla sijoituksissa. 

Top10-listaa en omalla kohdalla allekirjoita miltään osin, alkoholia tai lihaa en käytä eikä mämmi ole syöntikelpoista. Ruisleipä taitaa olla ainoa, jota käytän joskus. Eipäku juu, marjat myös, niitä päivittäin. Mikä sitten on suomalaisinta mulle? En tiedä. Maitorahka ja piimä. Eiku tarkoitetaan varmaan juurikin jotain valmista tuotetta. No... Laku on hyvää ja onhan karjalanpiirakka munavoilla hyvää myös. Miten voi olla näin vaikeaa? Mitä kaipaisin, jos asuisin ulkomailla? En kai mitään. Ksylitolpurukumin saatavuudesta en tiedä löytyykö muualta, mutta ilman sitäkin voisin olla.

Mikä on se suomalaisin elintarvike? Vai päteekö Talouselämän lista?

12 kommenttia:

Antti-ihana kirjoitti...

Tuoppi kotikaljauute.

Marjaana kirjoitti...

Ehkä tosiaan se ruisleipä. Sitä kyllä kaipasin ulkomailla, vaikken täällä juurikaan syö leipää.

Salmiakki ja Fazerin sininen kelpaa makunsa puolesta myös, mutta ei ne kyllä mulle oo elintarvikkeita siinä perinteisessä mielessä!

Arttorius kirjoitti...

Ehkä tuossa on laajennettu käsitteitä. Ehkei Antin kaljauutekaan elintarvike ole ;]

Lotta kirjoitti...

Mämmi, mutta ei se suomalaisinta ole. Grillimakkara ja sauna on sitä, mutta makkara pois. :)

elina kirjoitti...

Karjalan piirakka ja munavoi, rieska ja kylmäsavuporo,ruisleipä ja kylmä lähdevesi, metsämänsikkakakku ja mesiangervotee. Kylläpä tekee herkkuja mieli:):) Haen suklaata:D

Puskissa kirjoitti...

Salmiakki ja maksalaatikko <3

Antti-ihana kirjoitti...

Lisää. Mustamakkara. Lasken myös puolukkahillon mukaan ja tyrnihillon. Vedin just lasten kanssa kilon mustaa makkaraa suuhun,voi veljet kuinka hyvää!

Antti-ihana kirjoitti...

Lisää. läskisoosi. Perunat täytyy syyä sen kanssa kuorineen ja niin että sekotetaan varovasti kastiketta ettei ihan mössöks mee.

Arttorius kirjoitti...

Muistin kanssa yhden mistä tykkään niin juustoleipäleipäjuusto. Narinajuusto.

Maelka X kirjoitti...

Ruisleipä, jälkiuuni sellainen. Karjalanpiirakat munavoilla, karjalanpaisti ja muikkukukko.

Tosin ilman näitäkin elämästä selviää ;).

Apinajahevonen kirjoitti...

Juu ei löydy xylitol-purkkaa. Sen lisään ainoana yksittäisenä tuotteena kaipuu-listalle. Kaipaan vain tietoa siitä että syön puhdasta ruokaa, täällä kun edes kasvikset tuskin ovat puhtaita, koska ilmansaasteet ja saastuneet maat. Siksi moni ulkkari ostaa ulkomailta roudattuna vihanneksetkin.

Siksipä myös elintarvikkeita väärennetään näyttämään ulkomailta tuoduiksi, jotta niistä saadaan paremmin rahaa. Samoin viinit on täällä ihan kuraa, väärennettyjä.

Moni ayi, eli kotiapulainen, joka löytyy Pekingissä kaikista perheistä, on opetettu tekemään karjalanpiirakoita. Itsellä ei ole niitä ihan noin kova ikävä :)

Arttorius kirjoitti...

Tiedätkö muuten millainen Kiinan omavaraisuusaste on? Tuskin taitaa kyetä ruokkimaan kansan omilla tuotannoillaan.